A design és business szemlélet összekapcsolását helyezi előtérbe a MOME Open új képzése

forrás: Prím Online, 2022. november 4. 17:42

A fenntarthatóság szempontjából támogatja a (nagy)vállalatok versenyképességét a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME) ’Business of Saving the World – Designing for imapct’ mesterkurzusa, melyet november 28 – december 2. között rendeznek meg. A MOME OPEN angol nyelvű tanfolyama olyan stratégiákat mutat be, ahol a fenntarthatósági törekvések üzleti hajtóerőkké transzformálhatók.

A mindennapi életünkön kívül az üzleti szférát is egyre jobban behálózza a designtudatos gondolkozás. A design alapú tanulás, kutatás és a gyakorlati módszertanok a kulturális ökoszisztémák fejlesztésén felül egyre fontosabb üzleti és gazdasági szerepet töltenek be, a design thinking módszertantól a UX/UI design-on és a service design-on keresztül a formatervezésig. Ezt a fajta gondolkodást és oktatást kapcsolja össze a fenntarthatóság kérdésével a MOME Open legújabb képzése. A ’Business of Saving the World’ tanfolyam azt az üzleti szemléletváltást helyezi fókuszba, ahol a fenntarthatóság nem egy üres marketingüzenet, hanem a mindennapi innováció és az üzleti sikeresség alapvető háttere.

 

“A MOME Innovációs Központjánál folyamatosan keressük azokat a társadalmilag fontos területeket és problémákat, ahol a designfókuszú kutatásfejlesztés releváns, de még nem bevett gyakorlat. Az egyik ilyen a fenntarthatóság, hiszen az elmúlt években az üzleti életet is egyre erősebben tematizálja ez a témakör, és az is jól látszik, hogy a 21. században már elképzelhetetlen a sikeres üzletfejlesztés a fenntartható működési modellek összekapcsolása nélkül. Ezzel a kérdéskörrel foglalkozik a Business of Saving the World mesterkurzus is.” – mondta Berkovics Dalma, a MOME Innovációs Központjának értékesítés és partnerkapcsolati vezetője. 

 

A ‘Business of Saving the World’ tanfolyamon az érdeklődők elsajátíthatják, hogyan lehet a fenntarthatósági törekvéseket az üzlet valódi hajtóerejévé formálni. Az elméleti képzést nyújtó nap során az üzleti tervezési keretek és a hatásos termékinnováció alapjainak a megértésével foglalkoznak, az ezt követő két műhelynapon pedig a célravezető üzleti modellek és innovációs ökoszisztémák kifejlesztését tanulják meg. Az esettanulmányok lehetőséget biztosítanak arra, hogy nagy cégek – olyan neves vendégek részvételével, mint a MOL, a Rainforest Alliance vagy a PwC – ténylegesen megvalósult projektjein keresztül ismerhessék meg a valós, sikeres fenntarthatósági gyakorlatokat, amiket összevethetnek és elemezhetnek a képzésen tanultakkal. 

 

 

„A MOME Open képzéseivel hozzájárulunk Magyarország és Kelet-Közép-Európa oktatási és kulturális ökoszisztémáinak fejlesztéséhez. Egyre nagyobb szüksége van az üzleti világnak is az olyan típusú integrált tudásra, ami egyszerre ötvözi a designtudatos gondolkozást az üzleti eredményességgel. A MOME-nál és a MOME Open képzéseivel is azon dolgozunk, hogy az előttünk álló időszakban minél szélesebb és a piac számára egyre értékesebb tudást biztosítsunk regionális szinten is.” – mondta el Gosztonyi Csaba, a MOME Open vezetője. 

 

A képzés olyan neves oktatók részvételével zajlik, mint Csertán Ákos digitálistermék-szakértő, vezető design stratéga, design oktató, TEDx előadó és az Atlas, Rise! kreatív közösség alapítója; Berkovics Dalma, a MOME Innovációs Központjának értékesítés és partnerkapcsolati vezetője, Ex-Microsoft for startups menedzser, TedxYouth előadó, akit a Central European Startup Awards legbefolyásosabb nőjének választottak, valamint Martijn Pater stratéga, kreatív vezető és vállalkozó, a Collaborate or Die című könyv szerzője és a Fronteer hatásstratégiai cég társalapítója. 

