Yahoo – Sony közös portál

Zsigó József, 2001. augusztus 1. 08:02
A Fortune 500 hirdetőkért folytatott versenybe együtt száll be a Yahoo és a Sony, ez utóbbi elektronikai és szórakoztatóipari hátterét felhasználva.
Ma jelentette be a két cég képviselője, hogy közös site-ot és portált hoz létre, ahol a Sony által gyártott elektronikai cikkeket, online játékokat és a Sony Entertainment által készített filmeket vásárolhatnak és tekinthetnek meg a szörfölők. A Sony a tartalmat, a Yahoo a hálózatát és óriási tapasztalatát adja a közös üzletbe. A több évre szóló megállapodás anyagi vonzata nem ismert.

Mint köztudott, a dot-com válság következtében töredékére zsugorodott az online hirdetési piac, és a maradékért olyan cégek szálltak versenybe, mint az AOL-TW és a Microsoft. A két nagy rivális más területeken is könyörtelen harcot vív egymással, így jól időzítette a Yahoo a Sonyval tervezett együttműködés bejelentését. Miután az újonnan létrehozott, az AOL-TW-hez hasonló profilú cég várhatóan nagy látogató sereget vonz site-jára, valószínű, hogy sok Fortune 500 hirdetőt is idecsábít. Ennek első jele, hogy a General Motors, a Procter & Gamble valamint a BMW máris nagy érdeklődést mutat a site iránt – írja a CNet.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14