Új vezetővel és ambiciózus tervekkel készül a BalaBit a következő évekre

forrás Prim Online, 2012. október 4. 08:16

A dinamikus növekedést célul tűző nemzetközi stratégia megvalósítása érdekében új vezetőt neveztek ki az egyik legsikeresebb magyar technológiai vállalat élére. A vezetőváltással párhuzamosan átalakul a szervezeti struktúra és új felső vezetői pozíciók is betöltésre kerültek.

Az egyedülálló hálózatbiztonsági megoldásairól ismert BalaBit IT Security a vállalat vezetésének és szervezeti struktúrájának átalakítása mellett döntött. A magyar tulajdonú szoftverfejlesztő vállalat az elmúlt években a céltudatos stratégiájával és rendkívül dinamikus növekedésével hívta fel magára a figyelmet. A bő egy évtizeddel ezelőtt egyetemi garázscégként alapított vállalkozás ugyanis mára az IT biztonsági piac nemzetközi szinten is elismert szereplőjévé nőtte ki magát. Jelenleg öt országban rendelkezik lokális képviselettel, viszonteladó partnerei harminc országból szolgálják ki globálisan  az ügyfeleket, árbevételét pedig a válság ellenére is képes volt az elmúlt négy évben megnégyszerezni. A most megvalósított szervezeti változásokat a hosszú távú stratégia és a hasonló ütemű fejlődés jövőbeni fenntarthatósága indokolta.

A vállalat vezérigazgatói pozíciójába Györkő Zoltánt a BalaBit társalapítóját nevezték ki, aki a kezdetek óta tagja a cég menedzsmentjének. Györkő Zoltán az utóbbi hat évben üzletfejlesztési igazgatóként játszott kulcsszerepet a cég növekedésében és a vállalat nemzetközi sikereinek megalapozásában. Széleskörű vezetői tapasztalattal és az IT biztonsági piac mély ismeretével rendelkezik, az elmúlt időszakban a globális partnerhálózat kiépítéséért, valamint az értékesítési és marketing szervezet irányításáért felelt. Új pozíciójában Scheidler Balázst váltja, aki alapítóként a ügyvezetői és fejlesztési vezetői feladatokat egy személyben látta el az elmúlt tizenkét évben.

Scheidler Balázs a jövőben fejlesztési igazgatóként folytatja a munkáját, mely pozíció létrehozásával a cél az volt, hogy a K+F tevékenység még inkább fókuszba kerüljön a szervezetnél, ezzel is elősegítve a vállalat technológiai vezető szerepének megőrzését. Scheidler Balázs amellett, hogy eddigi munkájával számos startup vállalkozás számára mutatott utat, az elmúlt években a szakma nemzetközileg elismert személyiségévé vált. A mai napig tagja az IETF (Internet Engineering Task Force) naplózással kapcsolatos munkacsoportjának és a CEE Board (Common Event Expression Board) az Egyesült Államok kormányának tanácsadó testületének, ahol aktív szerepet vállal az iparági sztenderdek meghatározásában. 2011-ben a Gyurós Tibor-díj „Az év menedzsere az infokommunikációban” díjat ítélte oda számára a szakma.

További változások a BalaBit vezetésében

Szintén új pozíciót tölt be Illés Márton, aki több mint tíz éves tapasztalattal rendelkezik az IT biztonsági piacon, korábban a Shell Control Box (SCB) és a syslog-ng Store Box (SSB) termékek termékmenedzsere volt, a jövőben viszont technológiai igazgatóként folytatja pályafutását a cég menedzsmentjében.

A BalaBit jelenleg három termékcsaládot fejleszt, ide tartozik a syslog-ng naplómenedzsment infrastruktúra, a Shell Control Box proxy-alapú tevékenység monitorozó eszköz és a Zorp Gateway nevű proxy-alapú robusztus hálózati tűzfal. Az ügyféligények és a termékfejlesztés még magasabb szintű összehangolása érdekében szükségessé vált új termékmenedzserek kinevezése is a két fő technológia, a naplómenedzsment és a proxy alapú biztonsági eszközök fejlesztésének élére.

Gyöngyösi Péter a syslog-ng termékcsalád termékmenedzsere lett. Öt éve tartozik a BalaBit kötelékéhez, új pozícióját megelőzően szenior szoftverfejlesztőként dolgozott a syslog-ng Store Box fejlesztőcsapatában. Stange Szilárdot a Zorp Gateway és a Shell Control Box eszközök termékmenedzserének nevezték ki. Másfél éve dolgozik a BalaBit csapatában, érkezése óta a Zorp termék és projektmenedzseri feladatait látta el. Ezt megelőzően 12 évig a Virusbusternél dolgozott számos területen tapasztalatot szerezve a malware kutatástól és szoftverfejlesztéstől az ügyféltámogatáson át egészen a termékmenedzseri teendőkig.
 

Kulcsszavak: +céginfo CIO BalaBit IT

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50