Közös összefogással támogatja a kkv-k sikereit több hazai nagy márka

forrás: Prím Online, 2023. április 4. 12:40

A kétszámjegyű infláció még egy ideig velünk maradhat, de a magas energia-, működési és alapanyagköltségek is jelentősen megnehezítik a cégek működését. Ezért a vállalkozások sikereinek támogatása mellett elkötelezett több nagy márka – a K&H, a Telekom, a Samsung és az OPTEN- összefogott, hogy szakértőikkel és saját tapasztalataikkal inspirálják és edukálják az induló vagy fejlődni vágyó vállalkozókat, segítséget nyújtva ebben a kihívásokkal teli időszakban. Az első Business Lab rendezvényen emellett a Cápák között üzleti showműsor befektetői és vállalkozói is megosztották naprakész és gyakorlati tanácsaikat a sikeres vállalkozás beindításához és szintlépéséhez kapcsolódóan. 

A jelenlegi gazdasági helyzet többszörös kihívás elé állítja a cégeket. A magas infláció és energiaárak következtében megnövekedett alapanyag és működési költségek, a bizonytalanság és a lakossági fogyasztás szűkülése mind olyan tényezők, melyek megnehezíthetik egy vállalkozás beindítását és fejlődését. 

 

Az online térben ugyan rengeteg információ elérhető a cégvezetők számára, akár az indulással, akár a szintlépéssel kapcsolatban, de ezek között nem mindig egyszerű eligazodni. A K&H, a Telekom, a Samsung és az OPTEN ezért közös összefogásban létrehozta a kkv-k sikeres szintlépését támogató Business Lab rendezvényt, ahol elismert szakértők, a Cápák között című üzleti showműsor befektetői – Tomán Szabina, Balogh Péter és Lakatos István –, és a műsorban bemutatkozó vállalkozások segítettek eligazodni a cégeknek az őket érintő információrengetegben. A szakmai nap megálmodói gyakorlati tanácsokkal járultak hozzá az üzleti ötlet validálásához, a vállalkozások digitális előrelépéshez, valamint adataik védelméhez, így a résztvevők hiteles forrásból kaphattak választ a jelenlegi, kihívásokkal teli környezetben a kérdéseikre. A kerekasztalbeszélgetésekből pedig megismerhették a vállalkozói siker tényezőit és az ehhez szükséges készségek elsajátításához szerezhetnek inspirációt. 

 

 

Hasznos tanácsok a szintlépés előtt álló cégvezetőknek

 

Sokan úgy vélik, ha van egy jó elképzelésünk, már nyert ügyük van. „Egy jó ötlet önmagában nem elég a sikerhez. Tudatos, naprakész, könnyen átlátható tervezéssel és folyamatos önképzéssel azonban nagyobb eséllyel átvészelhetők a jelenlegihez hasonló, kihívásokkal teli időszakok. A vállalkozások edukációját ezért a K&H: üzletet ide! oldalon is támogatjuk, ahol az ötlet validálásától kezdve, az üzleti- és pénzügyi tervezés fontosságán át, a szintlépéshez szükséges pénzügyi finanszírozásig, számos témában találhatnak cikkeket, videókat, e-tananyagokat a vállalkozások” – mondta el Rammacher Zoltán, a K&H kkv marketing és értékesítés támogatás vezetője.

 

A Telekom célja, hogy a kis-és középvállalkozások digitális előrelépését, digitális átállását szakértő partnerként segítse. „Olyan értéket szeretnénk biztosítani a KKV-k széles körének, amelynek segítségével még eredményesebbek lehetnek. A változó  piaci környezetben is számíthatnak ránk: tudással, szemlélet-formálással, a Telekom Hello Biznisz platformunkon inspirációs cikkekkel, könnyen „lemásolható” és megvalósítható D tervekkel, valamint a Telekomos vállalkozások számára elérhető, ingyenes Digitalizációs Tanácsadás programmal támogatjuk a vállalkozások digitalizációját. Törekvéseinkhez maximálisan illeszkedik a Business Lab esemény, melynek életre hívásával partnereinkkel együtt plusz tudást szeretnénk adni a kkv-k számára” – fogalmazott Sipos Tamás, a Telekom kis-és középvállalkozások szegmens vezetője. 

