TEDxCity2.0 – innovatív megoldások a jövő városáért

forrás: Prím Online, 2013. szeptember 13. 13:35

Világszerte több helyszínen keresnek innovatív válaszokat a nagyvárosok, illetve a városi élet kihívásaira a TEDxCity2.0 kezdeményezés keretében. Budapesten szeptember 20-án a Design Terminálban élőben követhető lesz a New Yorki esemény, emellett hazai előadók is értelmezik az urbanizációval kapcsolatos jelenségeket. A fellépők között akad formatervező, aktivista, kommunikációs igazgató, publicista és fiatal vállalkozó is.

 

A világszerte zajló TEDxCity2.0 konferenciákon várostervezők, építészek, környezetvédők, közlekedési, egészségügyi szakemberek, művészek értelmezik újra a nagyvárosi lét problémáit, osztják meg az élhetőbb jövőhöz vezető javaslataikat. Budapesten az érdeklődők hazai viszonylatokban hallhatnak inspiratív gondolatokat az energia- és élelmiszerellátás, a biztonság, az oktatás, vagy éppen a közlekedés területéről.

 

 

A budapesti rendezvényen a tömegközlekedés egyszerűsítése mellett hallhatnak az érdeklődők a külvárosi közösségépítésről, az utcák lélektanáról, a városi fenntarthatóságról, vagy éppen a biciklis kultúráról is. A Design Terminálba látogatók a hazai előadások mellett élő közvetítést láthatnak a központi New York-i City2.0 rendezvényről.

 

A rendezvény megvalósításában komoly szerepet játszik a Siemens, mint főtámogató, hiszen az első budapesti villamos elindulása óta jelen van a város infrastrukturális fejlesztésében, az ipar, az energia és az egészségügy modernizációjában. „A fenntartható, élhető város megalkotásához szükség van víziókra, de szükség van konkrét válaszokra is. A TEDxBudapest City2.0 előadóinak kreatív szemlélete és innovatív felvetései a Siemens és Budapest számára is értékes kezdeményezésekhez vezethetnek.” - mondja Nevelős Orsolya, a Siemens kommunikációs igazgatója.

Kulcsszavak: projekt Siemens innováció

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Egyedülálló elektromos kerékpárral erősít a Decathlon

A mikromobilitási trendek átformálják a városi közlekedést, az infrastruktúra fejlesztésével folyamatosan nő a kerékpározók száma, emellett pedig egyre inkább előtérbe kerülnek az elektromos kerékpárok. 

2024. április 26. 19:40

A Sprinter felvásárlásával lépne jelentőset a SAMEDAY

Az akvizíció révén a SAMEDAY magyarországi házhozszállítási infrastruktúrája 60 százalékkal bővülhet a Sprinter tulajdonában lévő több mint 450 kézbesítési pont átvételével. A felvásárlást jelenleg a hatóságok vizsgálják. Ha a felek megkapják a jóváhagyást, az ügylet lezárultát követően egy 6000 átvételi pontból álló régiós out-of-home átvételi hálózat jöhet létre a magyar, román és bolgár piacokon.

2024. április 26. 14:44

Dekarboizáció és hatékonyságnövelés egyszerre az iparban

A globális üvegházhatásúgáz-kibocsátás 45 százalékát adja az ipari tevékenység, így a klímacélok elérése érdekében kulcsfontosságú a szektor dekarbonizációja. A Schneider Electric a világ elsőszámú ipari szakvásárán, a Hannover Messén mutatta be azokat az innovációkat, amelyek lehetővé teszik az ipari szereplők számára a kibocsátásuk csökkentését és a termelési hatékonyságuk növelését.

2024. április 26. 11:33

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50