Évről évre egyre sikeresebb a Vállvetve Apával Nap!

forrás: Prím Online, 2023. június 20. 09:58

Június harmadik vasárnapján ünnepeljük az édesapákat! Hat évvel ezelőtt kezdeményezte a Férfiak Klubja – Független Társadalmi Szervezet a különleges Vállvetve Apával Napot, amelynek keretében az apukák, szervezett körülmények között, vihetik be gyermekeiket a munkahelyükre apák napját követő hétfőn. 

A különleges programhoz  már több, mint száz cég csatlakozott. A vállalatok vezetői tisztában vannak vele, hogy a munka – magánélet egyensúly rendkívül lényeges a mai világban, ezért igyekeznek minden tőlük telhetőt megtenni a munkavállalóik mentális- és fizikai egészségéért. Sok gyermek izgatottan várta a június 19-ét, az apák napját követő hétfőt, hiszen végre a saját szemükkel leshették meg, hol dolgozik, mivel is foglalkozik az apjuk egész nap. A kicsik és nagyok így könnyebben megértik azt is, hogy a pénz nem a bankautomatából származik, hanem azért keményen meg kell dolgozni.  Ez a kitüntetett nap arról is szól, hogy az apa-gyerek kapcsolat még jobban megszilárduljon és közös élményekkel, tapasztalatokkal térjenek együtt haza, átbeszélve mivel is foglalkozik a szülő.

 

 

A program célja, hogy segítse az apa-gyermek kötődés elmélyítését, és hogy minőségi időt tölthessen együtt az apa a gyerekével a megszokottól eltérő módon, beavassa „titkos, felnőtt” világába, az édesapa munkahelyén. Az akcióhoz csatlakozva kis-, közép-, nagy- és multinacionális vállalatok is egyaránt megvalósították ezt az egyedi kezdeményezést. Közülük többen már nem először rendezik meg e speciális apák napi programot.

 

Idén, az államigazgatás fontos pilléreként, csatlakozott a programhoz a Pest Vármegyei Kormányhivatal is. Köszöntő beszédében, dr. Tarnai Richárd főispán, ötgyermekes édesapaként és vezetőként is fontosnak tartotta, hogy a program keretében lehetőséget biztosítanak az apák számára a gyermekekkel való mély kötődés kialakítására. A kormányhivatalban zajló Vállvetve Apával Napon tiszteletét tette dr. Nagy-Vargha Zsófia fiatalokért felelős helyettes államtitkár asszony, aki háromgyermekes édesanyaként kiemelte a program családokra gyakorolt kiemelkedően pozitív hatását. Az eseményen külön köszöntötte az édesapákat és gyermekeiket Bedő Imre a Vállvetve Apával Nap program megalkotója.

 

 

Miért ennyire népszerű ez a nap? 

 

Mivel betekintést nyújt a gyermekeknek az „apa titkos életébe”, valós helyzetekbe, szerepébe, feladataiba, abba, ahogy apa tevékenykedik, együttműködik más emberekkel, mindeközben minőségi, tartalmas és tanulságos időt tölthetnek együtt. A cégvezetőknek és a cégeknek ez egy ideális alkalom, hogy személyesebb, családiasabb légkört teremthessenek; nemcsak a munkavállalót látják az alkalmazottakban, hanem a szülőt is, a dolgozó férfi, az apa mögött a szerető családot.

 

 

