A parlament előtt az e-kereskedelem szabályozása

Kerekes Pál, 2001. augusztus 30. 13:01
Megtartotta őszi első ülését az Országgyűlés informatikai és távközlési bizottsága. A rövid, mindössze húszperces tanácskozás egyetlen napirendi pontja a testület második féléves munkaterve volt.
A képviselők egyhangúlag fogadták el a tervezett napirendeket. A legnagyobb szakmai várakozás két törvényjavaslat, illetve módosítás vitáját előzi meg: a grémium tárgyalni fogja a médiatörvény változtatásával összefüggő kérdéseket, valamint az e-kereskedelem szabályozására vonatkozó előterjesztéseket.

A parlamenti jogalkotásból következő feladatokon túl – a honatyák javaslatára – a bizottság beszámolót hallgat meg a számítógépes bűnözés hazai helyzetéről, illetve a megelőzésre tett intézkedésekről.

Az MSZP-s alelnök, Molnár Gyula kezdeményezésére, folyamatosan kap majd tájékoztatást a bizottság az elektronikus aláírás, valamint az új hírközlési törvény végrehajtási utasításainak munkafolyamatairól. Külön kérnek rendszeres beszámolót a képviselők a kormányzati portál kialakításáról, üzemeltetésének feltételeiről.

Az őszi ülésszak tényleges időrendjét a bizottság a következő ülésén, három hét múlva fogadja el.

Kulcsszavak: e-commerce törvény

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36