Akadálymentes jövőbe fektet a Hiventures

forrás: Prím Online, 2023. július 25. 11:26

Speciális igényű emberek számára nyújt díjmentesen elérhető, részletes és megbízható információt az épített környezet akadálymentességéről az Access4you. A 2019-ben alapított, 100%-ban hazai fejlesztésű social impact startup egységes jelrendszere képes világszerte segíteni az érintett célcsoportok tájékozódását, egyúttal hatékonyan támogatja az ingatlanok, középületek tulajdonosainak üzleti és fenntarthatósági (ESG) céljait. Az MFB Csoporthoz tartozó Hiventures 365 millió forintos befektetése révén a cég most nemzetközi piacokon bővíti tovább partnerhálózatát.

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) adatai szerint* a Föld teljes népességének 15%-a, mintegy 1,3 milliárd ember él valamilyen fogyatékossággal, akik számára egy épület megközelítése és az azon belüli közlekedés is kihívást jelenthet. Erre az élethelyzetre nyújt megoldást az Access4you, amelynek segítségével globális szinten azonos értelmezési rendszer alakul ki az épületek akadálymentességét illetően.

 

„Bár évről évre nagyobb figyelmet kap az akadálymentesség és az ezzel kapcsolatos társadalmi edukáció, az ehhez alkotott részletes és megbízható információ hiánya miatt az élet minden területén (munka, szórakozás, fogyasztás, közösség) gyakran érhetik nem várt meglepetések a fogyatékossággal élő embereket” – mondta Berecz Balázs, az Access4you alapítója és ügyvezetője. „Nemzetközi tanúsító védjegyünkkel ezeknek a félreértéseknek szeretnénk elejét venni. Ha ugyanis minden érintett azonos információval rendelkezik az akadálymentességgel kapcsolatban, az egyén könnyedén eldöntheti, hogy számára hozzáférhető-e az adott épület.”

 

 

A tervezés alatt álló vagy már elkészült épületek tulajdonosai és üzemeltetői közvetlenül, vagy akkreditált partnerhálózaton keresztül igényelhetik az Access4you tanúsítványt Magyarországon és külföldön egyaránt. Ezt minden esetben független szakértők végzik, akik csaknem ezer szempontot figyelembevéve teljeskörű visszajelzést adnak az ingatlan akadálymentességi állapotáról.

 

Ennek mentén az idős, mozgásában korlátozott, gyengénlátó, vak, nagyothalló, siket, kognitív zavarral élő, kerekesszékkel, babakocsival és segítőkutyával közlekedő emberek minimumkövetelményeihez igazítva tanúsítják és minősítik az adott épületet, illetve javaslatot tesznek további fejlesztésekre is. „Eddig több mint ezer épületet auditáltunk, amelyek közül a védjegyhasználatra jogosultak felkerülnek az Access4you weboldalára és applikációjába. Ez egy ingyenesen, bárki számára korlátlanul elérhető adatbázis, amely évi 20.000 egyedi látogatót számlál” – tette hozzá az Alapító.

 

Az Európai Unió 2021 áprilisától jogszabályi keretek közé foglalta az ESG-szempontokat, amelynek egyre nagyobb jelentőséget tulajdonítanak a befektetők, a bankrendszer és a végfelhasználók egyaránt. Az erősödő piaci trendek, valamint a nemzetközi skálázhatóság adta az alapot a Hiventures 365 millió forintos befektetési ajánlatához, amelyet nemzetközi kapcsolatépítésre és az értékesítési folyamatok fejlesztésére fordít majd a cég.

 

„Nem titok, hogy az ESG-vel fémjelzett, impact alapú startupok virágkorukat élik, ám a nemes célok mellett az üzleti szempontokról sem szabad megfeledkezni” – hangsúlyozta Szluha Dénes, a Hiventures startup üzletágának vezetője, majd hozzátette: „az Access4you valódi megoldást nyújt a piac igényeire, Magyarország mellett már Csehországban és Romániában is akkreditált partnerhálózat segítségével dolgozik, nemzetközi kapcsolatrendszerük pedig folyamatosan bővül. Az összeszokott és tapasztalt menedzsment pedig további garancia a sikerekre.” 

 

____________________

* World Health Organization & World Bank (2011): World report on disability, ISBN: 978-92-4-156418-2

Kulcsszavak: Hiventures Access4you

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Xiaomi publikálta a legújabb ESG jelentését

A Xiaomi a napokban közzétette a hatodik ESG (környezetvédelem, társadalmi felelősségvállalás és vállalatirányítás) jelentését. A több mint 80 oldalas dokumentum, amelyet kínai és angol nyelven adtak ki azt az előrehaladást mutatja be, amelyet a Xiaomi és leányvállalatai megtettek az ESG stratégia megvalósítása terén 2023-ban. 

2024. május 3. 13:04

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55