Hiszi vagy sem, bárki lehet olajkút-tulajdonos Magyarországról

forrás: Prím Online, 2023. január 31. 11:20

2022 végén elkezdtek termelni az első részben magyar befektetők által vásárolt olajkutak, melyeknek hozama a múltbéli tapasztalatok alapján akár az évi 25-30 százalékot is elérheti. Glück Róza, a magyar nyelvű ügyfélszolgálattal rendelkező olajkutam.com vezetője elmondta, egy négymillió forint értékű olajkútrészből akkora bevételre lehet szert tenni havonta, mintha egy 40 milliós ingatlant adnánk bérbe. Mivel az utalások dollárban érkeznek, a pénzromlástól sem kell tartani, az értékesítő cég ráadásul visszavásárlási garanciát is kínál a befektetőknek.

Az elmúlt öt évben a hazai nagybefektetők is elkezdtek nyitni az olajkutak felé, az idő pedig azt igazolta, hogy a magánszemélyek számára is elérhetővé kell tenni ezt a kiszámíthatónak tartott befektetési formát. A világ több országában 2012 óta elérhető OMR-OIL által üzemeltetett olajkutam.com tavaly szeptember óta érhető el magyar nyelvű ügyfélszolgálattal, 2022 végén pedig már el is kezdtek termelni a részben magyar kisbefektetők által megvásárolt kutak.

 

Glück Róza, az olajkutam.com vezetője arról beszélt, az olaj köztudottan rengeteg pénzt termel, elég csak Dubajra, Katarra vagy Dallasra gondolni. A befektetésben érintett kutak jellemzően már működő egységek, a havonta kitermelt olajmennyiség pedig rendszeresen tartálykocsikkal kerül kiszállításra Kansasban. Az elszámolást követően a bejegyzett tulajdonosok részére ki is fizetik a befektetésük után járó összeget a számlájukra.

 

Glück Róza

„Egyhónapos elcsúszással ér Magyarországra a pénz, ami azt jelenti, hogy a júliusi bevételt augusztus végével kapja meg a résztulajdonos. A múltban bekövetkezett hozamok ugyan nem garantálják a jövőbeni hozamokat, de éves szinten akár 30 százalékos profitról is beszélhetünk. A befektetés a diverzifikáció szempontjából is kitűnő, hiszen külföldi környezetben termelődik és teljesen független a magyar és európai viszonyoktól. A jövedelem az Amerikai Egyesült Államokban adózik, és az utalások is dollárban érkeznek, így védve vannak az ügyfelek a pénzromlással szemben is” – sorolta.

 

Kérdésre válaszolva elmondta, az ingatlanbefektetéssel összehasonlítva mutatkozik meg igazán az olajkutakban rejlő potenciál. Egy konkrét példával szemléltetve arról beszélt, ahhoz, hogy az ingatlan bérbeadásából valakinek 130 ezer forintos havi bevétele legyen, ki kell adnia egy körülbelül 40 négyzetméteres budapesti lakást. Ezt pedig 40 millió forintért lehet megvenni, ami ma keveseknek van. Az említett 130 ezer forintot viszont már egy 4 milliós olajkútrésszel is realizálni lehet a múltból kalkulált befektetési hozam alapján.

 

Olaj mindig kelleni fog, és várhatóan csak drágább lesz

 

Glück Róza úgy folytatta, az amerikai vagy az arab világban szerzett tapasztalatokkal rendelkező, tájékozottabb ügyfelek már az indulás pillanatában nyitottak voltak az új lehetőségre, hiszen tudták, mire kell odafigyelni és mit kell keresni.

 

„Honlapunk kifejezetten hosszú szövegezésű, így olyan emberek jelentkeznek, akik hajlandóak olvasni és így ismeretet, tudást szerezni. Az érdeklődők és a már szerződött befektetők között meglepően sok a 30 és 60 év közötti jogász és közgazdász végzettségű ügyfél, akik tudják, hogyan működnek nemzetközi viszonylatban a vállalkozások, és akikre a szerződés és az ügyvédi letét fogalmak nem hatnak rémisztően” – fogalmazott. A ritka erős jogbiztonság az elmúlt száz évben alakult ki az olajbirtokok felügyeletében. A pénzt hatósági bejegyzés alapján közismert olajfinomító világcégek fizetik név szerint a magánszemélynek közvetlenül, a vonatkozó törvények szigorú kontrollja alatt. Még az sem veszélyeztetné a résztulajdonos jövőjét, ha az üzemeltető, vagy bármelyik érintett cég közben átalakulna, vagy csődbe menne, vagy akár egy extrém természeti csapás megrongálná a berendezéseket.

