Jön a készpénzt és a bankkártyát leváltó fizetési megoldás

forrás: Prím Online, 2019. május 31. 14:47

Alig több mint egy hónap múlva indul az Azonnali Fizetési Rendszer Magyarországon. A banki átutalások valós idejűvé alakítása mellett az AFR új, azonnali fizetési megoldások megjelenését is lehetővé teszi. Ilyen innovatív megoldás a QR-kódos fizetés is, amely olcsó és biztonságos alternatívája a készpénznek és a bankkártyának. Az év innovatív terméke díjjal kitüntetett BlockBen szerint a felhasználók körében egyre nagyobb az igény a gyors, egyszerű, valós idejű és biztonságos fizetési megoldások iránt.

Sajtóhírek szerint a napokban egyeztet a Magyar Nemzeti Bank a legnagyobb magyarországi bankok képviselőivel az Azonnali Fizetési Rendszer (AFR) július 1-jei bevezetéséről. A Pénzügyminisztérium tervei szerint tesztidőszakkal indul majd az AFR, amely lehetővé teszi, hogy napi 24 órában, a hét minden napján 5 másodpercen belül célba érjen minden, 10 millió forint alatti belföldi forintátutalás.

 

„Az AFR a banki átutalások reformja és valós idejűvé alakítása mellett új fizetési módok megjelenését is lehetővé teszi, amelyekhez jellemzően elég lesz egy mobiltelefon. Ilyen megoldás például a QR-kód beolvasásával indítható azonnali fizetés is” – tájékoztat Krocsek Attila, a BlockBen üzletfejlesztési igazgatója. A magyar tulajdonú cég tavaly kapta meg az év innovatív terméke díjat a szingapúri Crypto Currency Expón, idén pedig BlockBenPay nevű innovatív fizetési megoldása bekerült a FinTechShow 10 legizgalmasabb digitális pénzügyi újdonsága közé. A BlockBenPay olyan QR-kód alapú fizetési szolgáltatás, amely multi-asset kezelést biztosít, blockchain-alapon. A technológia többféle deviza kezelésére alkalmas.

 

Világszerte teret nyernek és növekednek az innovatív fizetési megoldások. Míg a mobilfizetés Magyarországon gyermekcipőben jár, Kínában az így lebonyolított vásárlások értéke meghaladta a 12 ezer milliárd dollárt. Hazánkban a bankkártya-elfogadóhelyek száma is meglehetősen alacsony, alig haladta meg a 110 ezret tavaly. Eközben rekordszintre, 6117 milliárd forintra nőtt Magyarországon a forgalomban lévő készpénzállomány, és a napi bevásárlások 74 százaléka még mindig készpénzzel történik. A QR-kódos fizetés a készpénz-, és a bankkártya-használat alternatívája is lehet a BlockBen szerint.

 

„A vásárlók és a kereskedők részéről egyre nő az igény az olyan fizetési megoldások iránt, amelyek gyorsak és kevés teendőt igényelnek. Ilyen a QR-kódos fizetés. Egyszerű, mert csökken a fizetésben részt vevő köztes kiszolgálók száma, olcsó, mert alacsonyak a fizetendő jutalékok, díjak, praktikus, mert egy telefon is elég a fizetéshez, valamint biztonságos, mert a technológia minden tranzakcióhoz egyedi pénztárcaazonosító kódot generál” – mutatja be az innovációban rejlő lehetőségeket Krocsek Attila.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az SAP AI-alapú fejlesztéseivel a gyáripar is átalakul

A termelékenység, a hatékonyság és a precizitás újabb szintje érhető el azokkal az AI-alapú fejlesztésekkel, melyeket az SAP mutatott be az ellátási láncokhoz kapcsolódó megoldásaiban a Hannover Messe kiállításon. A valós idejű adatokból származó, mesterséges intelligencia által felfejtett következtetések abban segítenek a vállalatoknak, hogy jobb döntéseket hozzanak az ellátási láncok egészében, racionalizálják a termékfejlesztést és javítsák a gyártás hatékonyságát.

2024. április 25. 16:31

Kiderült, hogy állnak a magyarok a robotokhoz

Idén is kitárta kapuit a HVG Állásbörze, ahol több mint száz munkaadóval személyesen és hibrid formában is találkozhattak azok az álláskeresők, akik ellátogattak április 17-19-e között a Papp László Budapest Sportarénába. Mindenki kedvence, a Bastion Group robotkutyája is jelen volt az eseményen, ahol hatalmas volt az érdeklődés a robotika iránt.

2024. április 25. 09:56

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50