Eredményhirdetéssel zárult a Minolta művészeti pályázat

Kerekes Pál, 2001. június 27. 10:31
A Magyar Képzőművészeti Egyetem grafikus hallgatói számára írt ki pályázatot a Minolta Magyarország és a felsőoktatási intézmény tanári szakbizottsága. A június 25-én lezárult „Környezetbarát színek” alkotói versenyre érkezett művek - tartalmilag és formailag is - érzékeltették a képzőművészet és a legfejlettebb nyomtatási technológiák összekapcsolásának kreatív lehetőségeit.
Mind a Minolta vezetői, mind az egyetem szakoktatói eredményesnek értékelték a pályázatot, amelyre a vizsgaidőszak ellenére tizennégy számítógépes grafikai alkotás érkezett. A pályaműveket Lévay Jenő Munkácsy-díjas képzőművész és Molnár Kálmán, a Képzőművészeti Egyetem Tervezőgrafika Tanszékének vezetője értékelte.

A beérkezett pályaművek közül a zsűri tagjai Orbán Péter III. éves hallgató munkáját találták a legjobbnak, mivel több szempontból is ez jelenítette meg leginkább a pályázat címében meghatározott témakört. A második helyen Kocsis Eszter V. éves hallgató, a harmadik helyen pedig két pályázó, Németh Kata, IV. éves hallgató és Petrilla Márton, III. éves hallgató végzett.

A Minolta a pályázat során nem csak a kész alkotások kinyomtatását vállalta, hanem a legjobb pályaművek készítőinek a további szakmai fejlődésüket támogató díjakat is átadott: az első díj egy Dimage 2300-as digitális kamera, a második helyezett jutalma egy RivaZoom70-es, a harmadik helyen végzettek mindegyike pedig egy-egy AFBF típusú fényképezőgépet tudhat magáénak. Továbbá a négy grafika a Minolta weboldalán is megtekinthető egy hónapon keresztül. (www.minolta.hu)

A beérkezett pályaműveket a Minolta fel kívánja használni további marketingcélokra. Elsősorban a színes fénymásoló és nyomtató berendezések hirdetéseihez, illetve egyes Minolta kiadványokhoz tervezik felhasználni az alkotásokat.

Kulcsszavak: Minolta-hu pályázat

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36