A Brain Baron megtudhatod, milyen jövőbeli pozíciók illenek hozzád

forrás: Prím Online, 2019. május 14. 14:54

AR Avatar Designer? Drone Traffic Optimizer? UX Nostalgist? Ez csak pár azokból a ma még nem létező pozíciókból, amikre már most érdemes felvértezni magunkat. A Brain Bar fesztiválon a Deloitte Future Jobs standjánál a diákok megtudhatják, hogy érdeklődési körük és képességeik alapján mit tartogathat számukra a jövő. Nemzetközileg elismert Deloitte szakértők beszélnek majd többek között arról, hogy hogyan ismerjük fel a hazugság árulkodó jeleit, milyen kihívások állnak az európai innovációs modell előtt, és hogy hogyan szakadjunk el a bevett vállalati gyakorlatoktól, annak érdekében, hogy újítók tudjunk lenni.

Május 30-31-én rendezik meg Budapesten a Brain Bart, amelynek idén stratégiai partnere a Deloitte Magyarország. A Brain Bar Future Jobs helyszínén a Deloitte külön standon, számos programmal várja a fesztiválra ellátogatókat.

 

“Talán néhányan még emlékeznek a Vissza a jövőbe című film egyik jelenetére, amiben az elképzelt jövőben már repülő autókkal közlekednek, de a telefonáláshoz le kell szállni a telefonfülkéhez. Teljesen másképp alakult; az autók még nem repülnek, a telekommunikáció viszont óriásit fejlődött. Nehéz megjósolni, hogy harminc, de akár tíz év múlva milyen lesz a világ. Amit tenni tudunk az az, hogy felkészülünk a változásra és minél rugalmasabbá és nyitottabbá próbálunk válni, hogy az elsők között legyünk képesek alkalmazkodni és adoptálni az újdonságokat. Számomra ez a felkészülés a legizgalmasabb a jövővel kapcsolatban és ez az, amiben a Deloitte-nak a legnagyobb hozzáadott értéke lehet; nem csak itthon, hanem globálisan is. Minél többféle ötletet és nézőpontot tudunk becsatornázni a gondolkodásunk folyamatába, és minél bátrabban kísérletezünk, annál jobb lesz a felkészültségünk – egyéni, vállalati, magyarországi és globális szinten is. Ennek ad remek platformot a Brain Bar is, ahol remélem, hogy sok kísérletező kedvű, kreatívan gondolkodó fiatallal beszélgethetünk a jövőről.” – mondta el Fülöp András, a Deloitte Magyarország elnök-vezérigazgatója.

 

A Deloitte három, nemzetközileg elismert szakértőt is felvonultat a Brain Baron.

 

Antal Lajos, a Deloitte kiberbiztonsági tanácsadási üzletágának közép-európai vezetője, a hazugság árulkodó jeleinek felisméről beszél majd, amely – társadalmi, etnikai és földrajzi hovatartozástól függetlenül – mindannyiunkban közös. Szó esik majd arról is, hogy mivel a hazugságot felismerni a túlélés záloga is lehet, így az állatvilágban is megjelenik a hazugság és az arra adott reakció.

 

A Brain Bar színpadára lép még Geoff Tuff, a Deloitte bostoni irodájának Consulting igazgatója, aki több mint 25 éves tapasztalattal rendelkezik az üzleti modellek átalakítása eredményeképpen bekövetkező változások kezelésében. Geoff társszerzője annak a könyvnek, amiből megtudhatjuk, hogy miért ne a jól bevált gyakorlatokra alapozva működtessünk egy vállalkozást, és hogy mi mást tegyünk annak érdekében, hogy értéket hozzunk létre a gyors technológiai változás korában.

 

Nicolai Andersen, a Deloitte németországi innovációs vezetője az európai innovációs modellről, annak előnyeiről és kockázatairól beszél, irányt mutatva a sikerre éhes európai vállalatok számára. 

 

A Brain Bar izgalmas és innovatív eszközöket bemutató helyszínén; a Fun Factory-ben, a Deloitte budapesti kiberbiztonsági csapatának car hacking környezete is megtekinthető lesz. Az eredetileg autógyártóknak, beszállítóknak, autóbiztonsági specialistáknak épített szimulációs eszköz a car hacking módszereinek oktatására és demonstrálására szolgál. Az érdeklődőknek alkalmuk lesz a Deloitte szakértőinek segítségével megismerni a tipikus sérülékenységeket és támadásokat, valamint szemtanúi lehetnek annak is, hogy a sikeresen kivitelezett támadások komoly kockázatot jelenthetnek mind a gyártók, mind a tulajdonosok számára.

 

Bővebb részletek a Brain Bar Deloitte programsorozatról a brainbar.deloitte.hu oldalon és a Deloitte közösségi média csatornáin olvashatók.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Új pályázatok segítik a hazai innovációk szellemitulajdon-védelmét

A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal vissza nem térítendő támogatás formájában 500 millió forint keretösszeggel hirdet felhívásokat hazai vállalkozások, kutatóhelyek, illetve magánszemélyek számára szellemi alkotásaik levédetésére, elősegítve azok hatékony hasznosulását akár a nemzetközi piacokon is. 

2024. május 9. 09:54

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36