Az internetes fogyókúra sikeres!

FeriMesz FeriMesz, 2001. június 17. 20:26
A göttingeni táplálkozástudományi kutató, Volker Pudel professzor tapasztalatai szerint az internet a testsúlycsökkentés egyre elterjedtebb eszközévé válik - erre az eredményre 18 hónapja tartó rendhagyó kutatása során jutott.
Eddig kb. 6500 személy vett részt a projektben, és már a program kezdeti fázisaiban átlag 8 kiló leadásával büszkélkedhettek a fogyókúrázók. Pudel, aki a göttingeni egyetem táplálkozáspszichológiai tanácsadó központját vezeti, elmondta, hogy a "Slimnet" nevű interaktív tréning egyszerűen működik: számítógépre valamint internetkapcsolatra van szükség, hogy az on-line diéta résztvevői beléphessenek a programban fontos szerepet játszó csevegőszobákba.

A Slimnetnek az a különlegessége, hogy a fogyókúrázók folyamatosan kapcsolatot tartanak megszokott társaságukkal és képzett edzőjükkel az interneten keresztül. A tartós, sikeres fogyást három dolog segíti elő: a heti virtuális csoportos összejövetel, az e-mailben kapott táplálkozási tanácsok és a speciális ételek.

A chat-ben való részvétel a fogyás fontos eszközének bizonyult - fűzi hozzá Gina Bode pszichológusnő. Az egymást csak képernyőn keresztül ismerő társak között is igazi közösségi érzés alakulhat ki. "Mindenről beszélgetünk egymással, támogatjuk, néha vigasztaljuk egymást, tanácsokat adunk" - kommentálják az elégedett résztvevők a szolgáltatást.

A "Slimnet"-ben való részvétel ingyenes, de a kellékekért, a különlegesen előállított ételekért fizetni kell. Ezeket a Slimnet on-line boltjában lehet megrendelni. A diétához azonban nincs szükség semmilyen egyéb étel beszerzésére.

Miután a résztvevők a projekt kezdeti fázisában 18 héten át fogytak, folytatódik az internetes diéta. A folytatásban a túlsúlyosakat tudatos vásárlásra és étkezésre tanítják, ez segíti őket abban, hogy kívánt súlyukat tartani is tudják.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50