A MENTA konferencián hirdették ki a 2021-es Gyurós Tibor-díj nyerteseit

forrás: Prím Online, 2021. szeptember 25. 10:02

Az IVSZ - Szövetség a digitális gazdaságért szakmai zsűrije idén is a MENTA konferencián jelentette be az év menedzsere, az év digitalizációs projektje, az év innovációja díjak nyerteseit, és nevezte meg 2021 digitálisoktatás-nagykövetét.

A MENTA konferencia első napja a hagyományoknak megfelelően idén is a Gyurós Tibor-díjak átadásával zárult, amellyel  2001 óta a hazai IKT-szektorban meghatározó szakemberek és kiemelkedő teljesítményt nyújtó vállalkozások tevékenységét ismeri el az IVSZ. A MENTA sárvári helyszínén ünnepélyes keretek között adták át négy kategóriában a szakmai zsűri által huszonharmadik alkalommal odaítélt elismerést.

 

 

A Gyurós Tibor-díj 2021-es nyertesei:

 

Az év menedzsere - Nyisztor József, a Training360 ügyvezető igazgatója 

Nyisztor József közel harminc éve foglalkozik informatikai képzésekkel, cégtársaival tíz évvel ezelőtt alapította meg a mára piacvezetővé vált Training360 Kft-t. A vállalat az elmúlt évtizedben több mint százezer ember számára tartott informatikai képzéseket: ezek közt számos olyan tréning is  megtalálható, amelyek korábban nem voltak elérhetők Magyarországon. A pandémia kitörésekor a Training360 mindössze három nap alatt volt képes átállni a hagyományos képzésekről online platformon zajlóra, társadalmi szerepvállalási projektje keretében pedig mintegy háromezer hazai informatikatanár számára biztosított ingyenes képzést százmillió forint értékben.

 

A digitális oktatás nagykövete - Zsigó Zsolt, a Nyíregyházi Szakképzési Centrum Nyíregyházi SZC Bánki Donát Műszaki Technikum és Kollégium mesterpedagógusa

Zsigó Zsolt harminc éve dolgozik jelenlegi munkahelyén matematika-fizika-informatika szakos tanárként, több évtizedes tevékenysége révén a Bánki Donát Műszaki Technikum az ifjúsági innováció és műszaki fejlesztés egyik fontos bázisává válhatott Magyarország keleti régiójában. Munkamódszerének három pillérét a személyre szabott tehetséggondozás, az általános iskolai mentorprogram, illetve a fiatalok vállalkozóvá válásának segítése képezi. Ez utóbbi területen jelent segítséget a technikum általa életre keltett Digitális Közösségi Alkotóműhely, illetve a BánkiHUB mint középiskolai innovációs ökoszisztéma, egy hazai vállalkozással való kapcsolódást biztosító innovációs csomópont. Ez utóbbi két helyszín a tanulmányi  versenyekre való felkészítés két fontos hazai műhelye.

 

Az év innovációja - YourAnastomosis

A YourAnastomosis-projekt 2018-ban azzal a céllal indult, hogy az orvosi képzésben innovatív oktatási megoldásokat állítson elő. Célja olyan adatok gyűjtése, amelyek alkalmazása elengedhetetlen az orvostechnológiai iparágban működő vállalkozások digitális transzformációjához. A vállalkozás egy olyan innovatív megoldást dolgozott ki és vitt piacra, amely eredményesebbé és biztonságosabbá teszi a sebészeti eljárások elsajátítását. A sebészek valós műtéti eseteket megjelenítő, bárhol, bármikor elérhető szimulátorokon és érimitációkon gyakorolhatnak, amelyek után a sebészek személyre szóló visszajelzést kapnak az érvarratkészítési technikájukról és az érvarratok várható működéséről. A projektünk célja egy olyan digitalizációs eszköz széles körben történő elérhetővé tétele, amely a műtéti eredményeket, valamint a műtéti teljesítmény értékelését adatok formájában és skálázható módon teszi hozzáférhetővé. A fejlesztések elősegítik az egészségügy és egészségipar digitális fejlődését okos eszközökkel történő egészségügyi mérések alkalmazása és fejlesztése révén.