 

Hozzátette, attól sem kell tartani, hogy a benzinkúterdők korában majd jönnek az elektromos autók, és ez beborítja az üzletet. Az olajiparnál ugyanis a lakossági autóhasználat mindössze 3 százalék, a kereskedelmi használattal együtt is csak 5 százalék. Azaz, ha ma megszűnnének az üzemanyaggal működő járművek, akkor is megmaradna az olajkereslet 95 százaléka.

 

A kőolajra ráadásul nincs alternatíva, a műtrágya, az aszfalt és a műanyag előállításánál is pótolhatatlan. Az elkövetkező 50 évben a fogyasztás pedig tovább fog nőni, ami a szakértők szerint további olajáremelkedést hozhat magával, folytatta.

 

Az olajkutam.com vezetője végezetül elmondta, a résztulajdonosoknak visszavásárlási garanciát biztosítanak, a cég egy évig indoklás nélkül minimális költséglevonással megvásárolja az olajkútrészeket. Ezek eladhatók, de örökölhetők is: mivel az ipari átlag élettartam 30-40 év, előfordulhat, hogy ha valaki most megveszi, az még a gyerekének vagy az unokájának is fog termelni.

Kulcsszavak: olajkutam.com

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Több százezernyi forintnyi érték lapul az otthonainkban

Ha valakinek hirtelen nagyobb összegre van szüksége, akkor érdemes szétnéznie a lakásban, mielőtt a bankba rohanna hitelért. A fenntarthatóság jegyében ma már szinte azonnal készpénzzé tehetjük a nem használt eszközeinket, amivel nemcsak a családi kasszának teszünk jót, hanem a környezetnek is. Egy-egy fiókban vagy szekrényben lapuló mobiltelefon, laptop, tablet, esetleg fényképezőgép ára a több százezer forintot is elérheti ugyanis még használtan is.

2024. március 18. 19:21

Spinoff Extra: topvezetőktől tanulhatnak a hallgatók a Széchenyi István Egyetemen

A Spinoff Klub a győri Széchenyi István Egyetem nagy sikerű közösségépítő, innovációgazdasági programsorozata, amelyen meghívott előadók panelbeszélgetés keretében tárgyalják meg a legfrissebb technológiai trendek üzleti vonatkozásait. A mostani félévtől a brand újabb rendezvénnyel bővül: a Spinoff Extra során sikeres topmenedzserekkel ismerkedhetnek meg az érdeklődők – elsőként, március 20-án, szerdán dr. Szászi István, a Robert Bosch Kft. ügyvezető igazgatója lesz a vendég.

2024. március 18. 14:37

Az ABB segíti a Feröer-szigetek zöld energiára való átállását

Az ABB folytatja együttműködését a SEV-vel, a Feröer-szigetek fő villamosenergia-termelőjével és -elosztójával. Az együttműködés keretében az ABB innovatív szinkronkompenzátor (SC) technológiát szállít, amellyel javítható az villamosenergia-hálózat stabilitása, ami napjainkban egyre nagyobb jelentőséggel bír, mivel a szigeteken fokozatosan leállítják a fosszilis tüzelésű erőműveket, és megújuló energiaforrásokon alapuló áramtermelésre állnak át. A legújabb fejlesztés keretében a harmadik SC-egységet az északkeleti Borðoy szigetén telepítik, ahol ez a berendezés mintegy 5000 ember helyi áramellátását fogja javítani.

2024. március 18. 12:59

Együtt száguld az autóipar és az SAP a digitális jövő felé

Figyelemre méltóan gyors változásoknak lehetünk tanúi manapság az autóiparban – gondoljunk akár a vezetéstámogató rendszerekre, az elektrifikációra vagy az újrafelhasználásra. Átalakulnak a vásárlási szokások is, az autószalonok helyett egyre többen vesznek járművet online. A generatív mesterséges intelligencia pedig várhatóan még több változást kényszerít ki. Az iparág saját versenyképességének fenntartásáért nagy figyelmet fordít a digitalizációra. 

2024. március 18. 09:56

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05

Magyar fejlesztők programján ámul a világ: Már nem csak tanul, teremt is a magyar MI

2024. február 27. 20:28

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

2024. február 21. 16:15