Az Unió jóváhagyta a új e-aláíró platformot

forrás: Prím Online, 2023. június 2. 15:29

Magyarországról is biztosított lesz a teljes mértékben digitális Uniós közigazgatási ügyintézés, az elektronikus azonosítás és a digitális aláírás az Evrotrust eID egységes azonosítási rendszerének köszönhetően, amely már átment az Uniós tagállamok értékelésén. A rendszer újdonsága, hogy immár nem csak magánszemélyek, hanem vállalatok is használhatják hivatalos és közigazgatási ügyeik intézésére az egész Unióban. Az Európai Bizottság az eIDAS szabályozás alapján ellenőrizte a platform Uniós használatát, ezzel hamarosan minden tagállam számára elérhető lesz.

 

• Az Evrotrust eID az első tagállami eID rendszer, amely egyszerű digitális hozzáférést és azonosítást biztosít magyar magánszemélyeknek és vállalatoknak egyaránt az Európai Unió közigazgatási szolgáltatásaihoz

• Az eID rendszer sikeresen átment az EU-tagállamok szakértői értékelésén

• Az Evrotrustnak több mint 1 millió nemzetközi felhasználója és több mint 100 üzleti ügyfele van, amelyek közül 15 a legnagyobb nemzetközi bankok közé tartozik

• A magyar piacra lépés része a cég nemzetközi fejlesztési stratégiájának is, amelyet a Bulgáriai Fejlesztési Bank 2,5 millió euróval finanszírozott februárban

• 2022-ben az Evrotrustot a Deloitte az egyik leggyorsabban növekvő közép-európai tech startupként ismerte el 958%-os növekedési üteméért

 

Az Európai Bizottság jóváhagyási folyamata hamarosan lehetővé teszi, hogy az Evrotrust eID rendszerének segítségével az EU-s vállalatok és magánszemélyek digitálisan hozzáférjenek mind saját országuk, mind pedig az egész Európai Unió közigazgatási szolgáltatásaihoz, beleértve az egészségügyet, a szociális támogatásokat, az oktatást, az adózást, a nyugdíjat, illetve a munkaügyeket. Újdonság, hogy ezzel a rendszerrel – az Unióban elfogadott egységes digitális azonosításnak köszönhetően – a magyar vállalkozások is digitálisan és biztonságosan tudnak ügyet intézni és szolgáltatást nyújtani nemzetközi ügyfeleik részére, mivel a hazai és külföldi cégek részére egységes, gyors és egyszerű folyamatot kínál a szerződések aláírásához, miközben lehetőséget biztosít az ügyfél azonosításának ellenőrzésére. Ez a változás új lehetőségeket nyit a zökkenőmentes nemzetközi terjeszkedéshez.

 

Az év elején az Evrotrust 2,5 millió eurós tőkebefektetést kapott a Bulgáriai Fejlesztési Banktól, hogy támogassa nemzetközi terjeszkedését és belépését a külföldi piacokra – többek között Magyarországra – ezzel vezető szerepet vállalva a közép- és kelet-európai startup szférában. A cégnek több mint 1 millió nemzetközi felhasználója van, és több mint 100 üzleti ügyfele, köztük 15 nagy banki intézmény. Az eID rendszer üzleti ügyfelei között szerepel a Mastercard, az Allianz, a DocuSign, az UniCredit Bulbank, a Raiffeisen Bank, a KBC Bank, a SoftServe, az EPAM, a Sutherland és a TELUS International.

 

prof. George Dimitrov

"Büszkék vagyunk arra, hogy az eIDAS szabályozás alapján az Európai Unió is biztonságosnak találta a szolgáltatásaink használatát, így az egész Unióban megkönnyítjük a biztonságos ügyintézést a távoli azonosítási és elektronikus aláírási technológiánk segítségével. A magyar piac nagyon fontos szerepet játszik nemzetközi terjeszkedésünkben, és biztosak vagyunk abban, hogy platformunk megfelel a piaci igényeknek a gyors, kényelmes és biztonságos azonosítási folyamatot illetően" – mondta prof. George Dimitrov, az Evrotrust Igazgatótanácsának elnöke.

 

Az Evrotrust előzetes Uniós eljárása magában foglalta az összes európai tagállam felülvizsgálatát és értékelését az eIDAS-megfelelőség alapján. A kiterjedt eljárás több mint 6 hónapig tartott, és ennek eredményeként az Evrotrust elektronikus azonosítási rendszere bizonyította, hogy képes ellátni a magas biztonsági igényeket is. 

 

2022-ben az Evrotrustot a Deloitte az egyik leggyorsabban növekvő közép-európai tech startupként ismerte el, 958%-os növekedési rátával.

Kulcsszavak: Evrotrust eID Evrotrust

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Több százezernyi forintnyi érték lapul az otthonainkban

Ha valakinek hirtelen nagyobb összegre van szüksége, akkor érdemes szétnéznie a lakásban, mielőtt a bankba rohanna hitelért. A fenntarthatóság jegyében ma már szinte azonnal készpénzzé tehetjük a nem használt eszközeinket, amivel nemcsak a családi kasszának teszünk jót, hanem a környezetnek is. Egy-egy fiókban vagy szekrényben lapuló mobiltelefon, laptop, tablet, esetleg fényképezőgép ára a több százezer forintot is elérheti ugyanis még használtan is.

2024. március 18. 19:21

Spinoff Extra: topvezetőktől tanulhatnak a hallgatók a Széchenyi István Egyetemen

A Spinoff Klub a győri Széchenyi István Egyetem nagy sikerű közösségépítő, innovációgazdasági programsorozata, amelyen meghívott előadók panelbeszélgetés keretében tárgyalják meg a legfrissebb technológiai trendek üzleti vonatkozásait. A mostani félévtől a brand újabb rendezvénnyel bővül: a Spinoff Extra során sikeres topmenedzserekkel ismerkedhetnek meg az érdeklődők – elsőként, március 20-án, szerdán dr. Szászi István, a Robert Bosch Kft. ügyvezető igazgatója lesz a vendég.

2024. március 18. 14:37

Az ABB segíti a Feröer-szigetek zöld energiára való átállását

Az ABB folytatja együttműködését a SEV-vel, a Feröer-szigetek fő villamosenergia-termelőjével és -elosztójával. Az együttműködés keretében az ABB innovatív szinkronkompenzátor (SC) technológiát szállít, amellyel javítható az villamosenergia-hálózat stabilitása, ami napjainkban egyre nagyobb jelentőséggel bír, mivel a szigeteken fokozatosan leállítják a fosszilis tüzelésű erőműveket, és megújuló energiaforrásokon alapuló áramtermelésre állnak át. A legújabb fejlesztés keretében a harmadik SC-egységet az északkeleti Borðoy szigetén telepítik, ahol ez a berendezés mintegy 5000 ember helyi áramellátását fogja javítani.

2024. március 18. 12:59

Együtt száguld az autóipar és az SAP a digitális jövő felé

Figyelemre méltóan gyors változásoknak lehetünk tanúi manapság az autóiparban – gondoljunk akár a vezetéstámogató rendszerekre, az elektrifikációra vagy az újrafelhasználásra. Átalakulnak a vásárlási szokások is, az autószalonok helyett egyre többen vesznek járművet online. A generatív mesterséges intelligencia pedig várhatóan még több változást kényszerít ki. Az iparág saját versenyképességének fenntartásáért nagy figyelmet fordít a digitalizációra. 

2024. március 18. 09:56

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05

Magyar fejlesztők programján ámul a világ: Már nem csak tanul, teremt is a magyar MI

2024. február 27. 20:28

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

2024. február 21. 16:15