A Sony SmartWear fronton is erősített

Ősszel érkezik a SmartBand Talk és a SmartWatch 3

Czipperer Dia, 2014. szeptember 4. 16:23

A Sony az IFA szakkiállításra hordható okoseszközökkel is készült. Lerántották a leplet harmadik generációs okos karórájukról, a SmartWatch 3-ról, és bemutatkozott a SmartBand Talk is.

Kunimasa Suzuki, a Sony Mobile Communications elnök-vezérigazgatója leplezte le a hordható okos újdonságokat a berlini IFA kiállításon. Kifejtette, hogy a Sony hisz abban, hogy az élet egy utazás, mely tele van élményekkel és számos történettel. Ezeket a fontos pillanatokat pedig meg kell örökíteni, rögzíteni kell, ebben segít a LifeLog alkalmazás, mely a két új eszköz lelke is egyben.

 

A LifeLog

 

A Sony LifeLog alkalmazását kifejezetten a hordható eszközökhöz tervezte. Az app képes a napi események rögzítésére, és segítségével célokat tűzhetünk ki magunk elé. Minden fontos eseményt, adatot rögzít és tárol, ezek pedig bármikor visszanézhetők.

 

A Sony idei tervei között szerepel, hogy idén a webes felület is elkészül, és szeretnék még tovább bővíteni a jelenlegi funkciókat. Ennek jegyében közzéteszik partnereiknek az alkalmazás API-ját (alkalmazás programozási felület).

 

 

SmartBand Talk – ívelt papír kijelzővel

 

Elsőként az okoskarkötőt mutatta be, mely végig a csuklóján volt. Csupán felhúzta az ingujját, és megmutatta a közönségnek, hogy is néz ki valójában.

 

 

A vállalatnak nem ez az első okos karkötője, hiszen az idei MWC-n (Mobile World Congress) már bemutatták első okos karperecüket, a SmartBand SWR10-et, ám az a modell még nem rendelkezett kijelzővel, így minden információt a csatlakoztatott eszközön nézhetett meg a felhasználó. A mostani készülék azonban egy ívelt, 1,4 hüvelykes elektronikus papír kijelzőt kapott, melynek köszönhetően keveset fogyaszt, ezáltal sokáig – akár három napig is – bírja a strapát.

 

A karkötő beépített mikrofonnal és hangszóróval is rendelkezik, így akár rövid hívások is fogadhatók és kezdeményezhetők vele. Ahogy fogalmazott: „csak megérinted és beszélsz”. Az eszközt gyorsulás- és magasságmérő szenzorokkal is ellátták, melyek átfogó képet biztosítanak a napi aktivitásról.

 

Talán nem meglepő, hogy a készülék az IP68-as szabvány követelményeinek megfelelően víz- és porálló. Ez azt jelenti, hogy édes vízben 1,5 méterig merészkedhetünk vele, nagyjából fél órán keresztül.

 

A Sony ígérete szerint többféle színben is kapható lesz a karperec, ám kezdetben csak a hagyományos fekete és fehér árnyalatokban értékesítik.

 

 

A harmadik generáció – SmartWatch 3

 

A Sony háza táján először 2007-ben hallottunk okosóráról, azóta pedig már immáron a hamradik generációs modellt mutatták be, ám ez az első a sorban, melyet a Google-lel együttműködve készítettek el. Az óra fedélzetén ugyanis a legújabb Android Wear rendszer teljesít szolgálatot, mint az LG G Watch, a Samsung Gear Live és a Moto 360 esetében is.

 

A készülék 1,6 hüvelykes (320 x 320) TFT LCD transzflektív kijelzővel rendelkezik, amely azért előnyös, mert napsütésben is jól látható. A hátlap pedig rozsdamentes acélból készült. A SmartWatch 3 két napot bír egy töltéssel, és micro USB kábellel tölthető. A SmartBand Talkhoz hasonlóan vízálló (IP68-as szabvány). A karóra 4 giga belő tárhelyet kapott.

 

A SmartWatch 3 okostelefon nélkül is gond nélkül használható kiegészítő, hiszen gyorsulásmérővel, GPS-szel, giroszenzorral és mikrofonnal szerelték fel. A készülékkel Bluetooth headsethez is lehet csatlakozni, így útközben (pl. futás) is lehet zenét hallgatni rajta, hiszen a belső tárhely mérete lehetővé teszi, hogy akár több albumot is felmásoljon a felhasználó.

 

A színek tekintetében itt is szélesebb választék áll majd a felhasználók rendelkezésére ( fehér, pink szíjak), ám maga a karóra fekete és lime árnyalatokban lesz kapható.

 

 

Elérhetőség

 

A vállalat bejelentése szerint a SmartBand Talk és a SmartWatch 3 késő ősztől lesz elérhető, ám az árakról egyelőre nem árultak el részleteket.

Hirek.com - Kiemelt hír ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

A mesterséges intelligencia már érzékelhetően jelentős hatással bír az IT munkaerőpiacra is, így számos változást hozhat magával az idei évben. Bizonyos munkakörök továbbra is keresettek maradnak, összességében azonban csökkenő tendencia figyelhető meg az IT szakemberek foglalkoztatása iránt - a költségcsökkentés és az AI megjelenése átrendeződést hozhat a piacon.

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

A No Fluff Jobs nemzetközi állásportál immár negyedik alkalommal elemzi a magyar, a lengyel, a cseh, a holland és az ukrán technológiai szektorban dolgozó nők fizetését, szakterületeit és készségeit, ám ezúttal más megközelítésből vizsgálta e témát. Elsősorban azt mérte fel, mikor kezdődött a nők érdeklődése e terület iránt, és kaptak-e támogatást céljaik megvalósításához. Az elemzés kitér a nemek közötti megkülönböztetésekre és egyenlőtlenségekre is.

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

Dömping árakkal, a hirdetési felületek leuralásával, tömegesen lehetetlenítheti el a hazai webáruházak működését a kínai e-kereskedő platform, a Temu. A csata még nem dőlt el, sürgős cselekvésre van szükség, különben megsínyli a hazai e-kereskedelmi piac jelentős része – figyelmeztet Szabó László a Growww Digital digitális marketing szakértője.

2024. március 6. 13:05

Magyar fejlesztők programján ámul a világ: Már nem csak tanul, teremt is a magyar MI

Az egészségügyi területen az adatok hiánya és költségessége korlátozza az MI fejlődését, különösen a bőrbetegségek esetén. A magyar MI fejlesztő csapat, az AIP Labs azonban létrehozott egy olyan fejlett, generatív MI-t, amely nemcsak tanul a meglévő forrásokból, hanem új adatokat is képes létrehozni, megkerülve a drága és nehezen beszerezhető címkézett adatok problémáját. Így szintetikus képeket tudnak alkotni olyan ritka bőrbetegségekről is, amelyekről jelenleg kevés információ áll rendelkezésre.

2024. február 27. 20:28

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

A szezonnyitó Forma-1-es futam házigazdája, a Bahrain International Circuit (BIC) ma kiadott sajtóközleményében jelentette be, hogy a magyar Festipay készpénzmentes fizetés és integrált rendezvénymenedzsment szolgáltató cég által működtetett BIC PAY bevezetésével készpénzmentes fizetési rendszerre állnak át. 

2024. február 21. 16:15

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50