Mi vezethet egy cég bukásához?

forrás: Prím Online, 2017. március 24. 12:02

A káosz alattomosan, lassan férkőzik be a cégek életébe, és sokszor csak akkor vesszük észre, amikor már a fejünkre nő. Nem is gondolnánk, de a magyar vállalatok legfőbb fejlődési gátja nem az anyagi eszközeik hiánya, hanem az alacsony szervezettségi szintjük. 

Magyarországon gyakorlatilag a legtöbb kis- és középvállalat e-maileket és Excel táblákat használ a legfontosabb, legkritikusabb üzleti folyamatai nyilvántartásához. Akkor sem tévedünk nagyot, ha ezt az arányt 95-99% közé tesszük, ám a szervezetlenség akár a vállalkozás bukását, csődjét is jelentheti.

 

Minden cégnek vannak szoftverrel irányítható irodai munkafolyamatai, bár ezt sok cégnél nem tekintik evidensnek a vezetők. Az üzleti folyamatok támogatása egy jól megválasztott workflow rendszerrel akár 30%-os költségmegtakarítást is eredményezhet amellett, hogy a cég szervezettségét és hatékonyságát is jelentősen növeli. Sokatmondó, hogy az amerikai MarketsandMarkets becslése szerint a világ öt fő régiójában – ideértve Európát is – a munkafolyamat-irányítási rendszerek piaca pár éven belül majdnem megháromszorozódik, a jelenlegi 3,51 milliárd dollárról 9,87 milliárd dollárra növekedhet 2021-re.

 

A csaknem 20 éves xFLOWer az egyik első magyar workflow rendszer, amelyik a hazai kkv-k számára is elérhetővé vált, de számos nemzetközi nagyvállalat is hosszú évek óta használja. Az informatikai előrejelzéseket figyelembe véve az xFLOWer cégcsoport most az amerikai piacot is célba vette. 

 

 

„Meghatározó nemzetközi nagyvállalatok építenek az xFLOWer megoldásaira, többek között hazai és nemzetközi tulajdonú pénzügyi, távközlési, kereskedelmi és szolgáltató vállalatok. Bevételünk jelentős része származik exportból – jelen vagyunk Ausztriában, Csehországban, Luxemburgban, Hollandiában, Lengyelországban, Romániában, Szlovákiában. Szoftvereinkkel áttételesen milliónyi ember kerül kapcsolatba, 1 év alatt kb. százmilliónyi ügyfélkontaktust, és több mint 10 milliárd dokumentumot, levelet, számlát, e-mailt, sms-t tárolnak és keletkeztetnek ügyfeleink, és az xFLOWer ennek megfelelő számú döntéshozatalt (jóváhagyás, elutasítás, elküldés, várakoztatás, ellenőrzés, minőségbiztosítás, stb.) is támogat.” – mondta Szederkényi Zsolt tulajdonos-ügyvezető.

 

A cégcsoport workflow rendszere ma már nem csak a nagyvállalatok számára elérhető, amit jórészt a felhő technológia robbanásszerű elterjedése tett lehetővé. 20 éve egy kkv nem engedhetett meg magának még egy CRM rendszert sem, nemhogy egy komplexebb workflow rendszert. „Ugyancsak a felhő technológia segít minket abban, hogy külföldön terjeszkedjünk, így az amerikai piacon is, ahol az előrejelzések szerint a közeljövőben a legnagyobb workflow piaci robbanás várható. Ezért szeretnénk az USA-ban az xFLOWerrel időben ott lenni, amihez már meg is tettük az első lépéseket: leányvállalatunk, az xFLOWer Inc. látja el a cégcsoport képviseletét az Egyesült Államokban, ám a fejlesztés továbbra is Budapesten zajlik.” – összegezi a történteket az ügyvezető.

 

Szederkényi szerint Magyarországon is egyre több cégvezető ismeri fel, hogy az Excel, az ingyenes számlázók és az Outlook vagy Gmail kizárólagos használatán túl az üzleti folyamatok vezérlésére kell fókuszálniuk ahhoz, hogy cégük ne mondjon csődöt, hanem sikeres, életképes maradhasson. Ennek eléréséhez mára elengedhetetlen – akár felhő alapú – workflow rendszer használata. Nem véletlen, hogy a nagyvállalatok már több mint 10 évvel ezelőtt felismerték, hogy a klasszikus ERP és CRM mellett workflow rendszer használata is nélkülözhetetlen a napi működésük támogatásához, ami egyúttal a legfontosabb informatikai megoldásaik egyikévé vált.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Több százezernyi forintnyi érték lapul az otthonainkban

Ha valakinek hirtelen nagyobb összegre van szüksége, akkor érdemes szétnéznie a lakásban, mielőtt a bankba rohanna hitelért. A fenntarthatóság jegyében ma már szinte azonnal készpénzzé tehetjük a nem használt eszközeinket, amivel nemcsak a családi kasszának teszünk jót, hanem a környezetnek is. Egy-egy fiókban vagy szekrényben lapuló mobiltelefon, laptop, tablet, esetleg fényképezőgép ára a több százezer forintot is elérheti ugyanis még használtan is.

2024. március 18. 19:21

Spinoff Extra: topvezetőktől tanulhatnak a hallgatók a Széchenyi István Egyetemen

A Spinoff Klub a győri Széchenyi István Egyetem nagy sikerű közösségépítő, innovációgazdasági programsorozata, amelyen meghívott előadók panelbeszélgetés keretében tárgyalják meg a legfrissebb technológiai trendek üzleti vonatkozásait. A mostani félévtől a brand újabb rendezvénnyel bővül: a Spinoff Extra során sikeres topmenedzserekkel ismerkedhetnek meg az érdeklődők – elsőként, március 20-án, szerdán dr. Szászi István, a Robert Bosch Kft. ügyvezető igazgatója lesz a vendég.

2024. március 18. 14:37

Az ABB segíti a Feröer-szigetek zöld energiára való átállását

Az ABB folytatja együttműködését a SEV-vel, a Feröer-szigetek fő villamosenergia-termelőjével és -elosztójával. Az együttműködés keretében az ABB innovatív szinkronkompenzátor (SC) technológiát szállít, amellyel javítható az villamosenergia-hálózat stabilitása, ami napjainkban egyre nagyobb jelentőséggel bír, mivel a szigeteken fokozatosan leállítják a fosszilis tüzelésű erőműveket, és megújuló energiaforrásokon alapuló áramtermelésre állnak át. A legújabb fejlesztés keretében a harmadik SC-egységet az északkeleti Borðoy szigetén telepítik, ahol ez a berendezés mintegy 5000 ember helyi áramellátását fogja javítani.

2024. március 18. 12:59

Együtt száguld az autóipar és az SAP a digitális jövő felé

Figyelemre méltóan gyors változásoknak lehetünk tanúi manapság az autóiparban – gondoljunk akár a vezetéstámogató rendszerekre, az elektrifikációra vagy az újrafelhasználásra. Átalakulnak a vásárlási szokások is, az autószalonok helyett egyre többen vesznek járművet online. A generatív mesterséges intelligencia pedig várhatóan még több változást kényszerít ki. Az iparág saját versenyképességének fenntartásáért nagy figyelmet fordít a digitalizációra. 

2024. március 18. 09:56

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05

Magyar fejlesztők programján ámul a világ: Már nem csak tanul, teremt is a magyar MI

2024. február 27. 20:28

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

2024. február 21. 16:15