Új robotikai szoftverfejlesztést jelentett be az OnRobot

forrás: Prím Online, 2021. november 13. 16:29

Az OnRobot, amely az együttműködő robotalkalmazások minden szükségletére egy helyen kínál megoldást, most a szoftverek területén is bemutatkozik a WebLytics egyedülálló gyártásfelügyeleti, eszközdiagnosztikai és adatelemzési megoldás kibocsátásával, amelyet a termelékenység növelésére és az állásidő minimalizálására terveztek. 

Az egyszerre több együttműködő alkalmazás működésének valós idejű nyomon követésére képes WebLytics begyűjti a berendezések adatait mind a robotoktól, mint az eszközöktől, és azokat könnyen érthető, vizualizált eszköz- és alkalmazásszintű intelligenciává alakítja át.

 

„A WebLytics bevezetése fontos mérföldkő az OnRobot, ügyfeleinek és globális integrátori hálózatunk számára egyaránt” – mondta Enrico Krog Iversen, az OnRobot vezérigazgatója. „A WebLytics az első olyan szoftvermegoldás, amely valós idejű, alkalmazásközpontú adatokat biztosít a nagy robotmárkák együttműködő alkalmazásaihoz. Mint az első szoftvertermékünk, a WebLytics jelenti az OnRobot robotszoftverek terén megkezdett útjának első állomását, és teljessé teszi azt a jövőképünket, amelyben mindent egy helyen biztosítunk az együttműködő alkalmazások számára, a hardvereket és a szoftvereket érintően egyaránt.” 

 

A végfelhasználók és az integrátorok számára a WebLytics nemcsak a manuális adatgyűjtés kiváltására szolgál, hanem gyakorlati betekintést is nyújt az együttműködő alkalmazások teljesítményébe, élő eszközdiagnosztikát, riasztásokat és megelőző karbantartási intézkedéseket kínálva a költséges robotcella-leállások minimálisra csökkentése érdekében.

 

 

A globálisan elismert teljes eszközhatékonyság (OEE) iparági szabvány integrálásával a WebLytics valós időben rögzíti a robotcella mutatóit, beleértve a mintákat, csúcsokat és az alkalmazások termelékenységében fellépő zavarokat. Az OEE azt méri, hogy a gyártási idő hány százaléka mondható valóban produktívnak. A 100%-os pontszám azt jelzi, hogy az együttműködő alkalmazás csak jó munkadarabokat állít elő, a lehető leggyorsabban, leállás nélkül. A mért OEE értékek alapján a WebLytics képes meghatározni, hogy a gyártási folyamat optimális sebességgel fut-e, valamint figyelemmel kíséri és elemzi az alkalmazás ciklusainak minőségét, amivel kulcsfontosságú betekintést nyújt a gyártóvállalatok számára, legyenek azok bármekkora méretűek.

 

A WebLytics képes beszámolni a robotkarok, valamint az OnRobot eszközök, például gripperek, kamerák és érzékelők használatáról, valamint a kezdeményezett biztonsági leállások számáról, és az alkalmazás futtatása közben végrehajtott megfogási ciklusok számáról.

 

Amikor változtatásokat hajtanak végre egy robotcellán, például módosítják a robot sebességét vagy a gripper beállításait, a WebLytics automatikusan jelentést tud készíteni ezeknek a változtatásoknak az alkalmazás teljesítményére gyakorolt hatásáról.

 

Amennyiben rendellenességek lépnek fel az együttműködő alkalmazásban a telepítés után, a WebLytics lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy elemezzék a közvetlenül a robot(ok)tól és az eszközöktől kapott adatokat, és az eredményekről személyre szabható irányítópultok segítségével jelentést készítsenek.

 

Papp László, a Wamatech Hungary Kft. termékmenedzsere és értékesítési mérnöke tesztelte a WebLytics-et gépkiszolgáló, áthelyező és raklapozó alkalmazásokon: „Napjaink felgyorsult világában nagyon sok múlik az időn. Amikor a ciklusidő nagy jelentőséggel bír, a WebLytics segítséget nyújt a kisebb hibák kiküszöbölésében, amelyek időpazarláshoz vezetnének. A WebLytics-szel emellett sok időt meg tudunk takarítani magunknak és a gyártósorunknak is, mivel könnyedén ütemezhetők a karbantartások és a termékekkel kapcsolatos változtatások. A kedvenc funkcióm az irányítópult. Nagyon tetszik, ahogy a WebLytics lehetőséget nyújt arra, hogy figyelemmel kövessem az összes alkalmazásomat, kobotjaimat/robotjaimat és End-of-Arm eszközeimet egy platformon keresztül, ami valós idejű monitoringot, adatgyűjtést és vonaldiagramokat biztosít. A WebLytics segítségével valamennyi alkalmazás optimalizálása egyszerűbbé válik, mint valaha.”

