Megszűnik az internetes kereskedés a CA IB-nél

MTI Sajtóadatbank, 2001. augusztus 2. 10:24
Az osztrák Caibon.com Internet Services AG bezárása miatt augusztustól megszűnik az internetes kereskedési lehetőség a budapesti CA IB Értékpapír Rt.-nél.
Kovács Attila, a Caibon.com magyarországi fiókjának ügyvezető igazgatója az MTI-nek elmondta: a tulajdonos bankcsoport nem adja föl az elektronikus üzleti lehetőséget, várhatóan hamarosan megkezdődik az elképzelések kidolgozása arról, hogy milyen formában, milyen szolgáltatásokkal indul újra az internetes brókerüzlet.

A magyarországi befektetőknek azonban néhány hónapot biztosan várniuk kell, amíg ismét igénybe vehetik a CA IB online kereskedési szolgáltatását, amely a Caibon.com közreműködésével folyt.

A Caibon.com AG-t a bécsi CA IB Investmentbank alapította 1999 júniusában. Az eredeti célkitűzések szerint a cég elsősorban a kelet-európai régióra összpontosította tevékenységét.

Elsőként Magyarországon kezdte meg működését 2000 őszén, az idén év elején pedig Lengyelországban is beindította az online szolgáltatást. Szintén ez évben tervezték a csehországi megjelenést, de erre már nem került sor.

Kovács Attila véleménye szerint a Caibon.com bezárásáról hozott döntést a tulajdonos CA IB Investmentbank, valamint a Bank Austria-csoport és a Hypovereinsbank egyesülésével összefüggő átszervezések indokolhatják.

Kulcsszavak: onlineszolg bank CA IB

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14