Mire van szükség egy adminisztratív munkára történő sikeres jelentkezéshez?

forrás: Prím Online, 2023. május 1. 21:44

Akár személyügyi asszisztensről, adminisztrátorról, pályázatíróról vagy egyéb adminisztratív munkakörről van szó, egy biztos: az ezeket a pozíciókat betöltő személyek lényegében úgy funkcionálnak, mint az ipari zsír, ami elengedhetetlen egy nagyobb eszköz fogaskerekeinek kenéséhez.

Ezért is van az, mert az adminisztratív szakemberek iránti igény szinte minden iparágra kiterjed az iskoláktól kezdve a kórházakon át a kormányzati szervekig. Elég csak megnézni a https://gyongyosallas.hu/allasok/adminisztracio-irodai-munka oldalt, ahol kapásból majdnem 100 hirdetés található.

 


 

De mivel ezekre a hirdetésekre a cégek általában több száz önéletrajzot kapnak, így ha szeretnénk növelni az esélyeinket arra, hogy behívjanak egy személyes interjúra, vagy megkapjuk a kiszemelt pozíciót, fontos, hogy olyan kísérőlevelet állítsunk össze, amelyben kiemeljük az állás szempontjából legrelevánsabb képesítéseinket.

 

Hogyan álljunk ennek neki?

 

Nos, az első és legfontosabb, hogy a levél hivatalos stílusban íródjon, és ne legyen hosszabb egy A4-es oldalnál. Ami pedig a szövegezését illeti, fontos, hogy mellőzzük az idegen és töltelékszavakat, valamint a terjedelmes körmondatokat, a tagadást és a feltételes módot.

 

A HR-esek figyelmét csakis egy egyedi, frappáns irománnyal tudjuk felkelteni, amelyben őket magukat is érdemes személy szerint megszólítani, amelyhez ugyan egy kis kutatómunka szükségeltetik, de garantált, hogy ezzel nagy hatással leszünk rájuk.

 

Végül, amire még mindenképpen szeretnénk felhívni a figyelmet, az az, hogy ügyeljünk a megfelelő helyesírásra és a levél formájával kapcsolatos követelmények betartására. 

 

Kiemelendő készségek

 

A szerep jellege és a napi személyes interakció mértéke alapján az adminisztratív szakembereknek képesnek kell lenniük világosan kommunikálni szóban és írásban egyaránt, vagyis, ha erős interperszonális készségekkel rendelkezünk, akkor azt mindenképpen érdemes kiemelni.

 

De ezen túlmenően szükség lesz még szervezési készségre, számítógépes kompetenciákra, valamint az önálló és a szervezetben más munkavállalókkal együtt történő munkavégzés képességére is. Hiszen, mint ahogy fentebb is írtuk már, az ezt a pozíciót betöltő személyek biztosítják az olajozott együttműködést a különböző részlegek és csoportok között a cégben.

 

Amivel pedig még ezt a felsorolás kiegészítenénk, az az időgazdálkodás, valamint a többféle feladatra történő koncentráció és a projektek rangsorolásának képessége. Ha ezek bármelyike igaz ránk, akkor azt mindenképpen tüntessük fel a kísérőlevelünkben!

 

Inspirálódjunk az interneten megtalálható sablonokból!

 

Ha nem igazán tudjuk, hogy mit írjunk, akkor érdemes inspirálódni kicsit az interneten. Számos olyan oldal létezik ugyanis már, ahol személyre és szakmákra szabott kísérőlevél minták közül válogathatunk.

 

De ezt mindenképpen csak ötletmerítés céljából tegyük meg, és ne másoljuk le ezeknek a mintáknak a szövegét szóról szóra!

Szponzorált cikkek ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A múlt feltárása, a jövő segítségével!

Kevés izgalmasabb terület létezik a régészetnél. Vajon mi rejtőzik a régi idők, épületek falai mögött? Felfedezések, meglepetések sokasága, amire nem igazán lehet felkészülni. Egy ilyen terepmunkát azonban nem lehet csak úgy, ásóval elvégezni, és még Indiana Jonesnak is óriási segítség egy-egy digitális, innovatív, 21. századi eszköz!

2024. április 15. 18:46

Egy forradalmi, izgalmas ajándék ötlet: quadot a gyereknek!

Amennyiben valaki unja már a sablonos játékokat, vagy azt, hogy a gyerek mindig a számítógép előtt ül, és kimozdítaná kicsit a komfortzónájából, akkor olykor szélsőséges döntést kell hozni! Aki ült már quadon, pontosan tudja, hogy ez nem más, mint első látásra szerelem. Az élmény pedig már a gyerekeknek is elérhető – természetesen biztonságos körülmények között.

2024. április 1. 22:37

Hasznos tanácsok Máltára utazóknak

Málta egy gyönyörű kis európai szigetország, mely több ezer éves múltjával, csodás látnivalóival, kellemes éghajlatával tökéletes helyszín nyaraláshoz, kikapcsolódáshoz. 

2024. április 1. 22:32

Hogyan tisztítsuk a felniket hatékonyan?

Az autó ápolása, karbantartása nélkülözhetetlen feladat. Ha nincs gazdája, az sok szempontból megbosszulhatja magát, ezért műszaki és esztétikai okokból is érdemes odafigyelni a tisztaságra. A látványos elemek mellett a sokat kapó, érzékeny részeket is érdemes gondozni, mint például a felniket.

2024. április 1. 22:27

A tökéletes vízparti élmény: mobilstégek a vízben

A vízparti élet legszebb pillanatai közé tartozik, amikor egy stégen szinte a víz felett sétálhatunk, napozhatunk vagy horgászhatunk. Sokan azt gondolják, hogy ez az élmény csak a nyaralók és a drága szállások kiváltsága, pedig könnyen megvalósítható mindenki számára.

2024. április 1. 22:22

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50