Panaszok az új Hotmailre

Tóth Kristóf, 2001. július 22. 09:25
A Hotmail a hét eleji apróbb gubancok után csütörtökön végül teljesen új külsővel lepte meg a felhasználókat, akik nincsenek teljes mértékben megelégedve a változásokkal.
A Microsoft Network kedden működési hibákat tapasztalt, amikor felrakta az újításokat a Hotmailre. Csütörtökön azonban a Microsoft bejelentette, hogy immár minden problémát megoldottak, és az új változat mindenki számára elérhető. A Hotmail továbbfejlesztett változatának kezelőfelülete hasonló az MSN Exploreréhez, új gombokkal, ikonokkal és fülekkel.

A spam-levelek kiszűrésére szolgáló részt is felújították, és a szolgáltatás két új nyelvvel, a hollanddal és a svéddel lett gazdagabb. Találunk egy gyors címlista funkciót is, amely a Hotmail tagjai számára gyors hozzáférést biztosít öt leggyakrabban használt kapcsolatukhoz. Bár a legújabb fejlesztések a Microsoft legújabb próbálkozásai egy könnyebben kezelhető e-mail szolgáltatás létrehozására, ennek ellenére néhány Hotmail tag panaszkodott az új külsőre.

"Már egy ideje a Hotmailt használtam elsődleges webalapú e-mail szolgáltatásként, de úgy néz ki, hogy most váltanom kell" - írta a CNET-nek egy levélben Norman Hansen kaliforniai lakos. Hansen arra panaszkodott, hogy túlságosan aprók a betűk, és a számítógépe is összeomlott, amikor megpróbálta kinyomtatni a leveleit. Azt is leírta, hogy nagyon zavarja a rengeteg felesleges tartalom, mint például a folyton jelen levő MSN banner.

Egy másik Hotmail tag, aki már több éve használja a Hotmail szolgáltatásait, teljes mértékben egyetértett Hansennel, és elmondta, hogy bár az új szolgáltatás "sokkal kifinomultabb, és minden sokkal könnyebben hozzáférhető", az automatikus aláírás és sok új dolog ezen kívül, nagyon zavaró. A panaszok ellenére a Microsoft továbbra is hirdeti az új, továbbfejlesztett szolgáltatását, különösen az új spam-szűrőt.

A társaság állítása szerint az új szűrő lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy három opció közül válasszanak a nemkívánatos levelek kiválogatásával kapcsolatban. Az első lehetőség hasonló az eddigiekben is alkalmazott szűrőhöz, míg a második már sokkal szigorúbban szűri ki a spam leveleket. Az "exkluzív" szint lehetővé teszi, hogy a felhasználó csak olyan emberektől kapjon elektronikus levelet, akik szerepelnek a címjegyzékében.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55