Tv-adás PDA-eszközökön?

Tóth Kristóf, 2001. augusztus 19. 21:01
Az AK TV a napokban az első web alapú televíziós adóvá vált, amely műsorát drót nélküli mobileszközökön is elérhetővé teszi.
A vezetékes interneten a csatorna már régebb óta elérhető, és filmek, valamint IKEA-ajánlatok láthatók rajta. Az AK TV adása péntektől elérhető a Microsoft Pocket PC operációs rendszerére épülő PDA-eszközök tulajdonosai számára.

Az AK TV drótnélküli-debütálása az első alkalom, hogy a vezeték nélküli digitális eszközök tulajdonosai az Egyesült Államokban filmeket nézhetnek. Bár a pénteki beindítást követően felmerült néhány technikai probléma, ezek megoldása nem fog sok időbe telni, mondta Alex Kanakaris, az AK TV-t működtető Kanakaris Wireless vezérigazgatója.

A kéziszámítógépeken és mobiltelefonokon elérhető videó az új 3G mobilhálózatok egyik ígérete. A 3G által megvalósított állandóan aktív (always-on) szélessávú adatkapcsolat lehetővé teszi videók letöltését, interaktív játékok játszását és az e-mail postafiók elérését. Az USA Verizon Wireless és Sprint PCS mobilszolgáltatói 2002 közepén szeretnék beindítani 3G hálózatukat.

Mivel az AK TV a jelenlegi, 9,6-14,4 Kbps sebességű hálózatokat használja, egyes szakértők szerint a rendszer túl korán érkezett. Az analóg vezetékes modemek 56 Kbps sebessége is csak arra elég, hogy a felhasználók egymást néhány másodperccel követő állóképeket és a szinkronból kieső hangot "élvezhessék", a drót nélküli hálózatok sebessége pedig jelenleg még ezt is alulmúlja.

Andrea Linskey, a Verizon szóvivőnője elmondta, a társaság a jövőben videoszolgáltatásokkal is bővítené szeretné mobilkommunikációs hálózati rendszerét, mindez azonban az elkövetkezendő hónapokban, sőt egy-két évben egyelőre nem várható.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36