Az IBM-et már nem érdekli a Sun

Milkovits Gábor, 2009. április 16. 21:26

A CNBC amerikai tévétársaság beszámolója szerint a nemrég még a rivális Sun felvásárlását fontolgató IBM-et már nem érdekli az ügylet, függetlenül az esetleges vételártól.

A tévétársaság szerint a kék óriás azért nem forszírozza tovább a vételt, mert erősen tart attól, hogy a két vállalat egyesülését a versenyhatóságok nem hagynák jóvá. Vagy ha mégis, úgy mind az amerikai, mind pedig az európai uniós szerveknél minimum 6-9 hónapos vizsgálat előzné meg a döntést, legalábbis állítólag ilyen irányú tájékoztatást kapott az IBM az említett helyeken lévő kapcsolataitól. 

A hírtelevízió azt is tudni véli, hogy a Sun a korábbi sikertelen tárgyalásokat követően ismét megkereste az IBM-et, amelyet más hírforrások szerint a hónap elején éppen ők utasítottak vissza, mivel túl alacsonynak találták a társaság 7 milliárd dolláros ajánlatát. A Sun-nak állítólag most már jó lett volna egy alacsonyabb ár is annál, amit korábban követeltek, a kék óriás azonban végleg elállt az ügylettől. A hírt egyik érintett fél sem kommentálta hivatalosan.

Kulcsszavak: IBM Sun +céginfo

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50