IIR: Szoftvertesztelés konferencia 2013-ban is

forrás: Prím Online, 2013. április 5. 16:36

Az IIR immár hatodik alkalommal rendezi meg Szoftvertesztelés 2013 konferenciáját, amely április 23-24-én, a Marriott Courtyard Hotelben lesz. Idén olyan témák is terítékre kerülnek, mint a legújabb trendek, irányok, mint a mobil alkalmazások, illetve a felhő alapú tesztelések és a virtualizáció kihívásai.

Az utóbbi évek nehéz gazdasági helyzete miatt a költségcsökkentés, hatékonyságnövelés olyan kulcsszavak lettek, amelyek a cégek további működését a jövőre nézve alapvetően befolyásolják. Párhuzamosan egyre nagyobb hangsúlyt kap a minőség és az ügyfélközpontúság is; csak megfelelő kiszolgálással lehet megtartani a vevőket és újakat szerezni. A szoftvertesztelés területén még olyan varázsszavak is előkerülnek a kalapból, mint az automatizálás és az optimalizálás. 

 
 
A szoftverfejlesztő cégeknél egyre nagyobb jelentősége van annak, hogy ki milyen módszerrel, mennyi idő alatt képes jó minőségű alkalmazásokat, közel hibátlanul működő rendszereket létrehozni. A követelmények szigorodásával folyamatosan csökken a fejlesztésekre fordítható idő, a felhasznált technológiák pedig egyre összetettebbek, egyre bonyolultabbak. 
 
 
A szoftvertesztelés ráadásul egy olyan folyamat, melynek nem kizárólag a fejlesztés időszakában van nagy jelentősége, a későbbi újabb verziók, kibővítések implementálása során is kulcsfontosságú a megfelelő tesztelés elvégzése, hiszen minden egyes változtatás befolyásolhatja a szoftver egyéb komponenseinek működését. 
 
 
A tesztelés témakörén belül nem meglepő, hogy az automatizált tesztelés még mindig az egyik legizgalmasabb kérdés, sok cég még mindig azon gondolkodik, hogy valóban megéri-e az automatizálás és ez milyen kívánalmakkal jár ez költség és humán oldalon. A különböző automatikus tesztelő eszközök (kódelemzők, GUI-tesztelők, protokollalapú tesztelők, SOA-tesztelés) segíthetik a tesztelés folyamatát - legyen az funkcionális vagy regressziós, terheléses, esetleg biztonsági teszt. Ám még a megfelelő tesztelő eszköz kiválasztása előtt azt a kérdést kell tisztázni, hogy mit érdemes egyáltalán automatizálni és mit nem, illetve mi kifizetődőbb hosszú távon; a saját vagy külső szolgáltatás igénybevétele?
 

Az aktuális kérdésekre keresve a válaszokat, immár 6. alkalommal rendezi meg az IIR Magyarország Szoftvertesztelés címmel 2 napos konferenciáját. Idén, április 23-24-én, a Marriott Courtyard Hotelben várják a résztvevőket.
 
A rendezvényen a lassan örökzölddé váló automatizálás, agilis tesztelés kérdései mellett a legújabb trendek, irányok, mint a mobil alkalmazások, illetve a felhő alapú tesztelések és a virtualizáció kihívásai is előtérbe kerülnek.
 
 
Az előadásokat többek között olyan cégek kiváló szakemberei tartják, mint a Continental Automotive Hungary Kft., a GE Healthcare, a Raiffeisen Bank Zrt., a Capture Zrt., a Robert Bosch Elektronika Kft., a Samsung Electronics Magyar Zrt. valamint a három nagy magyarországi mobilszolgáltató. A „Testing Virtualization” nehézségeiről, lehetőségeiről maga az IBM Rational termékcsoport európai értékesítési vezetője, Jeff Hill számol be.
 
A rendezvény szakmai hátterét a Hungarian Testing Board szervezet biztosítja, ahol olyan szakértők tevékenykednek, akik szoftverek, valamint informatikai rendszerek tesztelésével, illetve a teszteléssel kapcsolatos tevékenységekkel foglalkoznak.
Bővebb információ és a teljes program elérhető az IIR weboldalán!
 

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Egyszerű Airpods-tisztítás és új vezetékes headset gamereknek

Neked is fejtörést okoz, hogy mivel tudnád Apple Airpods fülhallgatódat megfelelően és károkozás nélkül tisztítani? Vagy épp teljesen másban vagy, és azon agyalsz, hogy milyen gaming headsettel tudnál megszabadulni a késleltetéstől? Akkor érdemes továbbolvasnod, mert a Sandberg most mindkét problémára elhozta a megoldást!

2024. április 28. 15:43

A mesterséges intelligenciától a soft skilleken át a kibervédelemig

Az ELTE Informatikai Kar idén a „Semmiből született csodák – A mesterséges intelligenciától a soft skilleken át a kibervédelemig” című rendezvénnyel csatlakozott a Lányok Napja országos programhoz.

2024. április 28. 13:55

Kén-hexafluorid betiltása – Nem gáz többé!

Az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentése az egész világon hatalmas feladat, és e küldetés része a kén-hexafluorid (SF6) gáz teljes körű betiltása is. Ez különösen a villamosenergia-iparban jelent komoly változást, hiszen a kapcsolóberendezések szigeteléséhez eddig rendszerint ezt az anyagot használták. 

2024. április 28. 12:04

Újabb akadály hárul el a nagy hatótávolságú e-kamionok elterjedése elől

Sikeres tesztet teljesített a Siemens: töltési rendszere 1 MW teljesítményt adott le.

A német cég prototípusát egy nagy hatótávolságú e-kamionnal tesztelték. Az új készülék több Siemens SICHARGE UC150 töltőberendezésből, ezek kimeneti teljesítményét összefogó kapcsolási kialakításból (switching matrix) és a megawatt-töltésre speciálisan kialakított diszpenzerből állt.

2024. április 28. 10:21

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50