 

Az év digitalizációs projektje - CHEQ vállalati belső kommunikációs platform

A CHEQ a Talk-A-Bot vállalati belső kommunikációs eszköze, amelyet elsősorban ipari, logisztikai és kereskedelmi cégek számára fejlesztettek, mivel az ilyen szervezetek számos alkalmazottja irodán kívül dolgozik, ami megnehezíti a velük való kommunikációt. A CHEQ a legolcsóbb okostelefonokon is jól működő Viber platformját használja, használóinak nem szükséges azon kívül más applikációt telepítenie. Segítségével a kékgalléros dolgozók valós időben értesülhetnek a vállalat legfontosabb eseményeiről,megkaphatják a fizetési papírokat, intézhetik a szabadságukat és egyéb HR-ügyeiket. A CHEQ fejlesztői a pandémia kitörésekor bevezették a platform ingyenesen használható, egyszerűsített változatát, így segítve a hazai vállalatokat. A CHEQ Krízis nevű platformot alig egy hónap alatt már 25 ügyfél több mint 36 ezer munkatársa használta, 60 százalékuk pedig később előfizetett a teljes csomagra, amelyet jelenleg több mint 50 cég mintegy 80 ezer munkatársa használ - a fejlesztők pedig már a globális piacot tervezi meghódítani a Microsoft Teamsre adaptált változattal.

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Continental nyári gumiabroncsa elnyerte az Auto Bild legjobb értékelését

A Continental PremiumContact 7 abroncsa „Példás" minősítést nyert el a német Auto Bild szaklap által legutóbb közzétett teszten (24/03/07. szám), melyen 54 másik nyári autógumit vizsgáltak. A 205/55 R 16 méretű nyári modelleket egy VW Golf VIII-on tesztelték. Az Auto Bild szerkesztői értékelésükben a következőket írták a PremiumContact 7-ről: „Prémium futófelületi mintázat, példaértékű teljesítmény vizes és száraz úton egyaránt, a legrövidebb vizes és száraz féktávolság, jó futásteljesítmény". A Continental Uniroyal márkájú RainSport 5 abroncsa „kielégítő” minősítést kapott a vizes időjárási körülmények között tanúsított tulajdonságainak köszönhetően.

2024. március 19. 14:43

Felvételi: ötezernél is többen jelentkeztek első helyen a győri egyetem színvonalas képzéseire

Közel öt és fél ezren jelentkeztek idén első helyen a győri Széchenyi István Egyetemre, majdnem annyian, mint a rekordszámokat hozó tavalyi évben. Az intézmény ezzel megerősítette helyét a legjobb hazai felsőoktatási intézmények között. Az adatok alapján a fiatalok pozitívan értékelik az egyetem magas színvonalú képzéseit és európai színvonalú infrastruktúráját.

2024. március 19. 13:04

PlayIT: nagyszabású gamer rendezvényeknek ad otthont a Széchenyi-egyetem

A gamingé és az e-sporté lesz a főszerep a győri Széchenyi István Egyetemen március 23-án, ahol a hazai gamerek legnagyobb rendezvénye, a PlayIT Széchenyi Game Fest kap helyet. Az országos eseményen többek között drónok, szimulátorok, izgalmas versenyek és ismert influenszerek várják az érdeklődőket.

2024. március 19. 11:35

Kyndryl: A MI várhatóan teret nyer az ügyfélszolgálatokban, a bankokban, a biztosításban és az oktatásban

A mesterséges intelligencia-technológia legújabb vívmányai közé tartozik a generatív mesterséges intelligencia, amelyet az jellemez, hogy kreatív képességei révén képes új tartalmakat, képeket, zenét generálni, sőt, korábbi információk és tapasztalatok felhasználásával akár ügyfélszolgálati feladatokat is el tud látni.

2024. március 19. 10:03

Több százezernyi forintnyi érték lapul az otthonainkban

Ha valakinek hirtelen nagyobb összegre van szüksége, akkor érdemes szétnéznie a lakásban, mielőtt a bankba rohanna hitelért. A fenntarthatóság jegyében ma már szinte azonnal készpénzzé tehetjük a nem használt eszközeinket, amivel nemcsak a családi kasszának teszünk jót, hanem a környezetnek is. Egy-egy fiókban vagy szekrényben lapuló mobiltelefon, laptop, tablet, esetleg fényképezőgép ára a több százezer forintot is elérheti ugyanis még használtan is.

2024. március 18. 19:21

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05

Magyar fejlesztők programján ámul a világ: Már nem csak tanul, teremt is a magyar MI

2024. február 27. 20:28

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

2024. február 21. 16:15