Bedő Imre, a Vállvetve Apával kezdeményezést elindító tíz éves Férfiak Klubja alapítója részletezte, miért is olyan lényeges, hogy az apák és gyermekeik minőségi időt tölthessenek együtt: „Nem győzzük hangsúlyozni, milyen nélkülözhetetlen szerepük van az apáknak a gyerekeik felnevelésében, a minták átadásában. A programmal az a szándékunk, hogy az apák napját jelentős ünneppé emeljük, hogy megbecsüljük az édesapákat, és a fiatal férfiak körében népszerűsítsük az apaságot. Erre a különleges napra nem is találhattunk volna tökéletesebb helyet mint az apa „titkos életét” jelentő munkahelyét. A csatlakozott cégek vezetői tisztában vannak vele, hogy munkahely és a családi élet nem egymás ellen vannak, hanem szövetségben működve nemcsak a munkavállalóknak és a munkáltatónak, hanem a következő generációnak is új értéket teremthetnek. Az ünnep nemcsak arra jó lehetőség, hogy a cégek a férfiak családi fontosságára összpontosítsanak, és jelezzék, mennyire értékelik a munkatársaik otthoni teljesítményét, hanem hiánypótló kezdeményezés nemzetgazdasági szempontból is. Nem lehet ugyanis eléggé kiemelni, mennyire fontos, hogy a gyerekek igazi munkahelyeket lássanak it, ahol igazi munka folyik.”  

 

Fotók: Bacsó Levente Férfiak Klubja önkéntes és Férfiak Klubja

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Legendás magyar konstruktőrök nyitják meg a School-Computer kiállítást Budapesten

Új helyszínen, a Neumann Társaság Báthori utca 16. alatti székházában mutat be időszaki kiállítást az Informatika Történeti Múzeum Alapítvány – alapítója, a Neumann Társaság szakmai anyagaira építve – az iskolagépek történetéről. School-Computer – a digitális kultúra megjelenése a közoktatásban a címe a tárlatnak, amely a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával május második felétől október végéig látogatható. A május 17-én, 17 órakor zajló megnyitón a legendás Homelab számítógépek konstruktőrei, Lukács József és Lukács Endre mesélnek a személyi számítógépek hőskoráról. 

2024. május 9. 19:27

3 árulkodó jel, hogy a cég IT csapata már nem versenyképes

Szinte követhetetlen tempóban fejlődnek a vállalati szolgáltatásokat támogató IT-rendszerek, a cégek pedig komoly piaci hátrányba kerülhetnek, ha nem tartanak lépést a változással. Az ügyfelek és a munkatársak igényei egyre csak nőnek, a versenytársak szolgáltatásai pedig rövid idő alatt gyorsabbá, kényelmesebbé, átláthatóbbá válhatnak a miénknél. 

2024. május 9. 18:01

Rákapcsolt az Euronics: már aznap megérkezhet a grill vagy a hűtő

Egyre népszerűbb a vásárlók körében az aznapi kiszállítással vagy áruházi átvétellel történő rendelés az Euronicsnél. A megrendelés napjára házhoz szállítást ígérő szolgáltatás tavaly nyáron indult, idén pedig még szélesebb időablakkal lehet már rendelni Budapesten belül. Az online leadott rendeléseket pedig az áruházakban is át lehet venni akár még aznap, ez a szolgáltatás már országszerte elérhető ingyenesen. Az ilyen módon rendelt termékek toplistáján ott vannak a ventilátorok, a kávék, a mosószerek, és az állateledelek, de rendeltek már asztali grillt is így.

2024. május 9. 16:20

Elérhetővé válik az automatikus munkabérelőleg

Automatikus Munkabérelőleg Rendszer (AMBER) néven biztosít új szolgáltatást a MagNet Faktor a Kulcs-Soft-tal partnerségben. Az új megoldás segítségével a bérszámfejtő szoftvert használó cégek alkalmazottai gyorsan és egyszerűen juthatnak a már ledolgozott munkanapok után járó fizetésükhöz. A munkavállalók mellett a vállalkozásoknak is kedvező ez a lehetőség: az adminisztratív terheik csökkennek, a bérfizetés pedig rugalmassá válik.

2024. május 9. 14:28

Ezeket a munkaköröket válthatja ki a magyar cégeknél a mesterséges intelligencia

Az elmúlt években figyelemreméltó fejlődésen ment át a mesterséges intelligencia, ami mára valamilyen formában szinte minden felhasználóhoz eljutott. Persze, ahogy az a nagy technológiai áttörések esetében lenni szokott, az MI megítélése is meglehetősen vegyes, valamint arról is megoszlanak a vélemények, hogy milyen gazdasági következményeket hoz magával és milyen hatással lesz a munkára. 

2024. május 9. 11:27

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36