Vízjelet könnyen - Easy Watermark Studio

Erőss Csaba, 2011. február 14. 09:03

A legtöbb ember ingyenes szoftverek hátulütőjeként szokott találkozni a vízjelek okozta védelemmel, ám amikor neki is ilyen megoldásra lenne szüksége, akkor természetesen csak trial verziók dobnak ki az internetes keresők. Alternatív megoldásként felmerülhet egy képszerkesztő használata is, de sokkal jobban járunk, ha az erre kitalált célszoftvernél maradunk, főleg ha olyan ingyenes megoldások állnak rendelkezésre, mint az Easy Watermark Studio.    

 

A szoftver elnevezése egy kicsit félrevezető lehet, hiszen az Easy-ről inkább a szűkös funkció kínálat mintsem a könnyű kezelhetőség jut az ember eszébe, de szerencsére ebben a tekintetben maximálisan ránk cáfol a programot fejlesztő Refero gárdája. Az Easy Watermark Studio esetén inkább beszélhetünk egy vízjel készítésre kihegyezett képszerkesztőről, mint egy fapados célszerszámról.

 

A program kezelőfelülete 3 részből áll, melyeken beállíthatjuk a vízjel tulajdonságait, előnézetet kaphatunk a készülő műről és megadhatjuk, hogy mely képeken szeretnénk alkalmazni a vízjelet, így akár egyszerre több képen is végrehajthatjuk a változtatásokat.

 

A legérdekesebb természetesen az első rész, ahol a többi programban általában sokkal korlátozottabban szereplő beállításokat találjuk. A vízjeleket forgathatjuk, árnyékot adhatunk nekik, színátmenetet, hátteret, átlátszóságot állíthatunk be neki, de ha szeretnénk, akkor további extrákat is előcsalogathatunk a szoftverből. Ez elsősorban a forráskép designolását jelenti, ugyanis egy kattintással lekerekíthetjük a kép széleit, de akár még keretet is adhatunk az elkészített műnek.  A sarkok ily módon való levágása csak egy kattintásba kerül, és máris sokkal jobban mutat az eredeti kompozíció, ráadásul a részleteket egy csúszkán finomhangolhatjuk. Emellett hasonlóan egyszerű eszközökkel tükröződést is készíthetünk képeinkhez, így tovább növelve azok esztétikai értékét.

 

Bár a sok beállítás feleslegesnek tűnhet, de mikor egy egyszerű vízjelkészítő elé kerülünk, akkor nagyon hiányozhatnak azok a plusz lehetőségek, melyekkel a megfelelő eredményt érhetjük és a kép értéke is megmarad. Ugyanakkor azt is érdemes figyelembe venni, hogy mindezek a beállítások egy könnyen kezelhető felületen keresztül érhetőek el, így nem kell pilótavizsgát szereznünk, hogy előhozzuk ezeket a változtatásokat.

 

Kipróbálható teljes verzió  

Az alapvető szolgáltatásokkal rendelkező ingyenes Lite verzió mellett most a Pro nyújtotta előnyöket is megtapasztalhatják olvasóink. A linkre kattintva licensz kódot igényelhetnek, melyet még februárban aktiválva ingyenesen használhatják az Easy Watermark Studio teljes verzióját és annak későbbi frissítéseit is.

irodatechnika ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Windows csak frissen jó

A magyar internetező nők 34%-a, a férfiaknak pedig 21%-a nem frissíti a Windowst, mert nem ért hozzá, nem érdekli, vagy saját a bevallása szerint nincs rá lehetősége. Ők azok, akik hiába használnak vírusirtót, előbb-utóbb megfertőzik számítógépüket.

2011. május 11. 13:47

Vízjelet könnyen - Easy Watermark Studio

A legtöbb ember ingyenes szoftverek hátulütőjeként szokott találkozni a vízjelek okozta védelemmel, ám amikor neki is ilyen megoldásra lenne szüksége, akkor természetesen csak trial verziók dobnak ki az internetes keresők. Alternatív megoldásként felmerülhet egy képszerkesztő használata is, de sokkal jobban járunk, ha az erre kitalált célszoftvernél maradunk, főleg ha olyan ingyenes megoldások állnak rendelkezésre, mint az Easy Watermark Studio.

2011. február 14. 09:03

Hirdetőtábla 56 iPad-ből

7 sorban soronként nyolc iPad-et építettek be abba az óriási iPhone-ba, amely jelenleg Londonban a St. Pancras pályaudvaron áll hirdetőtáblaként, és momentán az új Guardian of Light játékot promotálja Lara Crofttal.

2010. december 22. 18:19

OKI: jönnek a B2000-esek

Az OKI Printing Solutions szeptemberben vezeti be a B2000-es sorozatot, amellyel a megbízható és minőségi fekete-fehér nyomtatás mostantól bárki számára elérhető lesz. Az új irodai gépet elsősorban sok nyomtatásra és összetett feladatok megoldására tervezték.

2007. szeptember 10. 19:08

Csúcstartó OKI B6500 monokróm nyomtatók

Július végétől nálunk is elérhető az OKI legújabb, B6500-as jelzésű nyomtatócsaládja. Az akár 30 fős munkacsoportokat is megbízhatóan kiszolgálni képes monokróm printercsalád 10 oldallal veri a vezető konkurens gyártó hasonló termékét 43 oldal/perc teljesítményével. Az első nyomtatott oldal elkészültére pedig csupán 8 másodpercet kell várni.

2007. július 24. 16:42

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14