Nevada online kaszinókat nyit

Zsigó József, 2001. augusztus 5. 20:05
Pár napja fogadta el Nevada állam törvénykezése azt a határozatot, miszerint ezentúl nem csak Las Vegasban és más kiemelt városokban, hanem online kaszinókban is fogadhatnak a szerencsejátékokra éhezők.
A múlt évben 1,5 milliárd dollárt játszottak el az interneten a játékosok, de a Christiansen Capital Advisors elemzése szerint 2005-ben már tízmilliárd dolláron felül lesz ez az összeg, és Nevada nem akar ebből kimaradni. Mint ismeretes, 40 éve alkották meg azt az amerikai törvényt, amely tiltja, hogy telefonon téteket fogadjanak el, így jelenleg nincs lehetőség online kaszinók létrehozására. Louisiana állam pert indított a törvény hatályon kívül helyezéséért, és szinte biztos, hogy azt meg is nyeri.

A nevadai honatyák egy része azonban aggódik, hogy a sivatagi kaszinók kiürülnek, elpártolnak tőlük az emberek. Megfigyelők azonban rámutatnak: az online könyvesboltok inkább növelték a hagyományos boltok forgalmát, és ha valaki megismeri az online szerencsejáték élvezetét, azt a valóságban is meg akarja majd tapasztalni - adja hírül az Associated Press.

Kulcsszavak: játék onlineszolg

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50