Sendo S200: egyénre szabott mobiltelefon

Tóth Kristóf, 2001. július 19. 22:45
A Sendo telefongyártó cég bejelentette, hogy a világon elsőként teszi lehetővé vásárlóinak, hogy készülékeik külsejére egyedileg választott színes képeket tetethessenek fel.
Az e-comeleon Ltd. által kifejlesztett technológia interaktív online rendszert egyesít magában egy fejlett képfeldolgozó eljárással, és amely lehetővé teszi, hogy bármilyen formátumú képet, fotót "varázsoljunk" mobiltelefonunk külső borítására. Az eszköz maga nagyon kicsi és könnyű is (89 köbcentiméter és 98 gramm), és ezekhez a kedvező tulajdonságokhoz egyedi tervezési koncepció is járul. Az elő- és hátlapon kívül a billentyűzet is cserélhető, így ez az első olyan készülék, melynek kinézete is teljesen a tulajdonos ízlésének megfelelően alakítható ki.

Augusztus elejétől kezdve az érdeklődők a Sendo weblapján kersztül (www.sendo.com) rendelhetik meg az egyedileg "megtervezett" telefonjaikat, ahol segítségként találhatnak képeket, amiből választhatnak, és virtuálisan meg is nézhetik, hogy hogyan fog kinézni majd a készülék a kép feltétele után. Szeptembertől kezdve a szolgáltatás annyival bővül, hogy az előre adott képek mellett a saját beküldésűek is felvihetők lesznek. Ez egy nagyszerű lehetőség arra is, hogy igazán személyes ajándékot adhassunk. A cég egyik vezetője a következőt nyilatkozta: "Az, hogy a telefonok külsejét ilyen módon magunk választhatjuk meg, a legmesszemenőbb testreszabási lehetőség, amit a vevőknek kínálni lehet, napjainkban a mobilod ugyanis sokat elárul rólad, éppen ezért nagyon fontos, hogy magad választod ki, milyen kép díszítse a külsejét. Cégünk büszke arra, hogy olyan partnerrel együtt mutathatta be ezt az új szolgáltatást, mint az e-comeleon."

Jelenleg a lehetőség még csak Nyugat-Európában él, és elsőként az egyesült királyságbeli Virgin Mobil szolgáltató fogja kihasználni előnyeit. Később azonban, de még ez év folyamán, az egész világra ki fog terjedni az elérhetősége. Az interneten keresztüli megrendelést, a kiszállítást és a közbeeső dolgok teljes intézését az e-comeleon bonyolítja le, és állításaik szerint az egész procedúra nem vesz majd 5 napnál hosszabb időt igénybe.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14