PlayStation 2: játék vagy fegyver?

Zsigó József, 2001. július 4. 20:20
Az USA és Japán kormánya felkérte a Sony igazgatóságát, ne engedélyezze a PS2 gyártását Kínában, mivel ezzel a kommunista kormány fegyverkezési politikáját segítené.
Érdekes egybeesés, hogy a Sony honlapján a PS2-t mint a világegyetem legmodernebb fegyverét emlegeti, persze csak reklámként. A Bostonban működő Yankee Group, amely katonai felderítéssel foglalkozik, kiderítette, a Sonynak alighanem igaza van, mivel a PS2 piacra dobását követően 4400 játék megvásárlásával Szaddam Huszein volt az egyik legnagyobb vevő. Természetesen nem mint játékrajongó akart ennyi géphez jutni a diktátor.

Michael Goodman, a Yankee Group szóvivője elmondta, hogy a konzolban lévő chip és a DVD olyan fejlett színvonalat képvisel, amit sem Irak, sem Kína nem ért még el, így pár száz PS2 szétszerelésével pillanatok alatt éveket ugorhatnak előre. A PS2 folyamatosan akadozó, nehéz beszerezhetőségét is a „haramia államok” fokozott érdeklődésével magyarázzák a szakértők. Mint ismeretes, a Sony Tajvanon is gyártat PS2-t, ahonnan viszont Kínába tették át az összeszerelést.

Clinton, utolsó intézkedéseként, megszüntette a komputerek embargóját, mivel ezt nem tartotta kivitelezhetőnek, és ekkor döntött úgy Japán is, hogy leveszi a tilalmi listáról a játékkonzolt. Most a két kormány képviselőiből álló munkacsoport úgy döntött, meg kell tiltani a PS2 más országban történő gyártását, mivel a grafikus és más egységek annyira jók, hogy csekély változtatással könnyedén használhatók akár nagy hatótávolságú, atomtöltetű manőverező rakétákban is - adja hírül a NewsFactor.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50