 

„A folyamatosan változó üzleti és gazdasági környezet minket is az állandó fejlődésre, a legújabb technológiai megoldások és lehetőségek kutatására sarkall. Mi pedig a felhasználóinkat szeretnénk erre a hozzáállásra ösztönözni, valamint olyan eszközöket és megoldásokat, azaz egy üzleti ökoszisztémát kínálni, amellyel a legtöbbet hozhatják ki vállalkozásaikból” – mondta el a digitalizációban rejlő lehetőségek kapcsán Kerpen Szabolcs, a Samsung Magyarország mobil üzleti megoldásokért felelős vezetője.

 

„Többen születnek szárnyaló gondolatokkal, mint amennyien meg tudják azokat valósítani. A kockázatok feltérképezése mindig is fontos volt az üzleti életben, de a jelenlegi turbulensen változó gazdasági környezetben szinte mindenre csak valószínűségeket határozhatunk meg” – tette hozzá Dr. Csorbai Hajnalka, az OPTEN stratégiai igazgatója, – akitől fizikusi hátteréből adódóan nem áll távol a valószínűségszámítás alapú elemzés. „A versenytársak vagy a célcsoport pontos megismerése, illetve az üzleti partnerek átvilágítása elengedhetetlen lépés. Például hatalmas élmény kisvállalkozóként megkötni egy nagy üzletet, ennél csak az a jobb, ha a végén ki is fizetik. Adatok, információk nélkül döntéseket hozni vakrepülés. Emellett az adatok is változnak, a monitoring megkerülhetetlen – a fizetőképességben és a marketingpotenciálban egyaránt”.

 

Egy műsor, amely megreformálta az üzleti kommunikációt

 

A Business Lab rendezvény megálmodó partnereit összehozó, az RTL-en 2019-ben indult, Cápák között üzleti showműsor nem csak egy korábban ismeretlen műsortípust honosított meg Magyarországon, hanem a vállalkozói kultúra fejlesztésében, a vállalkozói sikerhez szükséges attitűdök formálásában is úttörő szerepet vállal.

 

„A műsor egy különleges konstrukcióban készül, mondhatnám úgy is, hogy úttörő ez a felállás a magyarországi tévézésben. A Cápák között-höz ugyanis nem reklámozókat kerestünk, hanem partnereket. Olyan partnerek csatlakoztak a műsorhoz, akik azonosulnak az értékrendjével, a céljaival, akikkel a kapcsolat éppen ezért szorosabb, mint egy hasonló, átlagos helyzetben lenne. Ez a rendezvény is bizonyítéka ennek az üzleti ökoszisztémának, aminek a nyertesei maguk a vállalkozók és nézők. A közös cél mellett, hogy irányt szeretnénk mutatni a vállalkozói körnek, ezt olyan hangvétellel sikerült megvalósítani, hogy a Cápák között a célcsoportjában a legnézettebb műsor lett” – mondta Máté Krisztina, a műsor producere.

 

A Business Lab rendezvény előadásai minden érdeklődő számára elérhetőek lesznek hamarosan az esemény weboldalán

Kulcsszavak: kkv Business Lab

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Üzembe állt a Siemens e-kamion töltője

A világon elsőként a felső-ausztriai Laakirchenben, az autópálya melletti OMV-töltőállómáson helyezték mindennapos üzembe a Siemens e-kamionok tankolására is alkalmas új csúcstöltőjét.

2024. május 9. 12:59

Ezeket a munkaköröket válthatja ki a magyar cégeknél a mesterséges intelligencia

Az elmúlt években figyelemreméltó fejlődésen ment át a mesterséges intelligencia, ami mára valamilyen formában szinte minden felhasználóhoz eljutott. Persze, ahogy az a nagy technológiai áttörések esetében lenni szokott, az MI megítélése is meglehetősen vegyes, valamint arról is megoszlanak a vélemények, hogy milyen gazdasági következményeket hoz magával és milyen hatással lesz a munkára. 

2024. május 9. 11:27

Új pályázatok segítik a hazai innovációk szellemitulajdon-védelmét

A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal vissza nem térítendő támogatás formájában 500 millió forint keretösszeggel hirdet felhívásokat hazai vállalkozások, kutatóhelyek, illetve magánszemélyek számára szellemi alkotásaik levédetésére, elősegítve azok hatékony hasznosulását akár a nemzetközi piacokon is. 

2024. május 9. 09:54

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36