Vodafone-fúzió: milliós prémiumok a Mannesmann-vezetőknek?

MTI Sajtóadatbank, 2001. augusztus 27. 09:35
A Focus magazin értesülései szerint a Mannesmann cég több vezetője millió márkás nagyságrendű összeget kapott "elismerési prémiumként", amikor a Vodafone tavaly tavasszal, 176 milliárd euró értékű ügylettel, átvette a Mannesmannt.
A lap hétfőn megjelenő száma cseppet sem szégyenlősen nyúl az egykori Mannesmann-vezetők zsebébe, mint írja, a korábbi felügyelőbizottsági vezető, Joachim Funk 6,9 millió márkát, három volt elnökségi tag, illetve a még hivatalban levő pénzügyi vezető, Albert Weismüller, valamint a Mannesman Arcor és a mobilrészleg vezetői egyenként 3-3 millió márkát kaptak. Az elismerési prémiumból mintegy 32 millió márka jutott a volt Mannesmann-főnök, Klaus Esser 8 további bizalmasának. Esser, aki hasonlóképpen kapott a prémiumból, a Focusnak tagadta a vádat, hogy a Mannesmann-átvételnél megvesztegethető lett volna.

- Minden nevet meg akarunk kapni - jelentette ki a részvényesek egyesülete, a DSW a Focusnak, hangsúlyozva, hogy a csúcsvezetők nyereségvágya súlyosan károsította a részvényeseket és a részvényesi kultúrát. Egyelőre azonban konkrét lépéseket nem tettek és nem is terveznek - közölte Michael Schwartz államügyész.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55