A világ legkényelmesebb mobiltelefonja?

Kollár Csaba, 2001. július 18. 19:23
Az amerikai Hop-On Wireless cég a közeljövőben mutatja be teljesen egészében újrahasznosítható mobiltelefonját. A cég ígérete szerint fejlesztésük mindenki számára hasznos lesz, életkortól, társadalmi helyzettől és jövedelmi szinttől függetlenül.
Ez a készülék abszolút szinte nem is hasonlít a többi, klasszikus mobiltelefonra. Formája egyszerű (téglalap alakú doboz), a mérete megközelítőleg 5,7x10,4x1 cm. A házat speciális "bio műanyagból" készítették, amely fogását tekintve is egyedivé teszi a készüléket. A telefonon mindössze két gomb van, a hívás, valamint a vége. Amikor valakit fel akarunk hívni, akkor megnyomjuk a hívás gombot, és elmondjuk, hogy melyik számot szeretnénk felhívni. A beépített hangfelismerő rendszer ezek után tárcsázza a kívánt számot. Amikor meg akarjuk szakítani a beszélgetést, akkor megnyomjuk a vége gombot. A készülékhez ját egy hands-free szett, ami talán az egyetlen nem újrahasznosítható a telefonból.

A telefon egyelőre csak az USA-ban kapható, bár a Hop-On egyik vezetőjének nyilatkozata szerint „ha Amerikában a fogyasztók megfelelő számban vásárolják meg készülékünket, akkor az európai, ázsiai piacon is meg kívánunk jelenni”. A telefon mindössze hatvanpercnyi beszélgetésre elegendő energiával rendelkezik, ami nem tekinthető soknak. A 30 dolláros ár azonban és az, hogy a készülék megvehető akár a repülőterek újságosstandjain, feltehetőleg népszerűvé teszik a telefont.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14