A tárgyak internete: WiFi-re kötött porszívó

forrás: Prím Online, 2016. január 11. 11:47

A CES 2016 nagyon sok újdonságot hozátt az úgynevezett IoT (Internet of Things) világában, vagyi amikor a meglévő háztartási eszközeinkhez új értéket ad a net. A Samsung például már a porszívót is bekötné a WiFi hálózatba...

A Samsung POWERbot Turbo robotporszívó egy megbízható társ a házimunkában, hiszen a jelenleg piacvezető robotporszívó márka készülékeinél hetvenszer nagyobb szívóerővel rendelkezik. A Smart Control Wi-Fi csatlakozásra alkalmas porszívó lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy a készüléket mobiltelefonjukról irányítsák. A „Select & Go funkció  segítségével a porszívó virtuálisan feltérképezi az egész lakást. Ez a térkép aztán egy okostelefonos  applikációba integrálható, ahol a helyiségek már külön-külön elnevezhetőek, így később könnyedén kiválasztható az éppen  tisztítást igénylő terület.  Ehhez elegendő lesz kijelölni azt a szobát, amit tisztán szeretnénk látni, a robotporszívónk pedig már magától is megtalálja majd az oda vezető utat. A továbbfejlesztett digitális térképnek köszönhetően a Samsung új robotporszívója szó szerint látja az őt körülvevő tárgyakat, így könnyűszerrel ragyogóvá varázsolja otthonunkat anélkül, hogy nekünk ezért akár a kisujjunkat is meg kéne mozdítanunk. 

 

A POWERbot Essential Wi-Fi robotporszívó a piacvezető robotporszívó márka készülékeinél tízszer nagyobb szívóerővel bír, emellett még WiFi-képes is, így személyre szabott takarítási időt állíthatunk be online, illetve könnyedén ki- és bekapcsolhatjuk. 

 

Mindkét robotporszívót Visionary Mapping Plus rendszerrel látták el, továbbá digitális fedélzeti kamerával és nagy teljesítményű szenzorokkal is fel vannak szerelve. Ezeken keresztül érzékelni tudják az őket körülvevő tárgyakat és felmérik a takarítás optimális pályáját. Működésük közben a készülékek Digital Floorplan segítségével megjegyezik a legmegfelelőbb útirányt,  így ezután már könnyűszerrel kikerülik az összes lehetséges akadályt és a leghatékonyabbnak bizonyuló útvonal mentén haladva, szisztematikusan tisztítják meg a lakást.  A Cyclone Force megoldásnak köszönhetően a robotporszívók nagy centrifugális erővel szívják fel és választják külön a port az egyéb szennyeződésektől, amelyeket aztán egy külön tartályba gyűjtenek. Ennek az eljárásnak köszönhetően kisebb eséllyel tömődik el a szűrő és az optimális szívóerő is megmarad, miközben az egész lakás ragyogóan tiszta lesz.

 

Kulcsszavak: Samsung okosporszívó

Kütyük ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A CineBeam Q-val újra megkezdi a projektorok forgalmazását Magyarországon az LG

Az LG az elmúlt években nem értékesített projektorokat a magyar piacon, 2024-ben azonban újra visszatérnek a cég otthoni vetítői. Az első modell, ami újra nálunk is kapható, rögtön egy újdonság: a januári CES-en bemutatott LG CineBeam Q, ami egy kompakt, szinte műtárgyként is értelmezhető 4K projektor. A készülék egyelőre kizárólag az LG webáruházában kapható, itt viszont 15% kedvezményt kapnak azok, akik elsőként megrendelik a terméket.

2024. április 30. 16:17

Egyszerű Airpods-tisztítás és új vezetékes headset gamereknek

Neked is fejtörést okoz, hogy mivel tudnád Apple Airpods fülhallgatódat megfelelően és károkozás nélkül tisztítani? Vagy épp teljesen másban vagy, és azon agyalsz, hogy milyen gaming headsettel tudnál megszabadulni a késleltetéstől? Akkor érdemes továbbolvasnod, mert a Sandberg most mindkét problémára elhozta a megoldást!

2024. április 28. 15:43

A Sony 4 győzelmet ünnepel a 2024-es TIPA Awardson

A Sony büszkén jelenti be, hogy a nagyhírű Technical Image Press Association ismét négy TIPA-díjjal ismerte el a Sony teljesítményét és innovációját. Idén a Sony többek között a "LEGJOBB PROFESSZIONÁLISABB HYBRID KAMERA" elismerést kapta az Alpha 9 III és a "LEGJOBB APS-C EXPERT KAMERA" címet az Alpha 6700 számára.

2024. április 20. 13:14

A Sony bemutatja a BRAVIA Theatre vadonatúj otthoni audio termékcsaládját

A Sony megújítja BRAVIA márkáját, hogy gazdagítsa az otthoni filmnézést és moziélményt. A streaming szolgáltatások elterjedésével egyre népszerűbbé vált a kényelmes otthoni filmnézés. A Sony széles termékválasztékát, például a digitális mozifilmes kamerákat, professzionális monitorokat és professzionális fejhallgatókat a filmgyártás szakemberei széles körben használják, így a vállalat mélyre hatóan ismeri a moziipart, valamint a filmkészítők és tartalomkészítők törekvéseit. 

2024. április 18. 11:40

Sony: Masszív basszus, határtalan élmény

A Sony bejelentette az ULT POWER SOUND termékcsaládot – a vezeték nélküli hangszórók és fejhallgatók új sorozatát, amelyet úgy terveztek, hogy a hallgatóban olyan érzést keltsen, mintha az aréna első sorában lenne. A zene szerelmeseinek készült, erőteljes, mély hangzást produkál, amelytől megremeg az ember szíve.

2024. április 12. 15:12

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14