Novell-megoldás

, 2001. július 11. 20:50
A kormányzatoknak és helyi önkormányzatoknak minden jelentős szoftvergyártó felkínálja saját fejlesztéseit, így a Novell is beszállt a hivatalok elvárásainak kiszolgálását biztosító megoldások piaci versenyébe.
Mivel szolgáltatáscsomagjukat a világ minden pontján képesek az elvárásokhoz igazítani, egyre több referenciát sorolhatnak a megvalósított projektek közé. Legutóbb Hága városa döntött a Novell mellett, júniustól a holland város is a Novell hálózatiszolgáltatás-csoportját vezette be a helyi adórendszer továbbfejlesztésében. A városvezetés elektronikusan is elérhetővé tette szolgáltatásait 450 000 polgára számára; elsőként a helyi adó becslését megvalósító online eljárást dolgozták ki, amely a Novell eDirectory és iChain termékeit használja, s mint kiderült, rendkívül biztonságos hálózati hozzáférést tesz lehetővé. Hága városa a Novell Consulting segítségét is igénybe vette ahhoz, hogy a Novell DirXML integrációs szoftverét használva összekapcsolja Windows NT és IBM AS/400 szervereit, megkönnyítve ezzel a hálózat felügyeletét.

A hágai bevezetést számos korábbi rendszer kiépítése előzte meg. Az angliai Bracknell Forest-i és a torontói önkormányzatok szintén a Novell hálózati szolgáltatásaira épülő programokat dolgoztak ki, mind belső hálózatuk hatékonyabb felügyeletéhez, mind pedig a polgárok részére nyújtott szolgáltatások biztonságos online megjelenítéséhez, az autóvezetői jogosítványok megújításától a szórakoztatóközpontok helyfoglalásán át az adófizetésig.

Az Egyesült Államok 50 államából jelenleg 40-ben használják a Novell technológiáját, az USA Népszámlálási Hivatala is a Novellt kérte fel informatikai problémáinak megoldására. 2000-ben a hivatal 5000 állandó dolgozóját és 7000 számlálóbiztosát felügyelte 554 irodában szerte az országban a Novell hálózati szolgáltatásainak segítségével.

Egy másik kiemelkedő projekt volt, amikor a Cap Gemini és az Ernst & Young a Novell iChain biztonsági szolgáltatását használta arra a célra, hogy az Egyesült Királyság Védelmi Minisztériumának beszerzési ügyleteit online formában elérhetővé tegye.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59