A Sonyt szabadalomsértésért perli az MIT

Zsigó József, 2001. augusztus 28. 20:05
A Massachusetts Institute of Technology (MIT) pert indított a Sony Electronics Inc. ellen, mivel az véleményük szerint megsértette a digitális televíziózással kapcsolatos, az MIT számára bejegyzett szabadalmakat.
Az MIT hasonló pereket indított a Sharp és a Toshiba America ellen is, és mindegyiket peren kívüli megegyezés követte, az MIT licencdíjat kap a két elektronikai cégtől. A Sony állítólag négy szabadalmat sértett meg, mivel készülékei olyan technológiát használnak, amelyet az MIT szakemberei fejlesztettek ki. A patinás egyetem jogásza szerint az okozott kár szinte jóvátehetetlen, és a japán céget kötelezni kell, hogy azonnal szüntesse be eddigi gyakorlatát.

Mint ismeretes, a 800-12 000 dolláros áron kínált digitális tévék nemcsak több szolgáltatással rendelkeznek, mint analóg társaik, hanem képük is sokkal élesebb és kevésbé fárasztja a szemet. Ez utóbbi szakemberek szerint főleg annak az eljárásnak köszönhető, amelyet az MIT „Grand Alliance” tudóscsoportja fejlesztett ki a Federal Communications Commision támogatásával. A Sony nem kívánt nyilatkozni az Associated Press riporterének az ügyről.

Kulcsszavak: televízió jog Sony MIT

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50