 

A MOME Open angol nyelvű tanfolyama azokat a szakembereket szólítja meg, akik innovációs vezetőként vagy termékmenedzserként szeretnének hatásos termékeket és szolgáltatásokat létrehozni; CSR és ESG szakértőként célkitűzésük, hogy növeljék az alaptevékenységre gyakorolt hatást; tanácsadóként vagy üzleti tervezőként támogatják a vállalatok hatásvezérelt átalakulását; továbbá bárkit, aki érti az üzleti tervezés, a stratégiai tervezés, az innovációmenedzsment és a stratégiafejlesztés fogalmait.

 

A MOME Open ’Business of Saving the World’ képzése 2022. november 28. és december 2. között kerül megrendezésre.

 

Információk és jelentkezés az alábbi linken: https://open.mome.hu/business-of-saving-the-world/

 

A MOME Open hisz abban, hogy az innováció egyik fontos feltétele a diverz környezet, így cégek számára diversity kedvezményt ajánl fel, aminek keretében a második jelentkező 50% kedvezménnyel vehet részt a képzésen. 

Kulcsszavak: MOME Open

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Újgenerációs, sajátmárkás készülékek a Telekomnál

A Telekom május 23-án piacra dobja az újgenerációs, saját márkás készülékeit, a T Phone 2 5G-t és T Phone 2 Pro 5G-t. A telefonok nagyobb teljesítményű processzorral, fejlett kamerarendszerrel és kiváló minőségű kijelzővel érkeznek, hogy optimalizált játék- és streaming-élményt nyújtsanak felhasználóiknak.

2024. május 14. 20:58

Érkezik: mesterséges intelligencia és virtuális valóság az oktatásban

Tanítás és tanulás az MI vagy XR technológiák segítségével, mentális egyensúly a mesterséges intelligencia korában. Idén is meghirdeti pedagógusoknak szóló pályázatát a Yettel digitális oktatási programja, a ProSuli. A pályázat célja, hogy a tanárok a szakterületükhöz szorosan kapcsolódó digitális tananyagokat hozzanak létre, különös tekintettel a matematika, a természettudományok és az idegen nyelvek területére. Az elkészült tananyagok valamennyi hazai pedagógus számára hozzáférhetők lesznek. A 25 legjobb pályázó egész nyárra elegendő mobilinternetben részesül, 10 nyertes pedig 120 ezer forint értékű ajándékutalvánnyal gazdagodhat.

2024. május 14. 19:26

NIS2 visszaszámlálás: Másfél hónapjuk van a vállalatoknak a NIS2 nyilvántartásba vételre

A NIS2 direktíva számos követelményt fogalmaz meg az EU-tagállamok kiber- és információbiztonságára vonatkozóan. Magyarországon a „2023. évi XXIII. törvény a kiberbiztonsági tanúsításról és a kiberbiztonsági felügyeletről”, azaz a „Kibertan-törvény” implementálja a direktíva rendelkezéseit, melynek értelmében az érintett vállalatoknak 2024. június 30-ig regisztrálniuk kell magukat a Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatósága (SZTFH) által kijelölt online felületen.

2024. május 14. 17:55

Megjelent a NEXT 3D konferencia programja

Megjelent a NEXT 3D additív gyártás és digitalizálás konferencia programja. Nem kevesebb, mint 15 hazai mérnök és vezető szakember fogja megosztani 3D technológiai sikereit és tapasztalatait a résztvevőkkel. A konferenciaprogram alapján a NEXT 3D látogatói felbecsülhetetlen értékű tudással bővíthetik 3D nyomtatási és 3D szkennelési ismereteiket.

2024. május 14. 16:29

Ezek az idei kulcstémák a webes és marketing stratégiák terén

Mások mellett Balogh Levente, a Szentkirályi ásványvíz alapítója, Wolf Gábor kisvállalati marketing szakértő, Sárospataki Albert, a Billingo vezérigazgatója és Huszár Viktor, a Teqball társalapítója is előadást tart az idei Maximum Web és Marketing Konferencián, ahol a résztvevő vállalkozók elsősorban a sikeres cégvezetés és online működés megvalósításához gyűjthetnek hasznos tudást a leghitelesebb példaképektől.

2024. május 14. 14:52

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36