Megkezdte működését a Kyndryl Alapítvány a helyi közösségek fejlődéséért

forrás: Prím Online, 2023. szeptember 21. 14:18

A Kyndryl, a világ legnagyobb IT-infrastruktúra-szolgáltatója szeptember 18-án elindította a Kyndryl Alapítványt. Az alapítvány olyan nonprofit szervezeteket támogat majd, amelyek kritikus társadalmi problémákra keresnek megoldásokat. A Kyndryl Alapítvány a vállalat globális vállalati jószolgálati programját terjeszti ki, és jelzi, hogy a Kyndryl elkötelezett a pozitív társadalmi szerepvállalás mellett, összhangban az ENSZ Fenntartható Fejlődési Céljaival.

„A Kyndryl közel két évvel ezelőtt vált önállóvá azzal a küldetéssel, hogy ügyfeleink, közösségeink és a társadalom egésze számára a segítsük a fejlődést” – mondta el Una Pulizzi, a Kyndryl Alapítvány elnöke és a Kyndryl globális vállalati ügyekért felelős vezetője. „Törekszünk a társadalom előtt álló kihívások megoldására, és ebből fakadóan elkötelezetten fogjuk támogatni azokat a nonprofit szervezeteket, amelyek céljai között szerepel az oktatás és a karrierépítés elősegítése, az éghajlatváltozás hatásainak enyhítése és a befogadó gazdaság megteremtése.”

 

A Kyndryl Alapítvány az első évében a kiberbiztonsági oktatásra összpontosít

 

Napjaink rendkívül zavaros környezetében egyre több kibertámadás éri a különböző szervezeteket. Annak érdekében, hogy a fenyegetések leküzdéséhez szükséges képzettebb munkaerő globális szükségletét kielégítsék, az alapítvány idei támogatásait olyan szervezeteknek ítéli oda, amelyek a kiberbiztonsági oktatást fejlesztenek, vagy nyújtanak az ilyen oktatáshoz nehezen hozzáférő közösségek számára, de olyan non-profit szervezetek is kapnak majd támogatásokat, amelyek kritikus erőforrásokkal és szolgáltatásokkal segítik a hátrányos helyzetűeket.

 

 

A finanszírozás a kiberbiztonsági oktatás két konkrét területére koncentrál:

 

Az Inkluzív Kiberbiztonsági Munkaerő Bővítése – Ez a kategória a képzett kiberbiztonsági szakemberek hiányát enyhítené, különösen a kisebbséghez tartozó népesség körében, támogatva olyan szervezeteket és programokat, amelyek kiberbiztonsági képzést és karrier-támogatást nyújtanak.

A Nem Profitorientált Szervezetek Kiberbiztonság-felkészítése – Ez a kategória az oktatás és tanácsadás révén támogatja a nem profitorientált szervezeteket, amint megerősítik kiberbiztonsági védelmüket és ellenállóbbá válnak egy növekvő fenyegetésű környezetben.

 

A támogatást igénylő nonprofit szervezetek számára a pályázati ablak 2023. november 6-ig nyitva áll. Az Alapítvány 2024 elején fogja kihirdetni a végleges támogatottak listáját. Azok a szervezetek, amelyek az Alapítvány missziójával azonosulnak és támogatást igényelnek, a www.kyndryl.org weboldalon tájékozódhatnak. 

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Kén-hexafluorid betiltása – Nem gáz többé!

Az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentése az egész világon hatalmas feladat, és e küldetés része a kén-hexafluorid (SF6) gáz teljes körű betiltása is. Ez különösen a villamosenergia-iparban jelent komoly változást, hiszen a kapcsolóberendezések szigeteléséhez eddig rendszerint ezt az anyagot használták. 

2024. április 28. 12:04

Újabb akadály hárul el a nagy hatótávolságú e-kamionok elterjedése elől

Sikeres tesztet teljesített a Siemens: töltési rendszere 1 MW teljesítményt adott le.

A német cég prototípusát egy nagy hatótávolságú e-kamionnal tesztelték. Az új készülék több Siemens SICHARGE UC150 töltőberendezésből, ezek kimeneti teljesítményét összefogó kapcsolási kialakításból (switching matrix) és a megawatt-töltésre speciálisan kialakított diszpenzerből állt.

2024. április 28. 10:21

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50