 

A WebLytics is ugyanazzal a könnyű használhatósággal, megfizethetőséggel, alkalmazásközpontúsággal és elérhetőséggel rendelkezik, amelyek valamennyi OnRobot terméket definiálják. A valamennyi vezető együttműködő robottal és könnyű ipari robotkarral, valamint az összes OnRobot eszközzel kompatibilis WebLytics könnyen bővíthető, azaz jövőállóvá tehető, ahogyan újabb és újabb robotok és eszközök válnak elérhetővé.

 

A WebLytics-hez való hozzáférést egy biztonságos és intuitív, böngésző alapú felhasználói felület biztosítja, amely az OEE-értékeket és a felhasználó által definiált KPI-ket testre szabható irányítópultokon keresztül jeleníti meg, amelyek azonnali és átlátható képet nyújtanak az alkalmazások valós idejű és korábbi teljesítményéről. 

 

A WebLytics szerver telepíthető a gyárterület helyi hálózatán, de a robotcellához kapcsolódó virtuális hálózathoz is hozzáadható. A begyűjtött adatok lokálisan, a WebLytics szerveren kerülnek tárolásra. Mindeközben a WebLytics beépített webszervere folyamatosan elérhető a gyár hálózatáról vagy a világ bármely pontjáról biztonságos HTTPS kapcsolaton keresztül.

 

A WebLytics nem csak egy hatékony eszköz a végfelhasználók számára, mivel új bevételi lehetőségeket is teremt a rendszerintegrátorok számára azáltal, hogy biztosítja a szükséges szoftvert, melynek segítségével ügyfeleiknek adatalapú egyedi szolgáltatási szerződéseket és mérnöki szolgáltatásokat kínálhatnak a cellák optimalizálásához. 

 

„A WebLytics tökéletes kiegészítője a meglévő termékcsaládunknak, és egyben az OnRobot hagyományinak természetes következő lépését is jelképezi, mely szerint a fejlett eszközöket és technológiákat – jelen esetben a távfelügyeletet, az eszközdiagnosztikát és az adatelemzést – megfizethetővé és a vállalat méretétől függetlenül, mindenki számára elérhetővé tesszük” – mondta Iversen.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Több százezernyi forintnyi érték lapul az otthonainkban

Ha valakinek hirtelen nagyobb összegre van szüksége, akkor érdemes szétnéznie a lakásban, mielőtt a bankba rohanna hitelért. A fenntarthatóság jegyében ma már szinte azonnal készpénzzé tehetjük a nem használt eszközeinket, amivel nemcsak a családi kasszának teszünk jót, hanem a környezetnek is. Egy-egy fiókban vagy szekrényben lapuló mobiltelefon, laptop, tablet, esetleg fényképezőgép ára a több százezer forintot is elérheti ugyanis még használtan is.

2024. március 18. 19:21

Spinoff Extra: topvezetőktől tanulhatnak a hallgatók a Széchenyi István Egyetemen

A Spinoff Klub a győri Széchenyi István Egyetem nagy sikerű közösségépítő, innovációgazdasági programsorozata, amelyen meghívott előadók panelbeszélgetés keretében tárgyalják meg a legfrissebb technológiai trendek üzleti vonatkozásait. A mostani félévtől a brand újabb rendezvénnyel bővül: a Spinoff Extra során sikeres topmenedzserekkel ismerkedhetnek meg az érdeklődők – elsőként, március 20-án, szerdán dr. Szászi István, a Robert Bosch Kft. ügyvezető igazgatója lesz a vendég.

2024. március 18. 14:37

Az ABB segíti a Feröer-szigetek zöld energiára való átállását

Az ABB folytatja együttműködését a SEV-vel, a Feröer-szigetek fő villamosenergia-termelőjével és -elosztójával. Az együttműködés keretében az ABB innovatív szinkronkompenzátor (SC) technológiát szállít, amellyel javítható az villamosenergia-hálózat stabilitása, ami napjainkban egyre nagyobb jelentőséggel bír, mivel a szigeteken fokozatosan leállítják a fosszilis tüzelésű erőműveket, és megújuló energiaforrásokon alapuló áramtermelésre állnak át. A legújabb fejlesztés keretében a harmadik SC-egységet az északkeleti Borðoy szigetén telepítik, ahol ez a berendezés mintegy 5000 ember helyi áramellátását fogja javítani.

2024. március 18. 12:59

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05

Magyar fejlesztők programján ámul a világ: Már nem csak tanul, teremt is a magyar MI

2024. február 27. 20:28

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

2024. február 21. 16:15