SuperDLT meghajtó 1 TB fölött

Tóth Kristóf, 2001. augusztus 5. 21:57
A merevlemezpiacról nemrég kilépett Quantum Corp. új SuperDLT kazettás adattároló eszközeivel immár az 1 terabyte/kazetta fölötti kapacitást, valamint a 100 MByte/s fölötti adatátviteli sebességet célozza.
A Quantum Corporation DLTtape Group nevű részlege a napokban adta ki a társaság legújabb SuperDLT ütemtervét, amelyben immár 1 TB/kazettánál is nagyobb tárolókapacitás, valamint 100 MB/s fölötti adatátviteli sebesség szerepel. A társaság szerint az új eszközök lehetővé teszik, hogy a társaságok rohamosan növekvő adattömegüket egy gyors és biztonságos rendszerre mentsék le.

A DLTtape ütemterv, amely évekre előre támpontot ad a Quantum terveiről, négy generáción keresztül egészen az 1,2 TB/kazettás kapacitásig terjed 2007-es kiadási dátummal. A társaság szerint az agresszív ütemterv megvalósítása lehetővé teszi, hogy a társaságok könnyedén lépést tudjanak tartani a rohamosan növekvő adatmennyiségekkel. Az új rendszerek védelmet nyújtanak a cégek kritikus adatainak, miközben megőrzik kompatibilitásukat a korábbi DLT kazettákkal.

A SuperDLT kazetták, amelyek a jövőben elérik az 1,2 TB (tömörítve 2,4 TB) kapacitást, méretüket illetően mindössze feleakkorák, mint a szokványos VHS videokazetták. Az első generációs SuperDLT meghajtó, az SDLT 220, egy kazettán 110 GByte adatot tárol, adatátviteli sebessége pedig 11 MByte/s.

Barbara Nelson, a Quantum DLTtape Group elnöke szerint "2007-re a SuperDLT eszközök több mint 1 TB adatot fognak tudni eltárolni egyetlen kazettán, alig 3 óra alatt". "A felhasználók tudni akarják, hogy a kazettás platform, amit választanak, a jövőben tovább fog fejlődni újabb generációkkal. Az új DLTtape ütemtervünk erre is bizonyítékul szolgál."

Kulcsszavak: Quantum adattárolás

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14