A Beltáv ügyfeleire hajt a Nordtelekom Nyrt.

forrás Prim Online, 2011. július 7. 14:22

A Budapesti Értéktőzsdén jegyzett Nordtelekom Nyrt. jelentős mértékű tőkeemelést tervez, melynek célja a társaság növekedésének támogatása. A tőkeemelés keretében a vállalat jegyzett tőkéje minimum 25, de akár 125 százalékkal is bővülhet. A társaság Igazgatóságának tervei szerint a közlejövőben megvásárolhatják a Beltáv telekommunikációs társaság ügyfeleit és eszközeit maximum 200 millió forintos vételárért.

A Nordtelekom Nyrt. a gazdasági válság kirobbanását követően 2009-ben vezette be részvényeit a Budapesti Értéktőzsdére. A tőzsdei megjelenés egyik fő célja az volt, hogy a telekommunikációs piacon a vállalat a konszolidáció egyik nyertese lehessen. A tőzsdei jelenlét által megkövetelt transzparencia jelentős mértékben erősítette a Nordtelekom pozitív megítélését. A társaság piaci pozíciója erősödött, a működés pénzügyi háttere folyamatosan stabil maradt. A Nordtelekom a gazdasági válság 2008-as kitörése előtt és azóta is nyereségesen gazdálkodik: 2010-ben 264 millió forintos árbevétel ért el. A pénzügyi válság által generált egyik legfőbb kihívást az ügyfelek pénzügyi fegyelmének romlása jelentette, azonban mára ez is normalizálódott.

A Nordtelekom vezetése az év elején a dinamikus növekedését tűzte ki célul, melyet nem csak organikus úton kíván megvalósítani. Ennek érdekében a részvénytársaság tulajdonosai tőkeemelésről döntöttek, melynek keretében a Nordtelekom alaptőkéje 25, de akár 125 százalékkal is emelkedhet. Mindez legalább 50.000 és legfeljebb 250.000 darab részvény kibocsátását jelenti 1.000 forintos névértéken, mely jelentősen meghaladja a jelenlegi 600 forint körüli tőzsdei részvényárat. A társaság Igazgatóságának tervei szerint a tőkeemelésből befolyó pénzből maximum 200 millió forintért megvásárolja a Beltáv Kft. eszközeit és ügyfeleit. Az akvizícióval kapcsolatos előkészítő tárgyalások elkezdődtek, a tranzakció során független tanácsadó, könyvvizsgáló végzi a megvásárolandó Beltáv eszközök értékelését. A Nordtelekom a következő években – többek között a tőkeemelés által biztosított pénzügyi források segítségével – tovább kívánja erősíteni a telekommunikációs piacon betöltött pozícióját. 

Kulcsszavak: +céginfo Nordtelekom

hirek.com ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az elsők között vezette be Magyarországon a Diagon az SAP felhő alapú megoldásait

Bár a rendszerszintű felhős megoldásokat sok cég még óvatosan kezeli, a labordiagnosztikai reagensek gyártásával és forgalmazásával foglalkozó Diagon Kft. az elsők között vágott bele Magyarországon a valódi, felhő alapú fejlesztésbe, és vezette be az SAP újgenerációs vállalati rendszerét, az SAP S/4HANA-t, melynek bevezetését a Kontron Hungary Kft. végezte. Az elavult, szétaprózódott rendszer egységesítése sztenderdizált folyamatokkal, költséghatékonyan valósulhatott meg adatvesztés nélkül.

2024. április 29. 14:41

Rangos szakmai versenyen díjazták a Mercedes-Benz duális képzésének tanulóit

2 kategóriában győztek és összesen 4 dobogós helyet szereztek a Szakma Sztár Fesztiválon április 26-án a kecskeméti Mercedes-Benz Academy diákjai. Az országos versenysorozaton 21 tanuló 4 szakmában képviselte a Mercedes-Benz Hungary Kft.-t. 

2024. április 29. 13:07

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

Tizenegyedik alkalommal díjazták Randstad Awarddal hazánk legnépszerűbb munkáltatóit. A magyar munkavállalók véleménye szerint idén a LEGO a legvonzóbb hazai munkáltató, a BT (British Telecommunications) lett a második, a harmadik helyen pedig a Mercedes-Benz végzett. 

2024. április 29. 11:38

Évente 8 milliárd forintot lopnak el bankkártyáinkról a kényelmünk miatt

A kényelmünk visz a vesztünkbe: az interneten gyorsan akarunk lecsapni egy-egy jó ajánlatra és nem törődünk a biztonsággal – ennek köszönhetően újra gyorsan emelkedik a bankkártyás csalások aránya és az az összeg is, amit az ügyfelek a visszaélésekben elvesztenek. Gergely Péter, a BiztosDöntés.hu pénzügyi szakértője szerint néhány lépéssel biztonságossá tudjuk tenni az internetes vásárlásainkat.

2024. április 29. 09:56

Egy új tévé színt visz a mindennapokba

Ma már nemcsak azért vásárolunk televíziót, mert a sugárzott műsorokat szeretnénk nézni, hanem mert a forradalmian új készülékek számtalan lenyűgöző funkcióval lettek ellátva. Hozzájárulnak ahhoz, hogy magasabb szintre emeljük a tévézés élményét.

2024. április 28. 22:16

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50