Nyereséges félévet vár a Synergon

Kovács Attila, 2001. július 31. 19:04
A Synergon július 31-én megtartott megismételt rendkívüli közgyűlésén egy évre kinevezett vezérigazgató, Czakó Ferenc és a cég befektetési és adminisztrációs vezérigazgató helyettese Kozák Tamás a még aznap délután tartott sajtótájékoztatón ismertették a határozatokat és a cég eredmény-előrejelzését mind az első, mind a második félévre.
A „profit warningot” bejelentő Synergon csoport 500 millió forintot meghaladó várható első féléves veszteségének a fő oka a második negyedévben jelentősen visszaeső piac, aminek következtében számos projekt kiírása elmaradt vagy kihirdetése késlekedik. Pozitívum, hogy ez idő alatt a cégcsoport eredményessége, költséghatékonysága javult, minden Synergon leányvállalat az időarányos szint fölött teljesített, az általános költségek az első negyedévhez képest nagy mértékben csökkentek. Hasonlóképpen javult a Synergon működési eredménye és adózás előtti eredménye is. A cég fedezeti aránya az első negyedévhez képest közel 6%-os növekedést mutatott. A második negyedévben a tanácsadói és a support részterület a tervezett szint felett, míg a kommunikációs és hardverrel foglalkozó részlegek a szint alatt teljesítettek.

A második félévre változatlanok a Synergon stratégiai céljai, ám a piac kedvezőtlenül alakul számukra. Ettől függetlenül pozitív eredményt várnak a cégcsoport vezetői az év második felében. Kérdésre válaszolva a cég vezetői elmondták, hogy a szükséges mértékben létszámcsökkentést fognak az év második felében

végrehajtani és folyamat-racionalizálásra is sor kerülhet. A harmadik negyedév során az üzleti tevékenysége terén erős szezonális hatást váró Synegon akvizíciós, illetve regionális terjeszkedési stratégiája is változatlan: a következő célok Szlovákia és Románia, ám nem minden áron ebben az évben.

A közgyűlésen a hat tagú igazgatóságba beválasztották Barta Árpádot, Mogyorósi Jánost és Oláh Lászlót.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59