Kelet-Európa: fényes jövő az internetszolgáltatók előtt

MTI Sajtóadatbank, 2001. augusztus 21. 08:21
A következő négy évben több mint megduplázódnak az internet-hozzáférési szolgáltatásokból eredő bevételek a négy éllovas közép-európai országban, annak ellenére is, hogy a növekedést akadályozza a telefonos internethasználat magas költsége - áll egy hétfőn kiadott felmérésben.
Az amerikai International Data Corp. technológiai kutatóintézet jelentése szerint Magyarországon, Csehországban, Lengyelországban és Szlovákiában az idei évre jósolt 830 millió dollárról 2005-ig 1,9 milliárd dollárra emelkedik az internet-hozzáférést nyújtó szolgáltatások összesített éves bevétele.

Az IDC jelentése szerint a négy országban a vizsgált időszakban ugyancsak több mint a kétszeresére, a 2001-re várt 2,2 millióról 4,5 millióra nő a világhálóra vezető kapcsolódási pontok száma (ez az adat az internet-hozzáférési pontok számát jelzi, de azt nem, hogy ezeken keresztül várhatóan hány felhasználó férhet hozzá a hálóhoz.).

A cég szerint azonban a távközlési vállalatok és az internetszolgáltatók közötti hatékony jövedelemmegosztási egyezségek hiánya akadályozza a növekedést és hátráltatja a piacban rejlő teljes potenciál kiaknázását. Emellett a helyi telefonhívások magas tarifái is visszatartják a használókat attól, hogy sokáig barangoljanak a világhálón.

Kulcsszavak: ISP trend +legfontosabb

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59