A modern épületgépészeti megoldások pénzt takarítanak meg

forrás: Prím Online, 2023. augusztus 20. 14:08

Az energiaszektorban megnövekedett költségek megnövekedett kereslethez vezettek a modern megoldások iránt, amelyek hatékonyabbá teszik az épületgazdálkodást. A Conrad Sourcing Platform termékek és személyre szabott szolgáltatások széles választékával támogatja az üzleti ügyfeleket, amelyek segítenek nekik sikeresen végrehajtani az energiaellátást és az épületgépészeti technológiát érintő projekteket. Jelenleg négy fő területre összpontosít a cég, ezek a HVAC, a világítás, az elektromos vezetékek és a biztonság.

 

  •     Átfogó termékpaletta: a Conrad mindent biztosít, amire a projektjéhez szüksége van
  •     Tippek és trükkök: támogatás és tanácsadás az épületkezelésre összpontosítva
  •     Energiatakarékosság, mint fókuszpont

 

­„A magánháztartások és a vállalkozások számára az épületek innovatív és költséghatékony, a biztonság kompromisszumok nélküli berendezése mostanra fontosabbá vált, mint valaha” – magyarázza Christian Fleischmann, a Conrad Electronic otthontechnikai és speciális választékért felelős igazgatója. "Mindent biztosítani akarunk, amire szükségük van a projektjeik működéséhez."

 

Hűtés-fűtés – Tartsa szemmel az energiafogyasztást

 

Ha a hűtésről, vagy fűtésről van szó, a Conrad csapata az alternatív fűtési módszereket helyezte a középpontba. Ez magában foglalja a fűtésszabályozás optimalizálását is, hogy energiát takarítson meg a kényelem csökkentése nélkül. Apropó, az osztott klímák nagyobb hűtési teljesítményt nyújtanak, mint a hagyományos társaik, és még fűtési funkcióval is rendelkeznek, ami azt jelenti, hogy ennek a megoldásnak a választása szó szerint kifizetődő lehet.

 

Intelligens épületkezelés az energiafogyasztás mérséklésére – a Conrad megfelelő megoldásokat kínál
Forrás: alice_photo/stock.adobe.com

 

Világítás – A hatékonyság növelése LED használatával

 

Világítás – a hatékonyság növelése 2023 szeptemberétől az EU-ban betiltják a nyomokban higanyt tartalmazó izzók árusítását. A Conrad Sourcing Platform termékek hatalmas választékát kínálja, amelyek helyettesíthetik az előbbit. Mert az értékesítési tilalom és az emelkedő energiaárak egyaránt szükségessé teszik a dolgok más szemlélését. A Conrad csapata bebizonyította, hogy mind a munkaállomások, mind az összeszerelő sorok megfelelő világítása szempontjából a kompakt fénycsövek LED-izzókra cseréje meglehetősen egyszerű. Előfordulhat azonban, hogy egyes LED-termékek használata bizonyos esetekben nem hozza meg a kívánt eredményt. Éppen ezért a Conrad gyakorlati tanácsokat ad a legkorszerűbb világítási koncepció tervezéséhez és megvalósításához. LED használatával 

 

Elektromos vezetékek – az F-típusú RCCB-k új szabványokká válnak

 

Biztonságos a meglévő vezetéke? Megfelel a DIN VDE 0100 530 szabványnak? – Ez a kérdés a Conrad Electrical Components & Wiring termékcsaládjának középpontjában. Az elektromos készülékek az elmúlt években megváltoztak, sokuk ma már egyfázisú frekvenciaváltót használ. A hagyományos A típusú RCCB-ket nem arra tervezték, hogy megvédjék a modern készülékeket hiba esetén. Ez az oka annak, hogy az egyfázisú berendezésekhez vegyes frekvenciájú F típusú RCCB-kre van szükség ahhoz, hogy szabvány legyen. Ha a meglévő kapcsolóberendezések utólagos felszereléséről van szó, a kompakt 5SV1 FI Switch/MCB tökéletes választás. Hiba- és túlfeszültség-védelmet kínálnak annak ellenére, hogy 1U méretűek, és F típusú változatban is kaphatók. Azt jelenti, hogy mindketten biztonságban vagytok, és megnyugodtok.

 

Épületbiztonság – digitális átalakítás a védelmi szint növelése érdekében

 

Ezenkívül a Conrad Sourcing Platform épületbiztonsági megoldások egyablakos szállítójaként történő használata egyszerű és gyors folyamat. A veszélyérzékelők telepítését számos területen ma már törvény írja elő, és ezt a biztosítók gyakran előírják a kötvények fedezeténél. Ezért a Conrad termékpalettája eszközök kimerítő választékát tartalmazza, beleértve a füstjelzőket, CO2-érzékelőket, vízszivárgás-érzékelőket és mindent, ami a kettő között van. Tartalmazza továbbá az innovatív CCTV megoldásokat és a legújabb beléptetőrendszereket, amelyek még inkább fokozzák az épületbiztonságot. Legyen szó egy meglévő rendszer frissítéséről vagy egy intelligens, átfogó megoldásról, a digitális átállás a legmagasabb védelmi szintet biztosítja anélkül, hogy további munkaerőt kellene bevonni. Ez egyben segít elkerülni a folyamatos szakképzett munkaerő-hiányt, amely ezt az iparágat is egyre inkább érinti.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Hannover Messe 2024: A Bosch fenntartható megoldásokat mutatott be

Az ipari gyártás minden gazdaság motorja, a gyártóknak azonban egy jelentős kihívásra is kell megoldást találniuk: a klímaváltozás miatt a gyáraknak fenntarthatóvá kell válniuk és kímélni kell az erőforrásokat. A Bosch, a gyártási és ipari megoldások egyik vezető szállítója, a gyárautomatizáláshoz, a hidrogéngazdasághoz, a digitalizációhoz és a mesterséges intelligenciához (MI) kapcsolódó megoldások széles portfóliójával segíti az ipari vállalatokat a zöld átalakulás megvalósításában.

2024. május 4. 17:02

A világ egyik legjobb egyetemével kötött partnerséget a Budapesti Metropolitan Egyetem

A Budapesti Metropolitan Egyetem (METU) első és egyetlen magyar egyetemként írt alá hosszú távú partnerségi megállapodást az Arizona State University-vel (ASU), amely a Center for World University Rankings 2023-2024 szerint a világ legjobb egyetemeinek 1%-ába tartozik.  Ez a partnerség új lehetőségeket biztosít a METU-n tanuló magyar és külföldi hallgatók számára, és a magyar felsőoktatás nemzetközivé válásának következő lépcsőfoka lehet. A megállapodás alapján a METU jogosult használni a logója részeként a „powered by Arizona State University” megnevezést.

2024. május 4. 10:31

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55