Ezért éri meg kerti étkezőt kialakítani

forrás: Prím Online, 2022. december 1. 18:00

A tavasz beköszöntével az ember egyre több időt tölt a szabadban. Ilyenkor viszont sokan szomorúan nézik a színtelen és lehangoló kertet, hiszen márciusban még nem igazán van túl sok virág és dekoráció odakint. Emellett mindenekelőtt a kerti étkezőt kell berendezni, hiszen enélkül hiába szép az idő, ha nincs hova kiülni. Ebben a cikkben eláruljuk, hogy miért éri meg kinti étkezőt kialakítani otthon.

Indul a tavaszi szezon

 

Mindenki egy olyan teraszra vágyik, egy olyan kinti nappalira, ahol bármikor pihenhet, kiengedheti a fáradt gőzt, ahol megihatja a reggeli kávét. A Kulteributorok.hu kerti asztalaival könnyedén berendezhet egy ilyen teret.

 

 

Ezek a kinti bútorok lehetőséget adnak arra, hogy ne csupán egyedül, hanem akár társaságban is élvezhessük a napsugarakat. Fontos azonban, hogy a hangulatos terasz nem kizárólag a kinézeten múlik, hiszen lényeges szempont a termékek minősége, ugyanis odakint sok minden érheti a berendezéseket. 

 

Egy prémium kellék azonban ellenáll az esőnek, a szélnek, valamint az erős UV-sugaraknak is, így a legtöbb eszközt nyugodtan kint lehet hagyni a téli időszakban is. Nem érdemes tehát az olcsóságra koncentrálni, hiszen ilyenkor sokszor több a kár, mint a haszon. Egy minőségi modell évekig szolgálhatja a kényelmünket, így megéri befektetni egy időtálló kerti asztalba, ami körül aztán mehetnek a grillpartik is. 

 

Így érdemes kerti étkezőt kialakítani

 

Az első és legfontosabb, hogy sok vendég esetén mindenképpen kelleni fog egy nagyobb méretű kerti asztal. Ha a társaság szeret kint sütni és főzni, akkor elengedhetetlen, hogy legyen egy hely, ahol mindent elő lehet készíteni, végül pedig tálalni azt. Ennek kapcsán nem elhanyagolható szempont a tisztíthatóság, ugyanis a kültéri bútorok nagy része szinte mindig poros és piszkos. Jó, ha azt könnyen és pillanatok alatt le lehet törölni, hogy használható legyen. 

 

A szálló por, valamint az eső, a nap, a szél mind hatással vannak a berendezések felületére és anyagaira. A legjobb, ha olyan étkezőt alakítunk ki, amit könnyen tudunk ápolni. Egy nyolc férőhelyes asztallal ellátott étkezőszett tökéletes megoldás kezdésnek. Egy rongy segítségével pillanatok alatt eltávolíthatjuk a port és a szennyeződéseket róla. 

 

Mire figyeljünk a bútorok vásárlása során?

 

A tartósság és a könnyű ápolás kulcsfontosságú, azonban fontos szempont még, hogy például egy fát rendszeresen kezelni kell. A Kulteributorok.hu változatainak nagy része azonban port-szórt alumíniumból, valamint rattanból készülnek, így ezek esetében emiatt nem kell aggódni. 

 

Mindenképpen vegyük figyelembe a tárolást, hiszen egy nagyobb kültéri bútorokat bár nem kötelező eltenni télire, de nem árt óvatosnak lenni. Az előbb említett két anyag esetében azonban nincsen szükség erre, így nem kell azon törni a fejünket nyár végén, hogy hova tudjuk majd eltenni az asztalt és a székeket.

 

Szponzorált cikkek ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A múlt feltárása, a jövő segítségével!

Kevés izgalmasabb terület létezik a régészetnél. Vajon mi rejtőzik a régi idők, épületek falai mögött? Felfedezések, meglepetések sokasága, amire nem igazán lehet felkészülni. Egy ilyen terepmunkát azonban nem lehet csak úgy, ásóval elvégezni, és még Indiana Jonesnak is óriási segítség egy-egy digitális, innovatív, 21. századi eszköz!

2024. április 15. 18:46

Egy forradalmi, izgalmas ajándék ötlet: quadot a gyereknek!

Amennyiben valaki unja már a sablonos játékokat, vagy azt, hogy a gyerek mindig a számítógép előtt ül, és kimozdítaná kicsit a komfortzónájából, akkor olykor szélsőséges döntést kell hozni! Aki ült már quadon, pontosan tudja, hogy ez nem más, mint első látásra szerelem. Az élmény pedig már a gyerekeknek is elérhető – természetesen biztonságos körülmények között.

2024. április 1. 22:37

Hasznos tanácsok Máltára utazóknak

Málta egy gyönyörű kis európai szigetország, mely több ezer éves múltjával, csodás látnivalóival, kellemes éghajlatával tökéletes helyszín nyaraláshoz, kikapcsolódáshoz. 

2024. április 1. 22:32

Hogyan tisztítsuk a felniket hatékonyan?

Az autó ápolása, karbantartása nélkülözhetetlen feladat. Ha nincs gazdája, az sok szempontból megbosszulhatja magát, ezért műszaki és esztétikai okokból is érdemes odafigyelni a tisztaságra. A látványos elemek mellett a sokat kapó, érzékeny részeket is érdemes gondozni, mint például a felniket.

2024. április 1. 22:27

A tökéletes vízparti élmény: mobilstégek a vízben

A vízparti élet legszebb pillanatai közé tartozik, amikor egy stégen szinte a víz felett sétálhatunk, napozhatunk vagy horgászhatunk. Sokan azt gondolják, hogy ez az élmény csak a nyaralók és a drága szállások kiváltsága, pedig könnyen megvalósítható mindenki számára.

2024. április 1. 22:22

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50