Oscar-jelölt mesterek is dolgoztak az új grandiózus szabadulószobán

forrás: Prím Online, 2022. január 16. 14:54

2022 január 30-án nyit Budapest legújabb és eddigi legnagyobb beruházással készült szabadulószobája a VII. kerületben. Az Azték sírkamra kialakításán több mint száz külföldi és magyar szakember dolgozott egy éven át. A játékosoknak igazi azték és maja indiánok adják a segítséget eredeti nyelven, az azték és maja őshazában felvéve. A felvételeket ősi maja áldozó barlangban, maja templomokban, áldozati helyszíneken, dzsungelben és romvárosokban rögzítették. Minden érzékszervre ható fordulatos, agytornáztató kalandra számíthatnak a játékosok.

Egy jó szabadulószobába belépni olyan, mintha egy másik univerzumba nyitottunk volna be. Az escape-játékok sikeressége talán nemcsak úgy mérhető, hogy 60 percen belül meg tudjuk oldani a feladványt, hanem úgy is, ha egy órára teljesen elfeledkezhetünk a valóságról, annyira autentikus és izgalmas a szoba berendezése. A Neverland mindkét feltételnek megfelel, sőt, jócskán túlteljesítette az elvárásainkat. Na de hogy mi köze van Mel Gibson Apocalypto c. filmének sminkmesteréhez a Neverland egyik legnépszerűbb szabadulószobájához, és hogy mennyi eltérő foglalkozású ember vett részt az Azték sírkamra szoba elkészítésében? Olvass tovább, és kiderül.

 

 

A csapatmunka nemcsak a kijutáshoz szükséges

Aki volt már szabadulószobában, tudja, hogy minél jobban összedolgoznak a játékosok és egy emberként mozognak együtt, annál ügyesebben képesek venni az akadályokat. A Dohány utcai Neverlandban azonban a szabadulószobák elkészítése is egy profi csapatmunka eredménye, amiben a legkülönbözőbb foglalkozású szakemberek vetek részt, kedve a robotikával foglalkozó mérnökön át a filmipari szakembereken (például Mel Gibson Apocalypto filmjének volt a fő sminkmesterén) keresztül egészen az utazásszervezőkig, tűvédelmi szakemberekig vagy füstgép specialistákig. Már csak a páratlan összetételű csapatnak köszönhetően is garantált a szórakozás a Neverland szabadulószobáiban, főleg, hogy szakmai tudáshoz lehetetlent nem ismerő kreativitás és munkabírás is társult.

 

A bőség zavara

A Neverlandban több izgalmas szabadulószoba közül is lehet választani. Az igazán bátraknak a Zárt osztályt ajánljuk, a Nagy vadnyugati rablást többek között a western-filmek szerelmeseinek való, a Mágus próba pedig könnyen a Harry Potter-rajongók favoritja lehet. A mi kedvenc szobánk az Azték sírkamra, ahol minden annyira élethű és autentikus, hogy tényleg úgy érezzük magunkat, mintha Dél-Amerika őserdőinek legmélyén barangolnánk, távol a civilizációtól. Miután pedig felocsúdunk a csodából, hogy mennyire varázslatos helyre csöppentünk, hamarosan arra is ráébredhetünk, mennyre izgalmas feladat vár ránk a szobában.

 

 

Ilyen szabadulószoba-élményben még nem volt részed

Persze, a szórakozás tekintetében sok múlik azon is, hogy milyen társasággal próbálsz kijutni egy szabadulószobából, ennél talán fontosabb, hogy mennyire van profin megcsinálva a hely, ahova hatvanpercnyi időre vagytok bezárva. Az Azték sírkamra felépítését egy többhónapnyi, kontinenseken átívelő munkafolyamat előzte meg. Csak hogy néhány példát említsünk: Mexikóból, Guatemalából és Franciaországból is készítettek kellékeket a szobához, sőt, még Mel Gibson Apocalypto filmjének sminkmestere, a kétszeres Oscar-díj jelölt Vittorio Sodano is dolgozott a Neverlandnek.

 

„A szoba népszerűsítéséhez készült reklámot Guatemalában, Belize-ben és itthon is forgattuk, a kisfilmbe dél-amerikai őslakos embereket vontunk be, akik közül többen csak a helyi nyelvet beszélik. A tengerentúlon, a dzsungel közepén, egy hónapon át forgattunk, messze a civilizációtól” – tudtuk meg Josep Zarától, a Neverland CEO-jától.

