Hordozható, vezeték nélküli LCD-kivetítő a Panasonictól

, 2001. június 25. 19:59
A Panasonic 2001. augusztus 1-jén vezeti be a japán piacra új, könnyen hordozható, TH-L712NTJ típusszámú LCD-kivetítőjét, amellyel vezeték nélküli bemutatókat lehet tartani. A külföldi szállításokat 2001 augusztusára tervezik.
A 4 kg súlyú Panasonic TH-L712NTJ a szakma legkisebb, vezeték nélküli bemutatók tartására alkalmas kivetítője. Csupán egy vezeték nélküli LAN-kártyát kell behelyezni a számítógépbe, és az IEEE 802.11b szabvány segítségével máris továbbíthatók az adatok. Az új kivetítő segítségével megszűnnek a fizikai korlátok, így például a bemeneti terminálok száma és a kábelhossz sem jelent többé akadályt. Ezentúl igazi interaktív bemutatókat lehet tartani. Aki adatok továbbítására alkalmas számítógéppel rendelkezik, az közvetlenül ki tudja vetíteni gépéről az adatokat a képernyőre, így passzív nézőből a bemutató aktív résztvevőjévé válhat.

A kivetítőhöz kétfajta alkalmazói szoftver, Wireless Manager és JPEG Converter tartozik, amelyek a vezeték nélküli bemutató során továbbított adatok egyszerűbb kezelését hivatottak elősegíteni. A Wireless Manager nemcsak a több gépről jövő képernyőképeket alakítja át állóképes adatokká és küldi azokat a kivetítőre, hanem az összes állóképet egy fájlban, bármilyen sorrendben meg tudja jeleníteni. A JPEG Converter a Microsoft PowerPoint adatok alapján készít adatfájlt az állóképekből. A szoftvercsomagok tehát a többoldalas anyagok feldolgozását teszik egyszerűbbé.

A TH-L712NTJ 400:1-es nagy kontrasztaránnyal és 1600 ANSI lumen fényerővel rendelkezik, így akár megvilágított teremben is jó minőségű DVD-s és videós mozgóképeket tud magas fényerővel és nagy felbontással megjeleníteni. A lámpa - áramellátásának takarékos üzemmódba állításával - élettartama akár a 4000 órát is elérheti, és rendkívül csendes, a ventilátor zajszintje mindössze 28 dBA.

Kulcsszavak: projektor Panasonic

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50