Sun kulcsszót tartalmazó cikkek

Találatok a következő kulcsszóra: Sun

Az Oracle többé már nem szoftvercég: befejeződött a Sun felvásárlása

A 7,4 milliárdos üzlet utolsó részleteit is végrehajtották, így a szoftverpiac egyik legpotensebb vállalata hardvergyártóvá is vált.

Kulcsszavak: Oracle Sun +céginfo
2010. január 27. 21:41

Az EU feltétel nélkül jóváhagyta az Oracle-Sun egyesülést

Az Európai Unió versenyügyi biztosa bejelentette, hogy utólagos feltételek nélkül jóváhagyják a Sun Oracle általi felvásárlását, amely jelentős mértékben átalakíthatja a vállalati szerverpiacot.

Kulcsszavak: Oracle Sun +céginfo
2010. január 22. 06:47

EU-meghallgatás Oracle-Sun ügyben december 10-én

Az Európai Bizottság (EB) az Oracle kérésére december 10-én tart meghallgatást azokkal a trösztellenes észrevételekkel kapcsolatban, amelyeket a testület felvetett a Sun Microsystems felvásárlása kapcsán.

Kulcsszavak: EU Oracle Sun
2009. november 27. 08:06

Az EU kifogásolja az Oracle Sun egyesülést

Az Európai Bizottság versenyfelügyeleti hivatala ma állást foglalt az Oracle Sun összeolvadás ügyében, az EB szerint versenyjogi problémákat vet föl az akvizíció.

Kulcsszavak: EU jog Oracle Sun
2009. november 10. 19:05

Az EU figyelmezteti az Oracle-t a Sun felvásárlása miatt

Az Európai Unió hivatalos figyelmeztetést küldött az Oracle-nek, miután a vállalat a mai napig nem adott át olyan információkat, amelyek megnyugtató mértékben tisztáznák a Sun felvásárlásával járó esetleges piacszűkítő hatásokról szóló félelmeket.

Kulcsszavak: EU Sun Oracle +céginfo
2009. október 23. 09:20

Amerikában jóváhagyták az Oracle-Sun egyesülést

Az Oracle közleménye szerint az amerikai igazságügyi minisztérium jóváhagyta azt az üzletet, amelynek révén a cég 7,4 milliárd dollárért felvásárolta a Sun Microsystems-t.

Kulcsszavak: Oracle Sun +céginfo
2009. augusztus 22. 08:41

A Sun részvényesei megszavazták az Oracle felvásárlást

Az évek óta gondokkal küzdő vállalat részvényesei elfogadták az Oracle ajánlatát, miszerint a céget 7,4 milliárd dollárért megvásárolja a szoftvercég, így az utolsó érdemi akadály is elhárult az üzlet elől.

Kulcsszavak: Sun Oracle +céginfo
2009. július 17. 08:18

Az Oracle vásárolta fel a Sunt

Az Oracle megvásárolja a Sun Microsystems Inc. vállalatot 7,4 milliárd dollárra becsült készpénzes tranzakció keretében, miután az IBM elállt vásárlási szándékától. A Sun igazgatótanácsa áldását adta a tranzakcióra, az Oracle szerint az üzlet a nyár folyamán lezárásra kerülhet.

Kulcsszavak: +céginfo Oracle Sun
2009. április 20. 15:32

Az IBM-et már nem érdekli a Sun

A CNBC amerikai tévétársaság beszámolója szerint a nemrég még a rivális Sun felvásárlását fontolgató IBM-et már nem érdekli az ügylet, függetlenül az esetleges vételártól.

Kulcsszavak: IBM Sun +céginfo
2009. április 16. 21:26

Negyedével estek a Sun részvényei az IBM-felvásárlás elmaradásával

A korábban kiszivárgott Sun-IBM egyesülés sikertelenül zárult, így a vállalatnak új befektető után kell néznie, várhatóan jóval alacsonyabb áron. A hír hatására a Sun papírjai 23 százalékot estek a tőzsdén.

Kulcsszavak: IBM Sun +céginfo
2009. április 6. 19:04

Belefér az internet egy dobozba?

A héten a Sun és az Internet Archive bemutatták közös "időgép"-üket. A Sun moduláris adatközpontjában (Blackbox) elhelyezett gépek az internet pillanatfelvételeit tárolják egészen 1996-ra visszamenőleg. Az Internet Archive azzal a céllal jött létre 1996-ban, hogy az utókor számára megörökítse a világhálón elhelyezett tartalmakat.

Kulcsszavak: Sun tudomány internet
2009. március 28. 13:06

Letölthető a Sun GlassFish új változata; itt a Sun felhője

Elérhető a GlassFish ESB, a Sun nyílt forrású, JBI (Java Business Integration) alapú integrációs/SOA szoftvereszközének soron következő változata. Ez a GlassFish ESB 2.1 M1, amely az OpenESB projekt weblapjáról tölthető le Solaris x86 / SPARC, Windows, Linux, Mac OSX x86 / PPC változatokban.

