Új pályázatokat indít az EIT Digital

forrás: Prím Online, 2021. április 8. 14:15

Két új programot hirdet az EIT Digital az innovatív digitális technológia világából érkező pályázóknak. A kezdeményezés célja a deep tech vállalkozások és termékek létrehozásának támogatása (Innovation Factory), valamint digitális technológiai oktatási programok létrehozásának ösztönzése (Entrepreneurial Academy). Az EIT Digital 2022 közös néven futó két programra május 12-ig lehet jelentkezni.

Az EIT Digital 2022 elnevezésű program az EIT Digital 2020-2022 időszakra vonatkozó Stratégiai Innovációs Agendájában meghatározott öt kulcsterületre fókuszál: 

1. digitális technológia 

2. digitális ipar 

3. digitális városok 

4. digitális jóllét 

5. digitális pénzügyek 

 

Ezek azok a kulcsterületek, melyek hozzájárulhatnak egy erős digitális Európa kiépítéséhez az EIT Digital szerint. A programokra 2021. április 6. és május 12. között lehet jelentkezni, a kiválasztási folyamat 2021. júniusában ér véget. A kiválasztott és támogatott projektek megvalósítása jövő év január 1-jén indulhat.

 

  • Az EIT Digital Innovation Factory egész Európából várja csapatok jelentkezését az üzleti élet, az oktatás és a kutatás területén tevékenykedő szervezetektől. A kiválasztott pályázók az EIT Digital egész Európát átszövő üzleti, szakmai ökoszisztémájának részévé válnak, deep tech vállalkozásuk vagy termékük piaci bevezetéséhez, továbbfejlesztéséhez pedig anyagi forrást kapnak.

 

  • Az EIT Digital Entrepreneurial Academy kiírásban résztvevő nyertes pályázók üzleti fejlesztésre koncentráló programok és tanfolyamok megvalósításához kapnak támogatást. Az EIT Digital háromfajta képzési programban várja a pályázatokat: mesterképzés (Master School), professzionális képzés (Professional School) és nyári iskolák (Summer School).

 

Willem Jonker, az EIT Digital vezérigazgatója szerint „az EIT Digital ökoszisztémája különlegesen jó helyzetben van az Európai Digitális Évtized programban megfogalmazott célok támogatásához. Mindenkit arra bíztatunk, hogy csatlakozzon hozzánk, hogy együtt globális hatással bíró európai digitális megoldásokat fejlesszünk. Hozzunk létre olyan, vállalkozásorientált képzési programokat, amelyek erősítik Európa digitális képességeit és támogatják a tehetségeket. Röviden: építsük együtt az erős digitális Európát!”.

 

Az EIT Digital jelenleg több mint 350 partnerrel rendelkezik az üzleti élet, az ipar, a kutatás és felsőoktatás, valamint a befektetési- és a közszféra területén. A szervezet ezidáig több mint 370 startupot és scaleupot támogatott, amelyek összesen 1 milliárd eurót meghaladó befektetést szereztek. A szervezet eddig közel 3 ezer diáknak nyújtott vállalkozói képzést.

Pályázatok ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Napelemes pályázat: ezek az akkumulátorok legnagyobb buktatói

Senki nincs még elkésve, aki igényelni szeretné a napelemekből és energiatárolóból álló rendszerekre kiírt Napenergia Plusz Program vissza nem térítendő támogatását, de elővigyázatosnak kell lenni. Házi Ádám, a Wagner Solar Hungária Kft. fejlesztési igazgatója felhívta rá a figyelmet, hogy nem minden akkumulátor tudja működtetni a rendszert áramszünet esetén, de arra is ügyelni kell, hogy a telepített eszközök kompatibilisek legyenek egymással. A szakértő szerint érdemes olyan kivitelezővel együtt dolgozni, aki a pályázat megvalósítása után is a rendelkezésünkre áll.

2024. március 14. 13:04

Digitális készségek fejlesztését célzó hazai projektek indulhatnak egy rangos európai díjért

Az Európai Digitális Készségfejlesztési Díj keretében öt kategóriában díjazzák a kontinensen élő emberek digitális kompetenciákkal való felvértezése iránt elkötelezett európai, köztük magyarországi projekteket és szervezeteket. Az IVSZ szerint a digitális készségek fejlesztése a gazdaság versenyképessége szempontjából elengedhetetlen – hiszen a hazánkban élő 16-74 év közötti felnőttek fele nem rendelkezik alapszintű digitális kompetenciákkal, pedig ezek nem csak a hétköznapi ügyintézést könnyítik meg, hanem a munkahely megtartásában és megszerzésében is fontos szerepük van. Ezért is különösen fontos összegyűjteni és megmutatni a készségfejlesztéssel kapcsolatos nemzetközi és hazai jó gyakorlatokat minél szélesebb körben. 

2024. március 7. 17:48

Újabb izgalmas találmányok nevezhetnek a Magyar Ipari Célgép Nagydíjra

A hazánkban megvalósuló külföldi ipari beruházások alapján számíthatunk arra, hogy a célgépgyártók iránti igény a közeljövőben nőni fog, és a már eddig is jelentős nemzetgazdasági szerepén nagyot fog lendíteni ez a szektor. Ebben segít a Magyar Ipari Célgép Nagydíj, amelyet idén immár negyedik alkalommal hirdetnek meg.

2024. február 22. 10:02

Még lehet jelentkezni a 6 millió forint összdíjazású ötletpályázatra

A nagy érdeklődésre való tekintettel február 27-ig meghosszabbítja Zöld Kód – Kódolj a holnapért! című ötletpályázatának jelentkezési határidejét a Vodafone Magyarország Alapítvány. A szervezők továbbra is hangsúlyozzák: a diákoknak szóló, fenntarthatósági kérdéseket körüljáró versenyen való részvételhez programozással kapcsolatos külön tudás, előképzettség nem szükséges, annál inkább nyitottság, a digitális platformok iránti érdeklődés és kalandvágy.

2024. február 20. 19:22

Ismét várja korai fázisban lévő technológiai vállalkozások jelentkezését az OXO csoport

Az OXO csoport 2024-ben is várja korai fázisú, induló innovatív vállalkozások jelentkezését, melyek közül legalább kilenc ígéretes kezdeményezést fog beválogatni portfóliójába a következő két évben. Az ígéretes jelölteknek a Budapesti Értéktőzsdén is jelenlévő OXO Technologies Holding leányvállalata, az OXO Labs 25-70 millió forint összegű befektetést biztosít majd. A jelentkezés nyitva áll minden innovatív, korai fázisú vállalkozás előtt, de a cégcsoport kiemelt figyelmet fordít stratégiája szerint a társadalmi vagy környezeti kihívásokra adott innovatív technológiai megoldásokra.

2024. február 15. 17:43

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05

Magyar fejlesztők programján ámul a világ: Már nem csak tanul, teremt is a magyar MI

2024. február 27. 20:28

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

2024. február 21. 16:15