Tíz pályázó a kormányportál tizenkétmilliárdjára

forrás: Magyar Hírlap forrás: Magyar Hírlap, 2001. augusztus 13. 17:14
Tíz pályázat érkezett be a pénteki határidőig az Informatikai Kormánybiztosság (IKB) által kiírt kormányportál-pályázatra - tudta meg a Magyar Hírlap.
A Miniszterelnöki Hivatal által indított elektronikus kormányzati programra két év alatt összesen 12 milliárdot szán a kabinet - emlékeztetett szombati számában az újság. Az ennek első elemeként meghirdetett többfordulós kormányportáltender jelentkezési határideje péntek délben lezárult. Tíz pályázó érkezett a Miniszterelnökség Közbeszerzési és Gazdasági Igazgatóságára a tenderbontásra. Egy közülük elkésett, további kettőben olyan apróbb formai hibákat találtak, melyek nem szerepelnek a pályázati kiírásban kizáró okként, így a bírálók döntésén múlik a továbbjutásuk.

A tenderbontáson a Siemens elzárkózott attól, hogy közzétegyék alvállalkozói nevét, viszont a Microsoft által létrehozott konzorcium tagjai már felfedték kilétüket: Compaq, Synergon, Axelero, Econet.hu Informatikai Rt. Az MH Információi szerint az IBM is ringbe szállt a kormányzati megrendelésért, ezt a hírt azonban a vállalat nem erősítette meg. A Sun Microsystems Magyarország Kft. nem vett részt fővállalkozóként a tenderen, de két jelentkező pályázott a Sun iPlanet portál megoldásával: a Debis IT Services Unisoftware Kft. és az Accenture. A Hewlett-Packard Magyarország Kft. alvállalkozói a Kirowski és a KFKI-hez tartozó LNX Kft. lesz. A későbbiekben más internetes fejlesztőcégeket is bevonnak a munkába.

Az előminősítő szakasz augusztus 6-án ér véget. Akkor legfeljebb öt társaságot neveznek meg, amelyekkel tovább folytatják az eljárást. Az eddig nem derült ki, hogy mennyit szánnak a két évre tervezett 12 milliárdos költségből csak a portálra és mennyit a közhivatalok informatikai fejlesztéseire.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50