Sun: Forma 1-es pályán és pályán kívül

, 2001. augusztus 15. 11:37
Tovább erősödik a Sun Microsystems, és a West McLaren Mercedes közötti partnerkapcsolat: két Sun Technical Compute Farm (Sun TCF) rendszert, azaz számítógép-farmot telepít a Sun annak érdekében, hogy kiszolgálja a megnövekedett számítási kapacitásigényt, valamint biztosítja a McLaren webhelye és e-kereskedelmi műveletei mögött álló rendszert is.
A két rendszerből az egyik, már üzembe is helyezett rendszerrel olyan légáramlás-szimulációk végezhetők, amelyek a CFD-részleg számára segítenek megtakarítani a létfontosságú időt az elsődleges tervek a szélcsatorna-tesztek előtti, a virtuális valóságban történő kipróbálásával. A Sun TCF megoldása egy teljeskörű, rackbe szerelt, a Sun iparágvezető szervereiből, adattároló eszközeiből, hálózati berendezéseiből és az erőforrásokat felügyelő szoftverből álló, igen hatékony elosztott számítási környezetet biztosító rendszer. A Sun TCF rendszerével a West McLaren Mercedes szétoszthatja és karcsúsíthatja a nagyobb terheléseket, valamint hatékonyabban használhatja ki a számítástechnikai erőforrásokat.

Nemcsak a pályán játszanak fontos szerepet a Sun technológiái a West McLaren Mercedes életében. Amellett, hogy a Sun a tervezés, az aerodinamikai vizsgálatok, a nyúzótesztek során és a szerelőműhelyben használt nagyteljesítményű munkaállomásaival és Java(tm) technológiájával komoly részt vállal a csapat a pályán elért sikereiben, biztosítja a McLaren webhelye és e-kereskedelmi műveletei mögött álló rendszert is. A Sun részt vett a webhelyek kialakításában, és biztosította a vizuális dinamizmus kialakításához használt Java technológiát.

A www.mclaren.com a Forma 1-es webhelyek egyik legjobbika az egész világon. A webhelyen, amelyet a Solaris(tm) operációs környezetet futtató Sun Enterprise(tm) szerverek szolgálnak ki, a csapatról, a pilótákról és a partnerekről olvasható információ. Ugyancsak ez a webhely ad otthont a McLaren tagsági klubjának, a Team McLarennek és a hivatalos ajándéktárgyboltnak is.

A webhely forgalma óriási mértékben megnövekedett az elmúlt néhány évben: jelenleg havonta 460 ezer egyéni felhasználót regisztrálnak, csak Észak-Amerikából 100 ezret. Az online értékesítés bevételei 200 százalékot nőttek, olyannyira, hogy jelenleg már az összes forgalom 50 százalékát teszik ki. A McLaren igen hamar ráébredt a gyors és megbízható e-kereskedelem jelentőségére: a cég arra számít, hogy az e-kereskedelem aránya az összforgalom 75 százalékára növekedik a következő 12-18 hónap során.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50