Mobiltelefonos válás

MTI Sajtóadatbank, 2001. július 2. 11:46
Mobiltelefonon üzenve vált el egy dubai férfi a feleségétől - de pár óra múlva megbánta.
A váláshoz az vezetett, hogy a férj valahol az emírség fővárosában a feleségét várta, ám a nő csak nem bukkant fel. Erre annyira feldühödött, hogy az asszony mobiltelefonjára a következő SMS-üzenetet küldte: "Miért késel?! Elváltam tőled!"

Nem sokkal később azonban a férfi megbékélt, ám az üzenet miatt a pár nem tudta, hogy házasok-e még vagy sem, azaz érvényes-e a válás SMS-sel is. Családi állapotuk eldöntése végett bírósághoz fordultak, amely érvényesnek mondta ki a mobiltelefonos üzenet alapján a válást. Az iszlám törvények szerint ugyanis ha egy férfi el akar válni a feleségétől elég, ha háromszor elmondja vagy leírja: "Elválok tőled." Ha csak kétszer ismétli el, akkor három hónapon belül még meggondolhatja magát. (Ugyanezek a válási lehetőségek nem illetik meg a nőket, és persze fellebbezési joguk sincs.)

A Reuters híre nem tért ki arra, hogy jelen esetben hányszor kapta meg a válós SMS-t a feleség, de vélhetően megvolt a három, mivel a bíróság de jure érvénytelenítette a frigyet. A férfi viszont de facto visszacsinálta a házasságot, továbbra is együtt él feleségével és egyéves kislányukkal.

Kulcsszavak: +fohir SMS jog

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36