 

A szobában minden olyan, mintha a letűnt azték birodalomból származna, semmilyen modern eszközzel nem találkozhatunk, kivéve az exit lámpát. A játéktérben a dzsungelben megtalálható növényekből és fákból kinyert illóolajok illatoznak, azték zenét, a dzsungel és a szertartások neszeit lehet hallani. Ahogy Josep elmondta: más szabadulószobában a játékmester ad segítséget a játékosoknak, ha elakadnak, itt egy azték főpap, vagy egy azték elátkozott kislány segít, egyéb útmutatást pedig azték és maja indiánok adnak, akik saját nyelvükön szólalnak meg a játékban. Ezeket a felvételeket az azték és maja őshazában rögzítették. Az azték szabadulószobában akkor lehet kijutni, ha a játékosok megszerzik a dzsungel mélyén lévő elátkozott sírkamrából az ősi gyógyító kristályt, máskülönben feláldozzák őket a napistennek.

 

 

Kijutottál? Az élmény itt még nem ér véget

A játék után a vendégek egy azték pohárból ihatnak egy speciális koktélt, amit a Neverland bartenderjei fejlesztettek ki, olyan alapanyagokból, amiket az aztékok is előszeretettel használtak. Mivel a Neverlandban nemcsak szabadulószobák, hanem egy bár is van, nemcsak játszani, hanem enni-inni is lehet, például az azték szabadulószobához passzoló mexikói ételeket, így egy olyan fantasztikus élményben lehet részünk, amiért érdemes máskor is visszamenni a Neverlandbe. 

Kulcsszavak: szabadulószoba Neverland

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Több százezernyi forintnyi érték lapul az otthonainkban

Ha valakinek hirtelen nagyobb összegre van szüksége, akkor érdemes szétnéznie a lakásban, mielőtt a bankba rohanna hitelért. A fenntarthatóság jegyében ma már szinte azonnal készpénzzé tehetjük a nem használt eszközeinket, amivel nemcsak a családi kasszának teszünk jót, hanem a környezetnek is. Egy-egy fiókban vagy szekrényben lapuló mobiltelefon, laptop, tablet, esetleg fényképezőgép ára a több százezer forintot is elérheti ugyanis még használtan is.

2024. március 18. 19:21

Kirobbanó gaming teljesítmény az AOC 44,5″ OLED monitorjával

Az AGON by AOC – a világ egyik vezető gamer monitor* és IT-kiegészítő márkája – újabb csúcskategóriás OLED modellel bővíti a népszerű AGON PRO termékcsaládot. A 44,5″ hüvelykes (113 cm) AGON PRO AG456UCZD gamer monitor elmélyült játékélményt nyújt. 

2024. március 18. 17:44

Átadták a Jedlik Ányos-díjat

Idén is átadták a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala (SZTNH) egyik legrangosabb díját, a Jedlik Ányos-díjat, amely a kimagaslóan sikeres feltalálói tevékenység, valamint a kiemelkedő színvonalú és hatékonyságú iparjogvédelmi munkásság elismerését szolgálja. A Magyar Nemzeti Múzeumban kiosztott díjat ezúttal két vegyészmérnök, egy építőmérnök, egy villamosmérnök és egy szellemitulajdon-védelem területén tevékenykedő szakember kapta.

2024. március 18. 16:10

Spinoff Extra: topvezetőktől tanulhatnak a hallgatók a Széchenyi István Egyetemen

A Spinoff Klub a győri Széchenyi István Egyetem nagy sikerű közösségépítő, innovációgazdasági programsorozata, amelyen meghívott előadók panelbeszélgetés keretében tárgyalják meg a legfrissebb technológiai trendek üzleti vonatkozásait. A mostani félévtől a brand újabb rendezvénnyel bővül: a Spinoff Extra során sikeres topmenedzserekkel ismerkedhetnek meg az érdeklődők – elsőként, március 20-án, szerdán dr. Szászi István, a Robert Bosch Kft. ügyvezető igazgatója lesz a vendég.

2024. március 18. 14:37

Az ABB segíti a Feröer-szigetek zöld energiára való átállását

Az ABB folytatja együttműködését a SEV-vel, a Feröer-szigetek fő villamosenergia-termelőjével és -elosztójával. Az együttműködés keretében az ABB innovatív szinkronkompenzátor (SC) technológiát szállít, amellyel javítható az villamosenergia-hálózat stabilitása, ami napjainkban egyre nagyobb jelentőséggel bír, mivel a szigeteken fokozatosan leállítják a fosszilis tüzelésű erőműveket, és megújuló energiaforrásokon alapuló áramtermelésre állnak át. A legújabb fejlesztés keretében a harmadik SC-egységet az északkeleti Borðoy szigetén telepítik, ahol ez a berendezés mintegy 5000 ember helyi áramellátását fogja javítani.

2024. március 18. 12:59

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05

Magyar fejlesztők programján ámul a világ: Már nem csak tanul, teremt is a magyar MI

2024. február 27. 20:28

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

2024. február 21. 16:15