A CV Online: 200 ezer regisztrált álláskereső

, 2001. július 28. 13:03
Közép- és Kelet-Európa vezető internetes karrierpiaci szolgáltatója, a CV Online felhasználóinak száma július végére újabb mérföldkőhöz érkezett. A CV Online immár 8 országban működő oldalán az álláskeresők száma meghaladja a 200 000 főt. Közép- és Kelet-Európában az összes CV Online-oldal havonta 5 millió látogatót vonz, amely egész évben folyamatosan növekedő tendenciát mutat.
"Az álláskeresők számának, az oldal látogatottságának, valamint a regisztrált cégek számának növekedése egyértelmű bizonyítéka, hogy a 2001-es évben Közép- és Kelet-Európában a multinacionális cégek mellett már a kis- és középvállalkozások is igénybe veszik az online álláshirdetés lehetőségét, a jelöltek értékelését, az előszűrést" - kommentálta Jüri Kaljundi, a CV Online üzletfejlesztési elnöke. "Azok a cégek, amelyek a professzionális pályázók online keresését veszik igénybe, hatalmas versenyelőnyre tesznek szert. A karrierpiaci szolgáltatások online igénybevétele és elfogadása a közép- és kelet-európai országokban az egyének és cégek pozitív visszajelzése alapján tényként fogható fel."

A CV Online álláskeresőinek életkora 25 és 35 év között van, felsőfokú végzettséggel rendelkezik, több nyelvet beszélő, 2 és 5 év közötti munkatapasztalattal rendelkező személy. A pályázók dinamikusak, technikai érdeklődésűek, nyitottak a változások iránt, karrierjük fejlődésében céltudatosak. Az álláskeresők többsége pillanatnyilag IT, pénzügy, biztosítás, értékesítés, marketing, üzleti adminisztráció és menedzsment területén dolgozik, illetve keres új munkalehetőséget.

"Téves megítélés, hogy az internet által biztosított lehetőségekkel csak fiatalok és diákok élnek. A felhasználók többsége jó munkalehetőséggel rendelkezik jelenleg is, bizonyított munkahelyén; de nyitott a kedvezőbb feltételek, valamint az új karrier kihívások iránt" - tette hozzá Jüri Kaljundi.

Az 1996-ban, elsőként Észtországban indított CV Online integrált online és offline munkaerő-közvetítéssel kapcsolatos szolgáltatásokat biztosít. A CV Online irodái a régió minden területén megtalálhatók, így Észtországban, Csehországban, Lengyelországban, Lettországban, Litvániában, Magyarországon, Oroszországban és Romániában. A CV Online a toborzás teljes területén biztosítja szolgáltatásait az online álláskeresők vonzásától és összegyűjtésétől, az online és offline tesztelés, előszűrés, interjúztatás, keresés és kiválasztás folyamataiban.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50