Kulcsszavak: Sun szerverszoft
2009. március 23. 11:54

Terítéken a Sun X86-os stratégiája

Az X86-os szerverek piacáról tartott március 18-án sajtótájékoztatót a Sun Magyarország. A sajtóbeszélgetésen részt vett Luc Opdebeeck, a sun EMEA térségért felelős alelnöke, aki többek között beszélt a Sun mostani piaci helyzetéről és jövőbeni stratégiájáról, valamint arról, hogy növekedési ütemét megtartva, a cég folyamatosan növelni tudja piaci részesedését.

Kulcsszavak: Sun Sun-hu +céginfo
2009. március 18. 17:25

A Sun-ra pályázik az IBM

A Wall Street Journal iparági forrásokra hivatkozva hírül adta, hogy az IBM tárgyalásokat folytat a Sun Microsystems-el, annak felvásárlásáról.

Kulcsszavak: Sun IBM +céginfo
2009. március 18. 15:40

Solaris fut a HP ProLiant szervereken is

A HP és a Sun több évre szóló partnerségi megállapodást kötött, amely lehetővé teszi a HP számára, hogy a Sun Solaris 10 operációs rendszerrel értékesítse a HP ProLiant blade szervereit és rendszerplatformjait, valamint technikai támogatást is nyújtson a programhoz.

Kulcsszavak: HP Sun szerver szerverszoft
2009. február 26. 13:06

Mobilon a JavaFX

Megjelent és már ingyenesen letölthető a JavaFX mobil platformra szánt verziója. A tavaly decemberben bemutatott JavaFX így már a világ 2.6 milliárd Java Micro Editiont (Java ME) futtató mobilkészülékének nyújtja a legújabb interaktív, multimédiás szolgáltatást kínáló alkalmazásokat.

Kulcsszavak: Java mobilszolg Sun
2009. február 19. 16:56

Sun GlassFish Portfolio alkalmazási platform

A Sun február 10-én jelentette be teljes, nyílt forráskódú alapokra épített alkalmazási platformját, a GlassFish Portfoliót. (Ismeretes, a GlassFish egy Java Enterprise Edition specifikációval kompatibilis alkalmazásszerver.) A szoftverportfolió (csomag) elemei a következők: GlassFish Enterprise Server 2.1, GlassFish Enterprise Manager, Glassfish Enterprise service Bus, GlassFish Web Space Server és a Glassfish Web Stack.

Kulcsszavak: Sun szerverszoft
2009. február 11. 18:42

Sun negyedév - elmozdulás az olcsóbb és költséghatékonyabb technológiák felé

Nemzetközi szinten a Sun a makro környezet hatásának tulajdoníthatóan bevételének csökkenéséről számolt be, de az elemzői várakozások felett teljesített, és számos termék területen kétszámjegyű növekedést tudott felmutatni. Magyarország mind európai, mind világviszonylatban jól teljesített.

Kulcsszavak: Sun Sun-hu +céginfo
2009. február 3. 14:51

Lényegesen hatékonyabb adatközpontok a Sun-tól

A Sun lehetővé teszi ügyfelei számára, hogy meglévő adatközpontjaikat átalakítsák az alacsonyabb energiafelhasználás és magasabb energiahatékonyság érdekében, vagy olyan új moduláris adatközpont-struktúrát alakítsanak ki, amellyel az ügyfelek üzleti igényeinek megfelelően a lehető legjobban kihasználhatóvá válik a rendelkezésre álló hely és energia, továbbá minimálisra csökkenthetők a működési költségek.

2009. január 21. 12:23

Felvásárlással kezdi az évet a Sun Microsystems

A Sun Microsystems bejelentette a Q-layer nevű cég, publikus és magán számítási felhős (cloud computing) infrastruktúrák bevezetésével és menedzsment automatizálásával foglalkozó cég felvásárlását.

Kulcsszavak: Sun +céginfo
2009. január 8. 11:32

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További híreink

Magyar fejlesztők programján ámul a világ: Már nem csak tanul, teremt is a magyar MI

Az egészségügyi területen az adatok hiánya és költségessége korlátozza az MI fejlődését, különösen a bőrbetegségek esetén. A magyar MI fejlesztő csapat, az AIP Labs azonban létrehozott egy olyan fejlett, generatív MI-t, amely nemcsak tanul a meglévő forrásokból, hanem új adatokat is képes létrehozni, megkerülve a drága és nehezen beszerezhető címkézett adatok problémáját. Így szintetikus képeket tudnak alkotni olyan ritka bőrbetegségekről is, amelyekről jelenleg kevés információ áll rendelkezésre.

2024. február 27. 20:28

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

A szezonnyitó Forma-1-es futam házigazdája, a Bahrain International Circuit (BIC) ma kiadott sajtóközleményében jelentette be, hogy a magyar Festipay készpénzmentes fizetés és integrált rendezvénymenedzsment szolgáltató cég által működtetett BIC PAY bevezetésével készpénzmentes fizetési rendszerre állnak át. 

2024. február 21. 16:15