Synergon Önkormányzati Üzletág: újabb félmilliárdos rendelésállomány

forrás Prim Online, 2006. május 31. 15:25
A Synergon Informatika Rt. Egészségügyi és Önkormányzati Üzletága tervezi és építi ki két újabb kistérség szélessávú internet-hozzáférést biztosító informatikai infrastruktúráját, valamint a Budakeszi Önkormányzati Hivatal portál és térinformatikai rendszerét. A három projekt együttes értéke közel félmilliárd forint.
A GVOP pályázatain nyertes szarvasi központú Körös-szögi Kistérség Többcélú Társulás és az Abaújszántó és Környéke Településeinek Kistérségi Társulása által kiírt közbeszerzési eljárások eredményeiként a Synergon Informatika Rt. tervezi meg és építi ki azokat a települések közötti és településeken belüli gerinchálózatokat, valamint csatlakozási pontokat, amelyek Abaújszántó és Szarvas térségekben mindösszesen kétezer-háromszáz család részére biztosítják a szélessávú Internet elérhetőségét.

A Gazdasági Versenyképesség Operatív Program (GVOP) 4.4.2-es pályázata Magyarország elmaradott régióiban, illetve kistérségeiben fekvő települések és e települések társulásai számára a szélessávú Internet kiépítésével kívánja elősegíteni a felzárkózást, javítani a lakosság életminőségét, a helyi vállalkozások versenyképességét.

A Synergon szakemberei mindkét régióban vezetékes optikai hálózat kiépítésével biztosítják a kapcsolódást a nagysebességű országos gerinchálózathoz, így összesen tizenhét település lakosainak, intézményeinek és vállalkozásainak teszik biztonságosan elérhetővé a szélessávú Internetet, megteremtve ezzel a térségi e- önkormányzatok alapjait is. A legkorszerűbb technológiák felhasználásával készülő kistérségi hálózatok további felhasználási lehetőséget is hordoznak magukban, mint pl. IP telefon, kábel TV és biztonságtechnikai rendszerek. Ezek integrálása tovább javítja majd a helyi lakosok igényeinek kiszolgálását.

 A GVOP 4.3.2 pályázaton sikeresen pályázó Budakeszi Önkormányzat által kiírt közbeszerzési eljárás nyerteseként a Synergon Informatika Rt. portál megoldást és térinformatikai rendszert szállít az önkormányzat részére. Az önkormányzati hivatal működését eddig számos, szigetszerű informatikai alkalmazás segítette, melyek sok esetben redundáns adatokat is tartalmaztak. A Synergon szakemberei teljes körű felmérés és elemzés után olyan strukturált központi adatbázissal rendelkező portál megoldást építenek ki, amely helyettesíti az eddigi alkalmazásokat és jelentősen megkönnyíti a felhasználók munkáját. Ez a portál lesz a város új internetes megjelenésének az alapja is, így az oldalra látogatók könnyebben találják majd meg a számukra fontos információkat. A Synergon és alvállalkozója, a DataCard térinformatikai rendszert is fejleszt az önkormányzat részére, amely az új honlap látogatóinak lehetővé teszi a különböző objektumok részletes keresését a térség elektronikus térképén. 

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

2023-ban is tovább növelte nyereségességét az OXO Technologies Holding Nyrt.

Megjelent az OXO Technologies Holding Nyrt. 2023. évi tőzsdei jelentése. A beszámoló a cégcsoport sikeres gazdálkodását, növekvő nyereségességét és kezelt vagyonának dinamikus bővülését mutatja. 

2024. április 29. 16:13

Az elsők között vezette be Magyarországon a Diagon az SAP felhő alapú megoldásait

Bár a rendszerszintű felhős megoldásokat sok cég még óvatosan kezeli, a labordiagnosztikai reagensek gyártásával és forgalmazásával foglalkozó Diagon Kft. az elsők között vágott bele Magyarországon a valódi, felhő alapú fejlesztésbe, és vezette be az SAP újgenerációs vállalati rendszerét, az SAP S/4HANA-t, melynek bevezetését a Kontron Hungary Kft. végezte. Az elavult, szétaprózódott rendszer egységesítése sztenderdizált folyamatokkal, költséghatékonyan valósulhatott meg adatvesztés nélkül.

2024. április 29. 14:41

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50