A BorsodChem aktívan támogatja a digitális átállást

forrás: Prím Online, 2023. január 31. 09:57

A Wanhua Cégcsoporton belül elsőként váltott a legmodernebb SAP S/4HANA vállalatirányítási rendszerre a BorsodChem Zrt. Európában. A kazincbarcikai székhelyű vállalat, amely Európa egyik piacvezető műanyag alapanyag és szervetlen vegyianyag gyártója, és az SAP 2022 elején közös projektbe kezdett. Ennek keretében a társaság régi R3-as vállalatirányítási rendszerét a legújabb, mesterséges intelligenciával is támogatott verzióra cseréli. A vállalatirányítási rendszer korszerűsítését azért sem érdemes halogatni, mert a korábbi SAP Business Suite 7 csomag hivatalos, globális támogatását csak 2027. év végéig vállalja az SAP.

A BorsodChem jogelődjét, a Borsodi Vegyi Kombinátot (BVK) 1949-ben alapították és azóta a Társaság Magyarország meghatározó vegyipari vállalatává, illetve Európa egyik piacvezető műanyagipari alap- és speciális vegyianyag gyártójává nőtte ki magát. A folyamatos fejlődéshez természetesen elengedhetetlen az is, hogy a vállalatok időről-időre átvizsgálják digitális infrastruktúrájukat és megtegyék a szükséges lépéseket a korszerűsítés érdekében. A BorsodChem úttörőnek számít ezen a téren is, mivel informatikai szakemberei az SAP Hungary-vel már több közös, felhőalapú megoldásokat tartalmazó projekten dolgoztak együtt az elmúlt években.

 

A vállalatirányítási rendszer kiválasztását egy hosszas kiértékelési szakasz előzte meg a társaságnál, amelynek köszönhetően sikerült az igényeket és a lehetséges megoldásokat a legjobban összehangolni. Az S/4HANA rendszerre történő átállás részét képezi egy felhőalapú robotizált folyamatautomatizálási (Robotic Process Automatization), úgynevezett iRPA csomag bevezetése is, amelynek köszönhetően mesterséges intelligencia segítségével tudják az ismétlődő, manuális folyamatokat automatizálni a BorsodChem-nél. A teljes megvalósítási folyamat végét és az éles indulást 2023 első negyedévére tervezik.

 

 

„A BorsodChem 1997 óta használja az SAP vállalatirányítási rendszert, amely kellően hosszú idő ahhoz, hogy időszerűvé váljon egy új rendszer bevezetése, amely hatékonyabb megoldásokkal és jobb minőségű információkkal támogatja vállalatunk működését a jövő felé vezető úton. A projektet megelőzően SAP szakértők bevonásával áttekintettük a lehetőségeket, és az S/4HANA átállás végrehajtásának olyan módját választottuk, hogy a SAP rendszerben lévő 25 éves üzleti adatokat és SAP alapfolyamatokat is megtarthassuk. Az áttelepítés végrehajtása mellett további folyamatoptimalizálást és új funkciók bevezetését is tervezünk, hogy jobb előrejelzési és költségszámítási rendszert biztosítsunk a fejlett, új SAP S/4HANA felületen” – fejtette ki Wang Zhenhua (Brad), a BorsodChem IT igazgatója.

 

A felhőalapú vállalatirányítási rendszerre történő átállást azért sem érdemes halogatni, mert az SAP Business Suite 7 csomag hivatalos informatikai támogatása 2027. év végén lejár. Ennek következtében a csomag alkalmazásaira (ERP 6.0, CRM 7.0, Supply Chain Management 7.0, Supplier Relationship Management 7.0) 2028 januárjától 2030 decemberéig már feláras lesz a támogatás. 

 

„Magyarországon ez a folyamat jelenleg több száz céget érint, ezért a piacon elérhető partneri kapacitásokat is szem előtt tartva számukra egyre sürgetőbbé válik a legújabb S/4HANA rendszerre történő átállás, amelyet a leghatékonyabban RISE with SAP csomagunk keretében tudnak megtenni” – mondta el a bevezetés kapcsán Pintér Szabolcs, az SAP Hungary ügyvezető igazgatója. 

 

A RISE with SAP csomagot világszerte eddig már több mint 1300 vállalat használta és az SAP egyértelművé tette, hogy ügyfeleit hosszú távon is hasonló, a helyi és a globális sajátosságokat egyaránt tükröző megoldásokkal fogja támogatni a sikeres átállásban. Ezzel összhangban az SAP 2040-ig garantálja az újgenerációs, felhőalapú S/4HANA vállalatirányítási megoldásának támogatását.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Több százezernyi forintnyi érték lapul az otthonainkban

Ha valakinek hirtelen nagyobb összegre van szüksége, akkor érdemes szétnéznie a lakásban, mielőtt a bankba rohanna hitelért. A fenntarthatóság jegyében ma már szinte azonnal készpénzzé tehetjük a nem használt eszközeinket, amivel nemcsak a családi kasszának teszünk jót, hanem a környezetnek is. Egy-egy fiókban vagy szekrényben lapuló mobiltelefon, laptop, tablet, esetleg fényképezőgép ára a több százezer forintot is elérheti ugyanis még használtan is.

2024. március 18. 19:21

Spinoff Extra: topvezetőktől tanulhatnak a hallgatók a Széchenyi István Egyetemen

A Spinoff Klub a győri Széchenyi István Egyetem nagy sikerű közösségépítő, innovációgazdasági programsorozata, amelyen meghívott előadók panelbeszélgetés keretében tárgyalják meg a legfrissebb technológiai trendek üzleti vonatkozásait. A mostani félévtől a brand újabb rendezvénnyel bővül: a Spinoff Extra során sikeres topmenedzserekkel ismerkedhetnek meg az érdeklődők – elsőként, március 20-án, szerdán dr. Szászi István, a Robert Bosch Kft. ügyvezető igazgatója lesz a vendég.

2024. március 18. 14:37

Az ABB segíti a Feröer-szigetek zöld energiára való átállását

Az ABB folytatja együttműködését a SEV-vel, a Feröer-szigetek fő villamosenergia-termelőjével és -elosztójával. Az együttműködés keretében az ABB innovatív szinkronkompenzátor (SC) technológiát szállít, amellyel javítható az villamosenergia-hálózat stabilitása, ami napjainkban egyre nagyobb jelentőséggel bír, mivel a szigeteken fokozatosan leállítják a fosszilis tüzelésű erőműveket, és megújuló energiaforrásokon alapuló áramtermelésre állnak át. A legújabb fejlesztés keretében a harmadik SC-egységet az északkeleti Borðoy szigetén telepítik, ahol ez a berendezés mintegy 5000 ember helyi áramellátását fogja javítani.

2024. március 18. 12:59

Együtt száguld az autóipar és az SAP a digitális jövő felé

Figyelemre méltóan gyors változásoknak lehetünk tanúi manapság az autóiparban – gondoljunk akár a vezetéstámogató rendszerekre, az elektrifikációra vagy az újrafelhasználásra. Átalakulnak a vásárlási szokások is, az autószalonok helyett egyre többen vesznek járművet online. A generatív mesterséges intelligencia pedig várhatóan még több változást kényszerít ki. Az iparág saját versenyképességének fenntartásáért nagy figyelmet fordít a digitalizációra. 

2024. március 18. 09:56

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05

Magyar fejlesztők programján ámul a világ: Már nem csak tanul, teremt is a magyar MI

2024. február 27. 20:28

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

2024. február 21. 16:15